Sainz: Bit će vrlo teško biti 100% spreman za prvu utrku

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 3 min 6 komentara

Carlos Sainz kaže da ne očekuje stopostotnu spremu na početku sezone, djelomično zato jer je ove godine testiranje ograničeno znatno više nego prošlih sezona.

Ekipe će na raspolaganju imati samo tri dana predsezonskog testiranja s novim bolidima. Za 12 dana se leti u Bahrein gdje će se voziti od 12. do 14. ožujka.

Bivši McLarenov vozač vozio je Ferrarijev bolid iz 2018. prošlog mjeseca u Fioranu:

“Moja namjera je biti 100% spreman za prvu utrku sezone. Ali, budimo realni – iz iskustva koje imam prilikom mijenjanja ekipa kroz ove godine – to će biti jako teško za ostvariti.”

“Uvijek postoje stvari koje morate proći od jedne do druge utrke ili od jednog do drugog trkaćeg vikenda, bilo da se radi o treninzima, kvalifikacijama ili o utrci. Te stvari se uvijek nauče na trkaćim vikendima, a ne na testiranju.”

“Dan i pol testiranja za svakog vozača sigurno neće puno pomoći. Istovremeno, pokušat ću se osloniti na svoje iskustvo u mijenjanju ekipa u zadnje vrijeme i pokušat ću na prvu utrku doći na svojoj maksimalnoj razini spremnosti. Tih 100% koje sam u McLarenu pokazivao iz vikenda u vikend.”

Sainz kaže da je jako teško procijeniti kad će dosegnuti taj nivo u Ferrariju:

“Moja namjera je da to bude što prije, a ako se dogodi od prve utrke – tim bolje.”

“To ovisi i o osjećaju kojeg ću imati u bolidu. Kad ga po prvi put isprobate onda vidite koliko ste blizu limitu. Trebat će mi malo vremena da to saznam i trebat će mi malo vremena da eksperimentiram sa svojim postavkama, odnosno, da uštimam bolid prema mojim željama i onda ćemo vidjeti što budućnost nosi.”

Carlos Sainz je u protekle četiri godine vozio za Toro Rosso, Renault i McLaren, a unatoč tome nije htio povlačiti usporedbe s Ferrarijem iz 2018.

“Mogu vam reći da je Ferrari iz 2018. jako dobar bolid i odmah me impresionirao kad sam izišao iz garaže u Fioranu. Jako sam uživao jer mi je to bila prilika da nakon par mjeseci opet vozim F1 bolid. Balans, brzina, vozne karakteristike, bilo je prilično impresivno.”

“Sjećam se da sam te godine gledao onboard snimke i razmišljao da je taj Ferrari jako dobar. Sad kad sam uskočio u njega odmah sam shvatio zašto je bio tako uspješan i zašto je osvojio toliko pole positiona i pobjeda. Definitivno sam uživao.”


Odgovor

6 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Budimo iskreni, mi nismo 100% spremni ni za Ferrarijevo predstavljanje bolida, a kamoli Carlos za prvu utrku sezone. Salu na stranu, ocekujem solidan napredak u odnosu na 2020. 😀



    12
    12

    0
  2. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    a jadan ne stigneš se odmorit i spremit za sezonu jer radiš na pilani od 6 do 14 svaki dan uključujući subote..
    kakve glupe izjave, strašno



    2
    -14

    16
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Nije tesko shvatiti komentar…
      Ali prilicno sam siguran da nije manje tesko ili zahtjevnije za raditi takav ili slicno posao nego biti vozac formule 1.
      Malo je onih kojima je san od djetnistva raditi u pilani. A oni koji su sebe gradili za tako nesto su sigurno velikani na takvom polju. Ili bilo kojem drugom.


      0
      -1

      1
  3. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Trebali su Russella dovest, on se s ovim nebi složio.



    1
    -5

    6

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.