Leclerc: Kad smo 2020. shvatili koliko smo spori – bila je čudna atmosfera

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 7 komentara

Charles Leclerc kaže da se Ferrari sad riješio “čudne atmosfere” koja je zavladala u ekipi početkom 2020. godine kad su shvatili koliko će se mučiti u sezoni.

Ferrari u novu godinu ulazi s novim vozačem i s nadom da je najgore iza njih. Naime, SF1000 je pružio najgore rezultate u posljednjih 40 godina, a pad na 6. mjesto u konstruktorskom poretku se za ekipu ovog kalibra ne bi smio ponavljati.

“Kad smo shvatili kako izgleda realnost – zavladala je čudna atmosfera tamo početkom 2020. godine. Shvatili smo da je bolid puno gori nego smo očekivali.”

“To nisu bila sjajan vremena… Ali, vrlo brzo se stav promijenio i bili smo jako motivirani da se vratimo i pokušamo doći tamo gdje želimo biti.”

“Mislim da se to nije promijenilo ove godine. Carlos donosi iskustvo drugih ekipa, a to je vrlo zanimljivo – daje nam cijele nove svjetove za istražiti.”

“To je vrlo zanimljivo, ali rekao bih da smo jednako motivirani kao prošle godine. Zaista želimo pritisnuti i ići prema boljim stvarima i boljim danima uskoro.”

Ferrari je na predsezonskom testu imao solidna tri dana, a šef Mattia Binotto kaže da brzina na pravcu više nije problem.

“Pokušali smo razvijati koliko god smo mogli na stražnjem dijelu bolida.”

“Najvažnije je bilo shvatiti korelaciju sa zračnim tunelom i simulacijama. Cilj je bio sakupiti podatke i usporediti ih.”

“Mislim da smo prilično sretni s time, što znači da imamo dobar temelj za iduće simulacije i eventualne nadogradnje.”

“Korelacija je bila ključni faktor ovih dana. Zasad sve ide prilično dobro.”


Odgovor

7 komentara

  1. Niki Lauda
    Vordas Pretplatnik Prikaži

    “Najvažnije je bilo shvatiti korelaciju sa zračnim tunelom i simulacijama. Cilj je bio sakupiti podatke i usporediti ih.”

    Da li je ikad shvaćena ta korelacija ili da li će ikad biti? 🤔



    12
    12

    0
  2. Charles Leclerc
    F12000 Prikaži

    Kao što je dosta komentatora već reklo, nadamo se boljemu jer gore od ovoga ne može.



    4
    4

    0
  3. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Atmosfera je bila ko na Marsu😀



    3
    3

    0
  4. James Hunt
    Vryky Prikaži

    Biće tu još čudnih atmosfera…



    2
    2

    0
  5. avalon Prikaži

    ” SF1000 je pružio najgore rezultate u posljednjih 40 godina, a pad na 6. mjesto u konstruktorskom poretku se za ekipu ovog kalibra ne bi smio ponavljati.” interesantno … 1979. jody scheckter je osvojia titulu sa ferrariem , a kolega mu gilles villeneuve je završija 2. . tim je ostvarija i pobjedu u konstruktorskom . 1980. ( to se uklapa u ovih posljednjih 40 godina koje ante navodi ) znači godinu posli osvajanja duple krune jody scheckter je prvenstvo završija na 19. mistu , villeneuve na 14. , a tim na 10. od njih 11. tek je alfa bila lošija . ok šta su williams , lotus pa i brabham , tyrrell bili uspješniji ali da su ih “oderali” ligier , arrows , fittipaldi…. iako izlazi “van okvira” zadnjih 40 sezona loše ka i 2020. npr 1967. završili 5. 1962./69./73. su završavali 6. 1981. posli fijaska 1980. ( 10 . ) su završili 5. interesantno da je villeneuve sezonu završija na 7. ( leclerc lani 8. ) , a pironi na 13. isto ka i seb lani :) u zadnjih 40 godina 33 sezone je frrari završava među 3 najbolje ekipe , posli užasne 1980. ovo im je 2. najgora sezona pa šta ? desi se . zar nije i McL ima loših sezona npr od 2013. do 2018. kad su završavali od 5. do 9. mista , williams tavori na dnu , a uz ferrari su timovi sa najviše “staža” u F 1 . McL 12 vozačkih i 8 konstruktorskih , williams sa 7 vozačkih i 9 konstruktorskih titula ali njihove sezone “propadanja” iako su i oni timovi “od kalibra” su ok , a ferrarieva 2020. je katastrofa . istina , ferrari čeka titulu već 13 sezona ali i McL je čeka 12 , a williams čak 22 sezone . istina , williams je “sirota” u financijskom pogledu kad se komparira sa McL , a naročito sa ferrariem pa to može bit jedan od razloga njihovog pada iako i,aju mercovu PU . dennisova tvrdoglavost da hondinu PU “kaparira” samo za McL je uzrok pada tima , a za lošu 2020. ferrari može najviše “zahvalit” mercedesu i njegovom “kukanju” zbog nelegalnosti PU koja se nije mogla dokazati …



    3
    2

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.