Verstappen: Bilo bi glupo očekivati laganu borbu s Mercedesom

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 1 komentara

Max Verstappen odbacuje tvrdnje kako je njegova ekipa favorit uoči početka nove sezone svjetskog prvenstva Formule 1. Podsjetimo, Mercedes nakon sedam uzastopnih naslova tvrdi da ove godine Red Bull dolazi na prvu utrku kao favorit.

“Testiranje je definitivno bilo pozitivno za nas i uvijek možete biti sretni kad odradite toliko krugova i dobro shvatite bolid.”

“Znam da su ljudi uzbuđeni i misle da ovo kažem radi reda, ali Mercedes je još uvijek favorit. Kako i ne bi bili kad su osvojili sedam naslova u nizu?”

Verstappen tvrdi da Mercedes želi staviti dodatan pritisak na Red Bull, ali kaže da su oni svejedno samo fokusirani sami na sebe.

“Svaku sezonu vidim kao novu priliku da ih pobijedimo, ali bilo bi glupo očekivati da borba bude lagana i da nakon testiranja samo zaključimo da smo ispred njih.”

“Osobno, ne mogu dočekati trenutak kad ćemo u 3. kvalifikacijskoj rundi svi pritisnuti do kraja. Tad ćete vidjeti koliko su svi brzi s malo goriva u bolidu. U tom trenutku ćemo vidjeti tko je ispred po pitanju performansi, a u utrci ćemo vidjeti tko to može i održati. Nadajmo se da smo mi dobri u obje kategorije.”

Tri dana testiranja Max je podijelio s novim timskim kolegom Sergijom Perezom.

“Nije mi smetalo imati jedan i pol dan u bolidu. Za mene je bilo važno odraditi dosta kilometara i vidjeti da promjene na setupu funkcioniraju.”

“Ne može se razgovarati o detaljima jer smo vozili u određenim uvjetima, a svaka staza ima svoje zahtjeve. No, imam dobar osjećaj od bolida. Što se mene tiče – bolid je bio dovoljno stabilan da se osjećam ugodno, a postoje stvari koje uvijek mogu biti još bolje i naši inženjeri će raditi na tome.”

[profil broj=”33″]

[profil broj=”11″]


Odgovor

1 komentar

  1. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Bitnije je da mercedes ne bude imao laganu borbu sa vama i ostatkom grida.



    2
    2

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.