Izdvojeno

Steiner: Od Micka očekujemo da ne ide glavom kroza zid

Piše: Ante Vetma

Prije 2 godina, 6 komentara

Procijenjeno vrijeme čitanja: 2 minuta

Haasov šef Gunther Steiner tvrdi da će biti savršeno zadovoljan ako Mick Schumacher iduće godine “ne bude išao glavom kroza zid” u svojoj prvoj sezoni.

Svjetski prvak Formule 2 ima reputaciju vozača koji u prvoj sezoni ima prosječne, ali ne i sjajne rezultate prije nego pronađe svoj ritam i brzinu. Steineru je to u redu:

“Nisam još surađivao s njim. Ali, kad pogledate njegove rezultate vidite da u prvoj sezoni, nije loš, u redu. Ali, uvijek bi u drugoj sezoni zasjao.”

“Mislim da je to zato što u prvoj sezoni analizira što bi mogao učiniti bolje, pa onda to kasnije i učini, umjesto da u prvoj sezoni ide glavom kroza zid.”

“Vrlo je smiren oko toga da u prvoj sezoni ne mora dokazati da pripada ovdje. To je točno ono što mi treba. Prva godina je godina učenja i to svi znamo. Bit će to tranzicijska godina. U idućoj sezoni želimo izvući najbolje iz naših vozača.”

Gunther Steiner

Schumacher priznaje da takav ritam nije njegova namjera nego mu jednostavno svo sakupljeno znanje iz prve godine uvijek pomogne kasnije da pokaže što zna.

“Naravno, nije mi uvijek cilj voziti dvije godine. Uvijek sam imao dojam da želim znati što je više moguće, sakupiti maksimalno informacija.”

“Želim biti spreman i znati što napraviti u određenoj situaciji koja se može dogoditi u utrci ili s inženjerima.”

Mick Schumacher

Komentiraj

6 komentara

 1. Za glavom kroza zid imaju Nikita? ???  4

  0
 2. Nelson Piquet
  Frantic Donator Prikaži

  Mislim da će Nikita biti nekako žustriji / luđi / nervozniji / nestrpljiviji / nastavi niz….., na stazi.
  Ne bi se iznenadio da i uhvati koji bod više od Micka (mada će obojica teško do bodova).
  Ali isto tako smatram de će imati više izlijetanja, izvrtanja, kazni,….  1

  0
 3. od Micka ocekujemo….ja osobno…solidnu,uglavnom takticku voznju i ucenje,eventualno tu i tamo nesto agresivnije….bar prve sezone,iako me nebi iznenadilo ako na kojoj utrci bljesne neocekivano….


  0

  0

Novo na forumu

Otvori forum

Puls podržavaju

Mjesečni pretplatnici:


Naši zadnji donatori:

Doniraj

Molim?!

Bok , internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Zatvori ❌

Kolumne

Kišni kaos u Kneževini i neočekivani pobjednik

Oktanski koktel // Ante Maras

Velika Nagrada Monaka je zasigurno najpoznatija utrka u F1 te dio Trostruke Krune motosporta, uz Le Mans te Indy 500 Prestiž, luksuz, tradicija, jahte, sve su to pojmovi koje vežemo uz utrku u Kneževini No isto tako utrke u Monaku, točnije u kotaru Monte Carlo, su nerijetko procesija u kojoj se gotovo sve riješi u kvalifikacijama dan prije, što ipak ne sprječava ljude da dođu i gledaju procesiju, uz naravno jako visoke cijene na vikendu...

Momak koji sve jače kuca na vrata AlphaTaurija

Lociranje // Lovro Andraka

Nyck de Vries zasad nije uspio izazvati oduševljenje poput onog u Monzi prošle godine koje mu je i donijelo trkaće mjesto u AlphaTauriju za 2023 godinu Helmut Marko izjavio je da već ima "žuti karton", a dodatni pritisak trenutno mu stvara mladi Novozelanđanin koji svojim nastupima u Japanu skreće pozornost na sebe Radi se o Liamu Lawsonu, 21-godišnjem vozaču kojeg Red Bull podupire već četiri godine i ima ulogu rezervnog vozača...

Jedna utrka za ulazak u legendu

Oktanski koktel // Ante Maras

Nastup u utrci F1 san je velikog broja fanova ovoga sporta i svakog koliko toliko profesionalnog vozača utrka Velikoj većini to ne uspije pa je sami ulazak u kraljicu motosporta velika čast i prilika života, iako samo na jednu utrku Iako su gotovo svi koji su nastupili samo jednom u F1 postali samo dio statistike, jedan vozač je uspio ne postati još jednim dijelom statistike F1 te se mnogobrojni i dalje sjećaju njegovog neobičnog i...

Još kolumni