Hamilton: Nemam osjećaj da je ovo moja posljednja godina u F1

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 11 komentara

Lewis Hamilton utišava glasine da bi se mogao povući iz Formule 1 nakon ove sezone u kojoj bi mogao osvojiti svoj 8. naslov svjetskog prvaka i tako postati najuspješniji vozač svih vremena.

Podsjetimo, na Hamiltonov ugovor smo čekali dugo nakon završetka prošle sezone, a kad je došao mnoge je iznenadilo da se radi o obvezi na samo još jednu godinu.

Na konferenciji za novinare uoči VN Bahreina je rekao:

“U ovoj poziciji u kojoj se trenutno nalazim se nemam osjećaj kao da je ovo kraj.”

“Dolaze promjene tehničkog pravilnika i to je vrlo uzbudljivo. Čini se da bi to mogla biti dosad najuzbudljivija sezona. Imamo nove ekipe, nove formate i sve je bliže.”

“Ne osjećam se kao da sam došao do kraja. Ali, u idućih osam mjeseci ću doznati jesam li spreman za povlačenje ili ne. Osobno, ne mislim da ću završiti, ali nikad se ne zna.”

Što se tiče forme Mercedesa uoči nove sezone, Hamilton vjeruje da će u prvu utrku ući sa zaostatkom za Red Bullom:

“Svaka godina je nepoznanica, ali naravno da često shvaćamo što se događa s našim bolidom. Ovo je strašno uzbudljivo za nas kao ekipu. Trenutno nismo najbrži. Kako ćemo raditi zajedno, kako ćemo se ujediniti kako bismo došli tamo gdje želimo?”

“Što se mene tiče – ja sam strašno uzbuđen zbog tog izazova. Mislim da je za navijače sjajno vidjeti druge ekipe tako blizu. No, ja volim tu suradnju s muškarcima i ženama u mojoj ekipi kako bismo došli do zajedničkog cilja.”


Odgovor

11 komentara

  1. Nigel Mansell
    drv Prikaži

    Moja procjena je da će Lewis voziti još samo ovu godinu za Mercedes.
    Vremena se mijenjaju i ništa nije vječno, pa tako mislim i da je u timu došlo da zasićenja jednih drugima. Nije stvar samo u Hamiltonu, ni Toto više nije 100% posvećen timu. Puno su osvojili i sad polako svi razmišljaju kuda dalje nakon ove sezone.
    Uostalom, tako je bilo i kad je Hamilton otišao iz McLarena na opće čuđenje medija.

    Realno, postoje dvije varijante.
    Po prvoj, Hamilton osvaja osmu titulu i odlučuje da će otići dok je na vrhu i ući u legendu, da bi se mogao posvetiti drugim stvarima koje ga zanimaju – partijanju sa pjevačicama i glumicama, borbi za ljudska prava, klimu i slično, a možda čak i angažiranju u xtreme elektro utrkama sa Rosbergom.
    Po drugoj, mogao bi ostati još jednu ugovornu rundu od recimo tri godine. Tako bi mogao isprobati nove bolide i nova pravila, oboriti još poneki rekord, muvati se po stazama i medijima, i biti u centru pažnje. Zvuči privlačno, ali za tako nešto bi mu trebala doći i zanimljiva ponuda i garancije nekog tima, ne nužno Mercedesa. To je sad malo klizavo područje – ako krivo izabere i ne bude u borbi na vrhu, može mu se dogoditi da završi kao Vettel – sa mješavinom sažaljenja i propitkivanja jel on stvarno bio tako dobar ili je to samo auto. To si nitko ne želi i zato ga čeka teška godina za odluku.


    0
    0

    0
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Ne vidim razloga zašto bi odlazio iz MB nakon ove sezone tako da opcija da produži s njima najrealnija mogućnost.
      S druge strane sumnjam da će takav tim fulati puno s pravilima, možda neće biti najbrži 2022., ali će se boriti za pobjede tako da mislim da nema straha da mu se desi ko Vettelu.
      Puno toga će ovisiti o tome koliko je MB jak ove godine, ako su ko prošle mogu se za 2 mj prebaciti skroz na razvoj za 2022.
      Ja mislim da sa Hamove strane ostanak u MB u najgorem slučaju znači borbu za par pobjeda u sezoni, a u najboljem nastavak istoga.
      Nema po meni u toj situaciji puno za izgubiti, samo za dobiti ako recimo osvoji nakon još jedne promjene pravila.


      0
      0

      0
  2. Alpine
    Alpine Prikaži

    Mislim da čeka šta će mu reći u ekipi, što misle gdje će biti 2022. Budu sigurno u prve 3 ekipe, ali mislim da njega ne zanima da recimo bude 5 na kraju utrke.
    A za Mercedes isto tako marketinški je čak i bolje da recimo Rusell počne pobjeđivati, to bi jednostavno bila nova priča, kad Hamilton pobijedi to je stara i očekivana vijest.
    I on i ekipa će morati donijeti neke odluke.



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.