Potpredsjednik Ferrarija se žali da je F1 previše tajnovita

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 2 komentara

Potpredsjednik Ferrarija Piero Ferrari kritizira Formulu 1 zbog tajnovitosti oko tehnologije u koju ekipe ulažu više stotina milijuna eura.

Ferrari se pita koja je svrha razvoja tehnologije ako se ne koristi izvan staze:

“Nedavno sam razgovarao s Berniejem Ecclestoneom s kojim ponekad razgovaram telefonski. Formula 1 mora biti sport koji će zabaviti entuzijaste,” kaže jedini živi sin Enza Ferrarija.

“Imamo jako brze jednosjede s vrlo naprednom tehnologijom. No, nitko ne zna ništa o tome.”

“Naravno, neke ideje su patentirane. Ali, trošimo zastrašujuće iznose novca i onda sve čuvamo kao tajnu. Objasnite mi koja je svrha toga.”

“S ovom pandemijom F1 možete gledati samo na televiziji. Imamo najbrže jednosjede u povijesti, ali kadrovi na televiziji ne pružaju taj osjećaj kao kad dođete na stazu i vidite kako to izgleda uživo. Ono što ljudi i navijači dobiju je nešto sasvim drukčije.”

“Ovi bolidi idu preko 330 km/h, a na videu ne vidite razliku između njih i Formule 2. Nisam protiv tehnološkog istraživanja, upravo suprotno.”

Piero Ferrari vjeruje da je ograničenje budžeta na 145 milijuna dolara u nadolazećoj sezoni zapravo pozitivna stvar, te da je važno držati troškove pod kontrolom.

“Svejedno moramo raditi na motorima, a to košta jednako kao i prije iako smo ograničeni na tri pogonske jedinice po sezoni.”


Odgovor

2 komentara

  1. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    F1 je takva oduvijek i bila ;) Neki bi rekli DNA F1.
    Ideja nije loša i trebala bi se staviti na sto, da se vidi šta ostale ekipe misle o tome. Ovo bi zaista pomoglo manjim ekipama da se približe vodećim. Ja sam ZA iako bi to u sadašnjosti, najviše štetilo Mercedesu i RB.

    Međutim ne mogu da ne primjetim da su se nekad ekipe preventivno kažnjavale sa 100 mil. eura zbog posjeda dokumenata, iako ništa iz tih dokumenata nisu implemenirale u svoj bolid.
    Možda je konačno došlo vrijeme za izmjenu DNA ;)



    4
    2

    2
  2. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Da ne povjeruješ da to ispali Ferrari..Da ne postoji na snazi ‘žentlmenski’ deal još bi i razumio.



    3
    1

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.