F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Tost: Verstappen je bio u pravu

David Vidović

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Max Verstappen, Toro Rosso

Max Verstappen, Toro Rosso

Šef momčadi Toro Rosso, Franz Tost poslije utrke je izjavio da je Max Verstappen bio u pravu kada je odlučio ne propustiti momčadskog kolegu Sainza u zadnjim krugovima utrke. Carlos je bio na novijim gumama te je momčad zatražila od Maxa da ga propusti kako bi Španjolac dobio priliku da pretekne Sergija Pereza koji je bio ispred dva Toro Rossa, na sedmoj poziciji. Verstappen je istog trenutka povisio glas i poslao jasnu poruku momčadi da ne namjerava propustiti Carlosa, te odbio istu naredbu još nekoliko puta do kraja utrke.

“Carlos je imao svježe gume, pa smo zatražili od vozača da zamjene pozicije. Ali ja Carlos bio prespor i predaleko, pa smo i mi shvatili da je Max bio u pravu kada je rekao ne. Carlos je jednostavno bio prespor i ne bi mogao sustići Pereza. Tako da smo i mi rekli ne, Sainz je bio oko pola sekunde iza Verstappena, a da bi zamijenili pozicije trebao je biti dosta bliže.”

Svoj pogled na situaciju je dao i sam Sainz, koji je želio ponoviti Red Bullovu taktiku iz Monaka, kada su propustili vozača na novim gumama, i ako ne uspije obaviti svoj posao, vratit će poziciju kolegi koji ga je propustio.

“Sjetio sam se što je Red Bull uradio u Monaku, i pomislio da je to najbolja stvar koju možemo uraditi u tom trenutku. Zaigrajmo se, propustimo vozača na bržim gumama ispred, to sam bio ja, hajmo pokušati, barem da dobijem priliku. Ako ne mogu preteći Pereza, onda u redu, Max završava osmi, a ja sam deveti, sretan sam s tim poretkom. Sve što sam želio je prilika da napadnem Pereza, ali Max mi ju nije pružio. Meni to ne smeta, ali ponekad morate misliti i na tim, ne samo na sebe.”

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

David Vidović
Pulsmedia autor
320 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

1 komentar

  1. Maurizio Arrivabene Kuštelaar Prikaži

    tost je šu*ak


    0

    0