Aston Martin: Jako teško ćemo pobijediti Ferrari

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 11 komentara

Nakon što je Ferrari prošle godine potonuo u debeli prosjek i sezonu završio na 6. mjestu sa samo 24 boda viška ispred AlphaTaurija – mnogi vjeruju kako je to jednokratan neuspjeh i kako će Ferrari već ove godine uzvratiti udarac. Jedan od njih je i Otmar Szafnauer koji je u 2020. sa svojim Racing Pointom završio na 4. mjestu – 64 boda ispred Ferrarija.

Szafnauer smatra da će borba u sredini poretka biti tijesna:

“Mislim da bi bilo glupo od nas da ne brinemo o ekipama koje su završile iza nas i gledamo samo prema onima koji su bili ispred.”

“Mislim da moramo odraditi dobar posao. Sredina poretka je sve više i više tijesna pa će nam zato biti teško.”

“Ne mogu zamisliti da će Ferrari završiti opet tamo gdje su bili, šesti ili gdje god… Neće tamo biti zavijek. Bit će ih jako teško pobijediti ove godine i narednih sezona.”

“McLaren nas je prošle godine pobijedio u borbi za treće mjesto, oni će također biti težak protivnik. Renault iza sebe ima moćnu tvorničku ekipu, a s dolaskom Alonsa će ih biti još teže pobijediti, on je dvostruki svjetski prvak. Prema tome, bit će jako, jako teško završiti na vrhu te sredine poretka.”

“Istovremeno, želimo gledati prema ekipama koje su bile ispred nas i približiti se Red Bullu i Mercedesu. Velik je to zadatak, ali mi smo spremni za izazov i marljivo ćemo raditi, dati sve od sebe kako bismo uspjeli u tome.”

Ferrari danas predstavlja svoj bolid za 2021. godinu, a sve fotografije pogledajte na našem portalu u 14 sati po hrvatskom vremenu.


Odgovor

11 komentara

  1. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Ja se nadan da cete moc zapaprit mercu koju trku jer Vettel je slaga bolid, a nadan se da ce isto napravit RBR i Ferrari, i da od velike trojke iz 2019 ce postat velika cetvorka 21



    7
    -1

    8
  2. Ferrari
    Gilles Prikaži
    x1

    Tacno se vidi Mercedesova skola, nije sezona ni pocela a vec trolaju :)



    25
    24

    1
  3. Fia
    Realista Prikaži

    Vjerujem da ce imat 3 bolid po jacini ali vozaci su im slaba tocka tako da ce zavrsit 5-6 u poretku po mojoj prognozi.



    6
    -5

    11
    • avalon Prikaži

      apsolutno realno . seb nikako ne može nadomjestit pereza koji je iza sebe ostavija čak i ogroman talent leclerca za čak 27 bodova ili ricciarda koji je pobjedija seba u RB ( istina i izgubija od kvyata ;) ) , a stroll ? samo 75 bodova ( + podij ) uz 5 odustajanja + izostanak u nürburgringu zbog C19 . pa jbte jedva je silverstonu pobjedija trenutnog kolegu
      velikog hulkenberga i to sa jedva 13,4 s . d a je LS 2020. bar odvozija ka gasly koji je uz čak 3 odustajanja osvojia čak 75 bodova tj više … ne … isto bodova ka i papak stroll . jbte , da je stroll vozač onda bi sa RP usprkos 6 nezavršenih trka ima više bodova od npr norrisa koji nije završija tek jednu trku lani . jbš vozača koji je i u williamsu 2018. osvojia 6 bodova , dok je npr russell ( pokaza u mercu talent ) sa williamsom osvojia čak 0 bodova . i zato se slažem da su vozači tj 4 X slučajni prvak i tatain sin koji u 76 trka ima tek jedan PP i 3 postolja najslabija karika AM i bit će dobro ako po tvojoj prognozi budu 5. ili 6. . ko zna hoće li biti bolji i od willamsa jer russell je dokazano kroz merc bolji od seba , a latifiu neće bit teško pobjedit tatinog sina bez talenta ….



      4
      2

      2
  4. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    U naslovu Ferrari, u članku više od pola grida 😆



    2
    2

    0
  5. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Ferrari ima nešto efikasniji hibridni dio mašine, no to je to. Čini mi se da tek za 2022 planiraju takozvani superbrzi piston sa novim naprednim legurama. No pitanjeje dali će konkurencija stajati na mjestu, što čisto sumnjam. Ove godine je još više uklještena aerodinamika, te ako netko od njih neuspije konkurirati Mercedesovoj stražnjoj suspenziji koju imaju samo Merc i Aston Martin mislim da bi gap te dvije ekipe mogao nasprem drugih biti i veći nego prošle godine. Razočarenje ove godine bi mogao biti McLaren, pošti je odabrao najgore vrijeme za implementaciju mašine, s tim da nema ni približnu podršku Mercedesa niti ostalih njegovih komponenti kao što to ima Aston. RB je u cijeloj priči za mene nepoznanica. Neznam koliko će utjecati ta aero deficijencija na njih, a mogla bi dosta pošto se oni za razliku od Mercedesa najviše oslanjaju na nju.



    6
    6

    0
  6. OnlyAlonso Prikaži

    Mislim da ce ove godine biti najtijesnija borba sto se tice sredine poretka,misljenja sam da ce od prve utrke biti kaos,jaooo samo sta ce merc opet bit miljama daleko ali njih ne pratim od pocetka hibridne ere 😜😜😂😂😂


    0
    0

    0
  7. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Mercedes ima jednu momčad u kojoj je vlasnik 30% i drugu u kojoj je vlasnik 25%. Samo momčadi u kojima je Mercedes suvlasnik mogu biti Safety i Medical car.

    Mislim da je FIA i F1 zrela za tužbu.



    1
    0

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.