Brivio: Alonso predstavlja veliku pomoć za Alpine

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 2 min 3 komentara

Sportski menadžer momčadi Alpinea, Davide Brivio, smatra da je uporna narav Fernanda Alonsa imala pozitivan utjecaj na njihovu momčad. Kao jedna vrsta pripreme nakon dvogodišnjeg izbivanja, Alonso je počeo posjećivati Renaultovu tvornicu i prisustvovati trkaćim vikendima.

Iz Renaulta, odnosno Alpinea su takve postupke prepoznali kao predanost momčadi što se jednim dijelom povezuje i sa činjenicom da je Alonso osvojio dva naslova svjetskog prvaka upravo sa Renaultom.

“[Fernando] stvarno pritišće i mislim da je vrlo pozitivno za momčad da imamo ovakvu vrstu vozača koji nastoji stimulirati sve, tjerati sve da daju maksimum.”

“Činjenica da se vraća u najzahtjevniju klasu motosporta pokazuje koliko je snažno motiviran da se vrati u akciju i da izvrsno obavi posao.”

Davide Brivio

Rekao je i kako se nada da će Alonsova prisutnost pomoći i Oconu:

“Mislim da je to izvrsna kombinacija u kojoj će Fernando biti važan i za Estebana, kako bi se također pokazalo kako to može funkcionirati na drugačiji način s iskusnim vozačem.”

“U isto vrijeme Esteban može pomoći Fernandu jer postaje sve konkurentniji i mislim da bi moglo biti vrlo konkurentno ove godine, tako da mi se sviđa ova kombinacija i jako se radujem što ću obojicu vidjeti na djelu.”

Davide Brivio

Iako je Alonso doživio nesreću prilikom vožnje bicikla, to ga nije zaustavilo da na predsezonskom testiranju odveze prilično velik broj krugova. U Alpineu su veoma zadovoljni prošlotjednim vikendom u Bahreinu:

“Oni rade dobar posao. Uspjeli smo proći kroz plan bez ikakvih problema.”

“Što se tiče Fernanda, vidio sam ga prilično blizu tempa. Mislim da [Alonso i Ocon] mogu biti brži od prve utrke i spremni za borbu na razini drugih.”

“Naravno, naša je odgovornost i naš posao pružiti im dobar paket. Moramo vidjeti trkaći vikend, vjerojatno prvih nekoliko utrka, ali mislim da ćemo biti spremni.”

Davide Brivio

Odgovor

3 komentara

  1. Toro Rosso
    25_321 Prikaži

    Ove godine ce voditi borbeuu midfieldu s obzirom da 3 ostala proizvodaca motora najavljuju skok. Slijedece bi ih volio vidjet blize vrhu.



    3
    3

    0
  2. OnlyAlonso Prikaži

    Sve one price negativne o Alonsu jos je jednom potrvdio Brivio,a sto se tice duela izmedu njih dvoje,Alonso ce bit ispred,



    1
    0

    1
  3. Mclaren
    raca Prikaži

    BRIatore flaVIO, Jel to taj? :rofl: :rofl:



    4
    3

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.