F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Možemo na neko vrijeme zaboraviti na ulazak Volkswagena u F1?

Luka Maloić

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

volkswagen

Martin Winterkorn odstupio je sa čela VW grupacije nakon što je skandal oko emisije plinova uzdrmao ovu kompaniju do temelja. Jučer je VW priznao postojanje softvera koji je lažirao rezultate testiranja emisija plinova u 11 milijuna automobila. Ovaj opoziv vozila stajat će kompaniju 6.5 milijardi eura.

Winterkorn, koji je dugo godina bio zagovornik nastupanja ove kompanije u WRC-u, WEC-u, DTM-u i sl., objavio je da odlazi s čelne pozicije.

“Šokiran sam sa događajima u ovih nekoliko proteklih dana. Iznad svega, zaprepašten sam da su takvi prekršaji mogući u VW grupaciji. Kao CEO preuzimam odgovornost za sve neregularnosti koje su pronađene u dizel motorima. Odstupam sa mjesta CEO-a. Radim to radi interesa kompanije iako nisam svjestan nikakvih vlastitih propusta u ovom slučaju. Volkswagen treba svježi start – pogotovo u ljudstvu. Počinjem od sebe i odstupam sa pozicije. Uvijek sam bio vođen željom da služim kompaniji, pogotovo našim kupcima i zaposlenicima. VW je bio, ali je i dalje moj život. Proces razjašnjenja i transparentnosti mora se nastaviti. To je jedini put vraćanja povjerenja. Siguran sam da će VW grupacija prevladati ovu krizu.”

Što je s budućnosti u motorsportu?

Ovaj skandal sigurno neće dobro utjecati na VW motorsport program. Eventualni ulazak u F1 zasigurno u ovom trenutku više nije imperativ, ali možda čak ni opcija.

Podsjetimo, u četvrtom mjesecu ove godine pisali smo o tome kako je dolazak Winterkorna veliki plus za eventualni ulazak VW grupe u F1. U travnju je s čelnog mjesta grupacije odstupio Ferdinand Piech i mnogi su se ponadali kako je konačno, s novim čovjekom za kormilom, VW spreman za F1. Budućnost VW motorosporta uvelike ovisi o novom čovjeku koji ipak prvo mora vratiti povjerenje kupaca.

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Luka Maloić
Pulsmedia autor
348 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

8 komentara

 1. Švabo je to :))) lopovi i prevaranti


  0

  0
 2. Honda zekohonda Donator Prikaži

  uf, moglo bi ovo uzdrmat cijeli motorsport u vw grupaciji.


  0

  0
 3. Kratki odgovor na pitanje iz naslova: Da.


  0

  0
 4. davno sam ja rekao da je vw precijenjen…


  0

  0
 5. Sebastian Vettel senja Prikaži

  Ovo se dešavalo pod vodstvom ovoga Ferdinanda Piecha. Zato je lik i odstupio prije nego se saznalo za ovaj skandal. I uvalio Winterkorna u belaje.
  Što se tiče F1, sve zavisi ko će sljedeći sjesti za kormilo. I kakvi će njegovi biti ciljevi. Pretpostavljam da nema govora o povratku Piecha, tako da su odmah i izgledi puno bolji. Jer je se taj lik najviše protivio ulasku u F1.


  0

  0