Red Bull očekuje da će Perez preslikati Verstappen/Ricciardo eru

Izdvojeno

Šef momčadi Red Bulla očekuje da će novi dvojac njihove momčadi biti sličan onome u vrijeme kada je Verstappenu društvo pravio Daniel Ricciardo, barem u natjecateljskom pogledu. Nakon odlaska Ricciarda u Renault, pobjede je nizao uglavnom Verstappen. Njegovi bivši momčadski kolege, Gasly i Albon uglavnom su zaostajali za Maxom.

No, od Pereza se očekuje puno više, odnosno da također bude prijetnja Mercedesovim vozačima u ovoj sezoni. Momčad Red Bulla je u prošloj sezoni izgubila puno bodova, s obzirom da je Verstappen bio jedina prijetnja Mercedesu. Horner je priznao da će ograničeno vrijeme predsezonskog testiranja svakako imati utjecaja na Perezovo suprostavljanje momčadskom kolegi.

“Bit će vrlo teško odmah se ubrzati u samo jednom testu.”

“Ali, on ima koristi od puno iskustva, i naravno, očekujemo da bude blizu Maxa na način kako smo imali tri sezone s Danielom i Maxom.”

“Dakle, nadamo se, Sergio može igrati stvarnu, doista važnu ulogu za tim u dosljednom približavanju oba bolida blizi Mercedesa.”

Komentirao je i njegov vid napredovanja u Verstappenovoj karijeri:

“Mislim da je Max napravio sjajan posao.”

“Mislim da je izuzetno sazrio tijekom posljednjih nekoliko godina. I mislim da je ono što je on izvukao iz bolida u posljednjih nekoliko godina doista impresivno.”

“U bolidu koji nije bio dobar kao Mercedesov i koji je u posljednje dvije godine pobjedio na pet utrka s Hondinim motorom, mislim da je odradio fantastičan posao.”

“I mi kao tim moramo to moći raditi dosljednije tijekom sezone od 23 utrke.”

Christian Horner

Odgovor

22 komentara

  1. Red Bull
    Deathbone5 Prikaži

    Nadam se u pozitivnom smislu!



    1
    1

    0
  2. Formula1
    f1zd Prikaži

    Ricciardo je ipak klasu iznad Pereza, a Max je napredovao od tada, tako da teško..



    6
    3

    3
  3. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    1.) Mislim da je Ricci ipak klasu iznad Pereza…..
    2.) Neznam bas da je Ver toliko napredovao…..on je brz,nekad i cudesno brz,ali isto tako i dalje radi cudesno glupe poteze i greske
    3.) Ima tu Perez sanse zbog iskustva…jedino je pitanje kakav ce bit odnos momcadi prema vozacima u trenucima kada je Perez brzi vozac (iako to vjerojatno svi znamo…)



    4
    -3

    7
  4. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    A svakako vjerujem da će i ‘one boy love’ dati na početku obojci podjednak tretman..Iako poznavajući Helmića nakon 3-4 trke sva pažnja ide bržem…Živi bili pa vidjeli



    2
    1

    1
  5. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    A s obzirom da vecina smatra njih najjacim parom za 2021 sezonu nadan se da ce to opravdat, mislin da ce perez bit blizi maxu nego sainz leclercu i blize nego noris ricciu


    0
    -2

    2
  6. LewisFan44 Prikaži

    Sve ovisi o startu sezone. Par pehova za Maxa u prve dvije tri utrke i Perez će skupiti odlične bodove. Onda je sve otvoreno do kraja.


    0
    -2

    2
  7. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Perez i Verstapn neidu pod istu kapu… znam koliko je Helmut bio očajan sa Albonom, no nekako mislim da mu to nije trebalo.
    Ako budu na istom nivou pojest će se živi na stazi. Što će nama svakako biti zanimljivo za gledati. Sa Mr.Nice-Guy Ricciardom nitko u timu nebi imao personality problem, mislim da mu je to najveća greška što mu nije ponudio slične uvjete kao Verstapenu, pogotovo što zaslužuje.. taj lik je bio saliven karakterno sa RB marketingom, a što se tiče vozačkog talenta i iskustva mislim da spada u vrh ponude te da je dosta podcijenjen u tom pogledu. Ali čemu se čuditi.. RB je poznat kako se ponaša prema svojim vozačima kada nemaju više na njemu fokus… vrlo slično kao i Ferrari.



    6
    5

    1
  8. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Iskreno… Mislim da ljudi malo previše očekuju od Pereza. Dobar je vozač, ali pitanje je kako će se snać u bolidu koji se radi više prema Maxu.



    1
    -5

    6
  9. Alpine
    Alpine Prikaži

    Max je brži. I jedini je vozač kojeg npr. Mercedes želi uz Russella poslije Hamiltona. A hoće ga zato jer su svjesni da sad kad je “budget cup” i svi raspolažu sa istim budgetom, a što u slučaju Mercedesa znači konkretno da će sad morati za samo trećinu onoga što su dosad trošili godišnje morati sklopiti bolid, da stvar koja će od 2023-24 na dalje raditi najveću razliku na stazi je vozač. Vozač će činiti razliku u uvjetima kada budu svi bolidi razvijeni za isti novac i sa podjednakim motorima i sa ekipama koje imaju podjednak broj ljudi. Zato bi sve momčadi platile suhim zlatom Maxa, Leclerca ili Russella. Perez je dobar, solidan ali to je to.



    1
    -3

    4
    • Juan Manuel Fangio
      veki66 Donator Prikaži

      Max je jedan od najbrzih vozaca….povremeno….ali i jedan od glupljih isto tako….radi pocetnicke greske i to mu se jos uvijek opravdava….a on vise nije novak,on je sad vec iskusan vozac,sa prilicnim brojem utrka iza sebe….



      1
      -3

      4
  10. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Prvi put u karijeri Perez se sureće sa superbrzim momčadskim kolegom. U prvom “mandatu” u velikoj momčadi kolega mu je bio Button koji je sličan njemu, po mom mišljenju čak neznatno brži i vozački inteligentniji od njega. Sada, nogometnim rječnikom, mora bit u defenzivi i igrati na kontre. Oportunističke izjave i očekivanja da će biti na Maxovom paceu mogu biti samo kontraproduktivne pa i dovesti do “Gasly- Albon” sindroma sloma uslijed visokih očekivanja. No, ciljano su u RB uzeli Pereza jer smatraju da se iskusnom liscu takav sindrom jednostavno neće dogoditi. Mora strpiljivo upoznavati bolid, održati odličan race pace, iskorištavati svaki Maxov kiks, vremenske uvjete, SC-ove i sl. i mislim da može ostvariti dobar rezultat. Sad, može li sve to biti dovoljno da se pobjedi Max – mislim da ne. Ali to je samo moje mišljenje, pa neka me Checo razuvjeri!



    3
    0

    3
    • Juan Manuel Fangio
      veki66 Donator Prikaži

      Pa ja bi se slozio sa svime,osim sa tim “moze li sve to biti dovoljno da se pobijedi Max”
      Ja bi rekao da moze bit,jer Max jos ni jednu sezonu nije odvozio bez glupih gresaka do sad



      2
      -2

      4
  11. Nico Hulkenberg
    Zec Prikaži

    Perez se mora naviknuti na promjenu bolida i, naravno, uvijek je tu pitanje odnosa momčadi, no mišljenja sam da bi mogao biti dobar konkurent Maxu.



    2
    2

    0
  12. Kimi Raikkonen 7
    Pitstop Prikaži

    U principu očekuju da bude redovito četvrti…



    2
    1

    1
  13. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Povijest Pereza protiv timskih kolega.
    2011 Sauber, gubi od kolege (tek došao u momčad)
    2013 McLaren, gubi od kolege (tek došao u momčad)
    2014 India, gubi od kolege (tek došao u momčad)

    Sve ostale sezone pobijedio je timske kolege. Zaključujem da mu je potrebna prilagodba na bolid i momčad i da u prvoj sezoni nije onaj pravi. Ali kad mu se poslože te kockice da postaje novi level.
    Očekujem boljeg Maksa, ali da će nakon 10ak utrka ako bude sve idealno unutar momčadi, da će malo Maksu drugi dio sezone zapapriti. Nešto kao u doba McLarena s Buttonom.



    1
    -1

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.