Perez: Red Bullov sjajan bolid zahtjeva specifičan stil vožnje

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 9 komentara

Sergio Perez je prije nekoliko dana po prvi put isprobao novi Red Bullov RB16B na Stazi u Silverstoneu, a kako i samo ime sugerira – novi bolid zadržat će puno karakteristika svog prethodnika.

Meksikanac je dao nekoliko zanimljivih komentara:

“U simulatoru sam odmah primijetio da ovaj bolid ima vrlo visoku razinu gripa na prednjoj strani.”

“Odmah sam shvatio zašto se ne mogu baš svi vozači priviknuti na njega. Nije lako izvući maksimum, ali kad pronađete taj idealan stil – možete biti jako brzi.”

“Ovaj bolid zahtjeva vrlo neobičan vozački stil. Vrlo specifičan. No, radi se o sjajnom automobilu.”

Perez je razgovarao s Alexom Albonom na čije mjesto dolazi:

“Vozio je prošli bolid i čim sam sjeo u njega shvatio sam o čemu je Alex pričao.”

“To [prednji grip] je jedna od najjačih strana Red Bulla, ali je također jedan od faktora koji ga čini teškim za vožnju.”

Bivši vozač Racing Pointa očekuje da će mu trebati otprilike pet utrka sezone da mu postane ugodno voziti RB16B.

Kad je u pitanju njegova budućnost, nada se da ovo neće biti samo jednogodišnji izlet:

“Bez ikakve sumnje – došao sam u Red Bull s mišlju da ovo neće biti jednogodišnji angažman. Želim ostati dug niz godina i osvojiti prvenstva.”

“Kad stvari ne idu po planu onda vas pritisak pošteno udari. Ali, kad ste iskusan i kad ste sve to već prošli ranije – možete se usredotočiti na prave stvari. Mislim da je ova prilika došla u odličnom stadiju moje karijere i da će se sve lijepo posložiti.”


Odgovor

9 komentara

  1. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Sretno ti bilo vala si ga ti zaista zaslužio dobit za vozit..Potajno se nadam duelima sa Maxom



    8
    6

    2
  2. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Zato su i rijetki uspjeli voziti taj RBR kako treba. Prvo Seb tamo od 2009-2013 koji je dokazano imao specifičan stil koji je on znao voziti kako treba i osvojio je titule, a sada Verstappen ista stvar. RBR tada, a ni sada nije jednostavan za voziti, ali Vettel i Max (djelomično i Ricciardo) su znali voziti taj bolid kako treba.

    Vidjet ćemo što Perez može, ali mislim da će biti čvrsto drugi vozač, točno ono što je Red Bullu i trebalo.



    3
    -7

    10
    • Marlboro
      Komentator Prikaži

      Lupaš gluposti, djelomični Ricciardo je pobijeđivao i Sebastian Vettela i Maxa Verstappena u tome RBR kojeg su rijetki uspijeli voziti kako treba.

      Što se tiče Checa vidjet ćemo još koja je njegova uloga u Red Bullu, ali nekako ne vjerujem da će biti vodonoša Maxu.



      14
      12

      2
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Checo, kao i Sainz ima super poziciju. Očekivanja od njih su niska, dakle sve što naprave bit će bonus. Ako ispadne da mogu konkurirati mladim lavovima za koje nitko ne sumnja da su brzi, njihova zvijezda će sjajnije zasjati i spasiti ih od brze F1 mirovine



        8
        8

        0
      • avalon Prikaži

        Komentator … ” Ricciardo je pobijeđivao i Sebastian Vettela i Maxa Verstappena u tome RBR kojeg su rijetki uspijeli voziti kako treba.” i “povremeno” gubija od kvyata 2015. u kojemu je to bila PRVA sezona u RB ;)



        4
        1

        3
    • renato2107 Donator Prikaži

      Rekao bi da je ovaj bolid potpuno kontra od onog kojeg je Vettel imao i kakve Vettel voli. Ovaj bolid ima dobar prednji kraj, ali zadnji bježi, dok je on vozio bolid kojemu je zadnji kraj bio kao po tračnicama. Sad je u Ferrariu bio u bolidu koji je imao nestabilan zadnji kraj, i nikako mu nije odgovarao, dok se recimo Lecrec snalazio u njemu puno bolje.

      Ako se ne varam, i M. Schumacher je volio taj neobičan stil bolida, gdje prednji kraj drži dobro a zadnji lovi, pri čemu se često kolege gub(il)e s takvim bolidom.



      9
      8

      1
      • LewisFan44 Prikaži

        “Ako se ne varam, i M. Schumacher je volio taj neobičan stil bolida, gdje prednji kraj drži dobro a zadnji lovi, pri čemu se često kolege gub(il)e s takvim bolidom.”

        Lijepo zvuči i lijepo sjećanje, ali nije točno :)



        1
        -6

        7
      • Red Bull
        Kico Donator Prikaži

        Red Bull je tezak za vozit kao i Repsol Honda,tako barem ispada,nezz bilo je price u vezi Vettela da je se znao u simulatoru izvritit (Aston Martin) i da ga valjda zeza taj zadnji kraj,sad postoje spekulacije da RB16B koji zapravo nije ni jednom uslikan na shakedownu da nesto skrivaju oko zadnjeg kraja(Red Bull) potrošili su tokene na getribu i zadnji ovjes,ali najvjerovatnije da su uspjeli ugurati auspuh u nosac drs sustava bez westgate cijevi(ispuha) mislim da ce Perez dobru partiju pruzit Maxu i da Bottas nema sanse zavrsit drugi ove godine u poretku!



        2
        1

        1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Riječ je posebno o prošlogodišnjem bolidu, koji je imao nestabilan zadnji kraj. Čak ga je i Max znao izgubiti, na primjer po onoj kišnoj utrci kad je upravo Pereza pokušavao prestići. Ove godine su mijenjali zadnji ovjes pa ćemo vidjeti. Nije sad da je godinama ovakav. Red Bull uglavnom pravi dobro izbalansirane bolide.



        4
        4

        0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.