Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Ruski vozači neće smjeti nastupati pod svojom zastavom do kraja 2022.

Lovro Andraka

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Ruski vozači neće smjeti nastupati pod svojom zastavom do kraja 2022.

Lovro Andraka

Ruska automobilska federacija (RAF) potvrdila je kako do kraja 2022. godine ruski vozači u FIA-jinim svjetskim prvenstvima neće smjeti nastupati pod svojom zastavom niti koristiti bilo kakva nacionalna obilježja.

Rezultat je to presude Sportskog arbitražnog suda (CAS) po kojoj je ruskim sportašima zabranjen nastup s nacionalnim obilježjima na velikim svjetskim natjecanjima do kraja iduće godine zbog niza doping skandala. RAF je potvrdio kako se zabrana odnosi na FIA-jina svjetska prvenstva – Formulu 1, WRC, WRX, WEC, Formulu E i karting.

Konkretno, ruska zastava neće se smjeti pojavljivati na sportaševoj opremi, ali bit će dozvoljeno korištenje njezinih boja. Nacionalni simboli također su zabranjeni. Riječi “Rusija” i “ruski” smjet će se koristiti samo u kombinaciji s drugim izrazima (npr. “neutralni sportaš iz Rusije” ili “Rusija. Neutralni sportaš”), a iako se “Ruska automobilska federacija” neće smjeti isticati, njezin akronim RAF je dozvoljen. Ruska himna neće se smjeti izvoditi ni na kojem natjecanju pod okriljem FIA-je.

Nijedna od ovih zabrana ne vrijedi za publiku, a sve restrikcije vrijede do 16. prosinca 2022. godine.

U F1 će ove godine nastupati samo jedan Rus, Haasov debitant Nikita Mazepin. S obzirom na to da je u RAF-ovom priopćenju navedeno kako se restrikcije odnose samo na svjetska prvenstva, pretpostavlja se kako će ruski vozači iz nižih kategorija, poput Roberta Švarcmana u F2, moći normalno nastupati pod svojom zastavom.

Zadnji donatori:
jenson
zekohonda

Patreoni:
lukarak
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10064 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Lovro Andraka
Pulsmedia autor
933 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #FIA#Mazepin

Komentiraj

18 komentara

 1. Jackie Stewart veki66 Prikaži

  hahhahahahahha….smijesno……politika sugava  13

  1
 2. Sebastian Vettel 5 Pastor Prikaži

  Smiješno. Gdje je ovo pravilo bilo za amere…  11

  0
 3. Kakva komedija. Najbolje da nastupa sad pod zastavom SSSR-a :D  17

  0
 4. Niki Lauda wapi Donator Prikaži

  Od 2022 će vjerojatno Kina biti na tapeti.  5

  0
 5. F1puls Portal Ante Vetma glavni urednik Prikaži

  U međuvremenu…

  Klaunovi iz FIAe bi se zaista trebali prestati sramotiti  20

  1
 6. Formula1 f1zd Prikaži

  :facepalm:

  Zamisli da je ovo netko Amerima nametnuo, mora da bi to bilo tako…  9

  0
 7. I što sad? To znači da Mazepinu neće moći svirati ruska himna kad pobijedi i da neće ruska zastava biti iza njega?  8

  0
 8. Kada englezići i ameri rade kaos i crvene zemlju širom planete nitko ne uperi prstom ??  3

  0
 9. Honda zekohonda Donator Prikaži

  idiotarija.  5

  0