Ferrari ulazi u Le Mans Hypercar klasu

Izdvojeno

josip123

Prije 3 godina 2 min 10 komentara

Nakon razdoblja proučavanja i analiza, posljednjih tjedana Ferrari je započeo razvoj novog LMH automobila. Raspored testiranja na stazama, ime automobila kao i imena vozača koji će činiti službenu posadu, bit će dio budućih najava.

Ferrari će se tako pridružiti Hypercar klasi pedeset godina nakon posljednjeg službenog sudjelovanja u kraljevskoj klasi Svjetskog prvenstva u sportskim automobilima 1973. godine. Ferrari ima respektabilan rekord u konkurenciji zatvorenih kotača s 24 svjetska naslova (posljednji put 2017.) i 36 pobjeda u 24 sata Le Mana.

John Elkann predsjednik Ferrarija, izjavio je: 

„U više od 70 godina utrkivanja na stazama diljem svijeta vodili smo svoje automobile do pobjede istražujući najmodernija tehnološka rješenja, a to su inovacije koje proizlaze sa same staze te koje na kraju implementiramo u naše cestovne automobile. Novim programom Le Mans Hypercar, Ferrari još jednom potvrđuje svoju sportsku predanost i odlučnost da bude protagonist u glavnim svjetskim auto-moto sportskim događajima.”

Od 2020./21. sezone u Svjetskom prvenstvu izdržljivosti (WEC), dosadašnja LMP1 klasa bit će zamijenjena novom klasom hiperautomobila, koja je sada i od strane FIA-e službeno priznata pod imenom „Le Mans Hypercar“.

Do sada su svoj ulazak potvrdile momčadi Toyota, Porsche, Peugeot, Glickenhaus Racing, ByKolles Racing i sada Ferrari. Ulazak Aston Martina sa svojim Valkyrieom je odgođen do daljnjega.


Odgovor

10 komentara

  1. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    spomenuta Valkyria je bila najrazvikaniji od svih LMH, a sad ih niti neće biti na startu.



    2
    2

    0
  2. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži

    Zadnjih nekoliko godina ne pratim baš WEC zbog predvidljivosti i manjka konkurentnih automobila. Jedva čekam ovogodišnji Le Mans :cheer:


    0
    0

    0
  3. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Super… Sad kad su skoro pa ujedinili daytona i le mans pravila postoji sansa za puno konkurencije i zanimljivosti u utrkama izdrzljovosti. Meni osobno zadnjih godina su zanimljivije od formule.. Sad gt klasa gubi konkurenciju a dobivaju prototipovi


    0
    0

    0
  4. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    mozda WEC ponovo postane vrhunac motorsporta kao nekad davno…..


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.