Binotto: Naš fokus bit će bolid za 2022. godinu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 17 komentara

Ferrarijeva strategija uoči početka nove sezone jest ta da se usredotoče na iduću godinu, s obzirom na ogroman zaostatak za najboljim ekipama koji su imali prošle sezone.

Šef ekipe Mattia Binotto kaže da je nerealno očekivati nekakvo značajno smanjivanje tog zaostatka za Mercedesom i Red Bullom jer su mogućnosti za razvoj smanjene.

“Imamo određena ograničenja kad je u pitanju dizajn bolida i sustav tokena. Mi smo svoje tokene potrošili na stražnji dio bolida.”

“Vjerujem da je ovaj bolid bolji od prošlogodišnjeg. Očigledno, ne možete ih uspoređivati [direktno] jer je došlo do promjene tehničkog pravilnika za stražnji dio podnice. Ali, vidio sam razvoj bolida u zračnom tunelu i na dinamometru pa vjerujem da smo se značajno potrudili.”

Ferrari po novim “hendikep” pravilima razvojnih sati u zračnom tunelu ima nešto više vremena od spomenutih ekipa, a to će iskoristiti za razvoj šasije za 2022. godinu.

“Naš fokus tijekom 2021. će biti razvoj bolida za 2022. To će biti glavni cilj. Nećemo provesti puno vremena na dizajnu [trenutnog] bolida tijekom sezone.”

“Uvijek postoji balans. Radi se o odluci koju moramo donijeti u nekom trenutku, ali 2022. donosi tako velike promjene da će većina naših resursa biti na tom projektu.”

Naglašava važnost trodnevnog testa u Bahreinu koji započinje za 14 dana.

“Važno je odmah na početku vidjeti kako se bolid ponaša. Taj balans performansi možda bude vrijedio do kraja sezone. Mi znamo koliko smo napredovali u zračnom tunelu i po pitanju pogonske jedinice, ali bitno je vidjeti kako će se to prenijeti na stazu.”

“Događalo se u prošlosti da brojevi iz zračnog tunela ne odgovaraju stvarnosti. Još jednom kažem, tu su promjene tehničkog pravilnika za stražnji dio bolida, a tu će vjerojatno biti potreban rad oko korelacije. To će biti ključni faktor sezone.”


Odgovor

17 komentara

  1. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    A da se fokusirate na 2122. gpdinu malo za “promjenu” . Tek toliko da nemate presing.



    9
    9

    0
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      Sada Merceds kroji pravila igre. Kada Ferrari bude imao jače političare onda će možda navući vodu na svoj mlin. Pripremiti unaprijed pravila koja im odgovaraju, ponašanje guma i onda će opet biti veselja. Prvo se stvari rješavaju uz “pilence i pićence”.



      3
      3

      0
  2. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Za svaki slucaj bolje da se prbacite za 2023 g



    3
    3

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Prije su se prebacivali u pol sezone na iducu. Sad su krenuli prije sezone. Uskoro ce preskakati par sezona. Rekao sam ja pocetko prosle godine kada sam vidio gdje je Ferrari da ce oporavak od lanjskog debakla biti dug i bolan. Ne skidas Mercedesu 2 sekunde preko noci. To je tako i moralo bi se cudo dogoditi da naprave nekakav ogroman pomak. 2019 je bila losa, 2020 kriminal. 2 godine su isli nizbrdo, prvo trebaju znati sta rade a zadnje dvije godine su bili sve osim netko tko je izgledao da zna sta radi.



      1
      0

      1
  3. OnlyAlonso Prikaži

    Pa trebali ste i ovu sezonu napast ali poaso je dozvoljeno kolko je zadovoljan sam i prebacivanjem fokusa na 2022,samo se nadam da neces navijace ferarija ponovno razocarat



    1
    1

    0
  4. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Pa ja bum ponorel!!!!!!!!
    Otkad sam si kupil Ferrarijevu majicu, njima nejde dobro…..ja bum ju vužgal 😂😂



    2
    1

    1
  5. Fernando Alonso 14
    Orao Prikaži

    Ferrari je postao kao i moj Hajduk, od početka sezone kreće s pripremama iduću i tako u krug. E da mi je dočekat da se i Ferrari i Hajduk bore za naslov, ali bojim se da je jako, jako daleko i za jedne i za druge.



    6
    6

    0
  6. Ferrari
    Fangio Donator Prikaži

    Meni je ovo sasvim razumljivo. Ove dvije godine su ionako sprdanja. Jer kakav je smisao ako na prvoj utrci imas los auttomobil i onda pristanes na zamrzavanje svega. To za mene nije F1.



    1
    1

    0
  7. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    Oni k’o Dell Boy; This time next year…



    4
    4

    0
  8. Marlboro
    MrDoomroom Prikaži

    Svake godine iduća godina je fokus, ajd reci 8 godina unaprijed da vam je to fokus godina da se barem ljudi ponadaju ovako kao da se reciklira jedna te ista izjava prije početka nove sezone.


    0
    0

    0
  9. F1puls Portal
    gosuasus Prikaži

    ovi stalno unaprijed razvijaju bolid, a nikako da ga razviju :D


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.