Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Brown se nada da će vidjeti rotaciju kalendara u budućim F1 sezonama

Katarina Predovan

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Brown se nada da će vidjeti rotaciju kalendara u budućim F1 sezonama

Katarina Predovan

Šef momčadi McLarena Zak Brown smatra da bi uvođenje rotacije kalendara Formule 1 pomoglo nekim utrkama da postanu održivije. Ovogodišnja sezona će se održati sa rekordne 23 utrke unatoč pandemiji koronavirusa. Zbog pomalo natrpanog rasporeda utrka u drugom dijelu sezone, pojedini timovi su izrazili zabrinutost zbog utjecaja na osoblje.

S time se složio i Stefano Domenicali, rekavši kako bi se u budućnosti broj utrka u kalendaru mogao smanjiti te da bi se sustav rotacije mogao koristiti za neke događaje. Zak Brown je svoje mišljenje o tome objasnio sljedećim riječima:

“Volio bih doći do toga da rotiramo neke utrke.”

“Veliki sam vjernik da je to dobra stvar ako dobra zemlja želi grand prix. Mislim da u što se zemalja više utrkujemo, to je bolje.”

“Kad se to kaže, mislim da treba uzeti u obzir dvije stvari s veličinom rasporeda. To je prvo i prije svega vaši ljudi. To je brutalan raspored.”

“A druga stvar je oskudica utrka. Ako pogledate NFL, mislim da postoji 16 utakmica regularne sezone te tri ili četiri doigravanja. Olimpijske igre su jako popularne, održavaju se svake četiri godine, kao i World Cup.”

“Znamo da se neke utrke prikrajaju s vremenom, i zapravo ako ih ne napravite godišnjom stvari, nego stvari koja se održava svake dvije godine, hoće li neke od tih utrka biti zapravo održivije?”

Brown je komentirao i mogućnost oblikovanja modela u kojem se tri četvrtine kalendara sastoje od stalnih dogđaja a ostatak od jedne četvrtine od rotirajućih utrka.

“U našem savršenom svijetu, odradili biste 20 utrka godišnje.”

“Možda postoji 25 tržišta, i možda je od toga 15 fiksnih događaja zato jer postoji komercijalna stvarnost ovog sporta. Morate uravnotežiti sve razne interese, a mi moramo postići sjedinjenje sporta.”

“Volio bih vidjeti dan kada ćemo od 25 tržišta, imati 15 osnovnih utrka i 10 drugih utrka – 5 od njih se održavaju jedne godine, a 5 ostalih sljedeće godine.”

“Mogli biste stvoriti održivija mjesta u nekim od tih slučajeva jer bi ljudi razmišljali “oh, to je otprilike svake dvije godine, tako da tu utrku ne želim propustiti sljedeće godine”.”

Zak Brown

Zadnji donatori:
jenson
zekohonda

Patreoni:
lukarak
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10064 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Katarina Predovan
Pulsmedia autor
250 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Brown#McLaren

Komentiraj

4 komentara

 1. Susie Wolff Har Kl Donator Prikaži

  Slažem se za ZB. Kalendar bi trebao imati max. 20 utrka.!  6

  2
 2. Ferrari sisavac Donator Prikaži

  Meni se ideja čini super. Imati 15 stalnih staza (pod uvjetom da tu nisu tu anemične staze) i mijenjati 5 svake godine. Bilo bi sigurno neočekivanih situacija i događanja (npr. Turska prošle godine).
  Ali, s obzirom da F1 ima važnije probleme (pomak utrke na puni sat, prebacivanje kvalifikacija u petak isl.), ne vjerujem da će se nešto takvoga ostvariti.  7

  0
 3. Sergio Perez Ibarac00 Donator Prikaži

  Monaco svake prijestupne godine.  2

  1
 4. Niki Lauda wapi Donator Prikaži

  Ja hoću što više trka svake godine. Prošle godine kad je skoro svaki vikend bila utrka mi je bilo super.  4

  0