Kvjat postao Alpineova rezerva, de Vries se pridružio Vandoorneu u Mercedesu

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 3 min 6 komentara

Daniil Kvjat ostat će član paddocka kao rezervni vozač Alpinea, dok je Mercedes potvrdio kako će osim Stoffela Vandoornea na raspolaganju imati i Nycka de Vriesa.

Kvjat je ostao bez mjesta u Formuli 1 nakon što je Red Bull odlučio zadržati Pierrea Gaslyja u AlphaTauriju, a pored njega smjestiti debitanta godine u F2, Yukija Tsunodu. 26-godišnji Rus će u momčadi iz Enstonea zamijeniti sunarodnjaka Sergeja Sirotkina.

“Momčad je prošle godine ostvarila neke sjajne rezultate i vrlo je tehnološki napredna. Razvoj je bio snažan i cilj mi je doprinijeti tom pozitivnom trendu.”

“Pokušat ću dati svoje iskustvo sa i izvan staze kako bih pomogao razviti A521 i buduće bolide. Kao rezervni vozač morate ostati u formi, veselim se uklapanju u momčad u nekoliko različitih područja.”

– Daniil Kvjat, novi rezervni vozač Alpinea

[vozac broj=”26″ ime=”Daniil Kvjat” momcad=”AlphaTauri” sezona=”2020″]

“Vrlo smo sretni zbog toga zato što je u pandemiji za nas vrlo važnu imati snažnu rezervu, a Daniil se pokazao kao vrlo brz i pouzdan vozač u vrlo teškim uvjetima.”

“S 26 godina već ima tri podija, stoga smo vrlo, vrlo sretni da će netko moći uskočiti ako bude potrebe i osvojiti bodove, odvesti bolid tamo gdje treba biti u cilju.”

– Laurent Rossi, izvršni direktor Alpinea

Kineski vozač F2 i aktualni prvak Azijske F3 Guanyu Zhou imat će ulogu testnog vozača u francuskoj momčadi.

Mercedes potvrdio Vandoornea i de Vriesa

Mercedes je povodom predstavljanja bolida također objavio rezervne vozače za sezonu 2021.

Bivši McLarenov vozač Stoffel Vandoorne ostat će u toj ulozi u njemačkoj momčadi, a umjesto Estebana Gutierreza kojem je istekla superlicenca pridružit će mu se Nyck de Vries.

De Vries je F2 prvak iz 2019. i s Vandoorneom čini Mercedesovu vozačku postavu u Formuli E, a nakon prve dvije utrke vodi u tom prvenstvu. Prvu vožnju u F1 bolidu imao je tek na testu mladih vozača u Abu Dhabiju krajem prošle godine.

“Imamo snažnu rezervnu vozačku postavu za sezonu 2021. sa Stoffelom Vandoorneom koji nastavlja s tom ulogom pored svog timskog kolege iz Mercedesa u Formuli E, Nycka de Vriesa”, stoji u Mercedesovom priopćenju za medije.

Iako je Mercedes dijelio svoje vozače s Racing Pointom i McLarenom, nijednom nisu iskoristili njihove usluge tijekom prošle sezone – kada je Lewis Hamilton bio zaražen koronavirusom, Mercedes je povukao Georgea Russella iz Williamsa, a tamo je debitirao Jack Aitken, dok je Racing Point u oba navrata kod zaraze svojih vozača pozvao Nicu Hülkenberga.


Odgovor

6 komentara

  1. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Meni osobno je žal da je Danil otpal da stalno mjesto na gridu.

    P.s. dali i vama ova rečenica: “S 26 godina već ima tri podija……” djeluje malo malo malo sarkastično?



    8
    8

    0
  2. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    bez veze


    0
    -3

    3
  3. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Tek 26 godina, a imam osjećaj da je u cijeloj priči već barem deset sezona. Kapa dole na upornosti i jakom duhu, definitivno ima više kvaliteta od nekih drugih vozača koji imaju pozicije na gridu ali ipak ne postoji nešto opipljivo što bi mu dalo zacementirano mjesto u nekoj top momčadi. Pokazao se kao sjajan razvojni vozač u simulatoru za Ferrari i nadam se da je to nešto što će kvalitetno obavljati i u Alpineu.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.