Haas ne može upaliti Ferrarijev motor prije Bahraina

Izdvojeno

Haas trenutno ne može upaliti Ferrarijeve motore na svojim bolidima Formule 1 u pripremi za sezonu 2021. koja započinje sljedeći mjesec testiranjima i prvom utrkom sezone u Bahrainu.

Njemački Auto Motor und Sport izvještava da je američki tim, za koji će ove godine voziti novak Mick Schumacher, dobio motore za novu sezonu od dobavljača i partnera Ferrarija. Kako izvještava dopisnik Michael Schmidt, morati će pričekati do Bahraina da te motore i upale.

“Motor je dopušten u Britaniji, ali ne i inženjeri koji su vam potrebni za instalaciju motora. Kako stvari trenutno stoje, najraniji mogući trenutak za oživljavanje motora je test u Bahreinu.”

Michael Schmidt

Do sada su se Haasovi bolidi sastavljaji u pogonu Dallara, koji poput Ferrarijeve tvornice Maranello ima sjedište u Italiji. No, po prvi puta Haas bolid za 2021. sastavlja u vlastitoj bazi u Banburyju (Velika Britanija).

“Ove je godine to logistički lakše nego slati naše dijelove u Italiju na montažu. Da želim letjeti za Englesku, morao bih biti u karanteni dva tjedna. Postoje samo iznimke za sportaše.”

Gunter Steiner

Britanija traži od svih talijanskih putnika 14 dana karantene, što znači da čak ni sam Steiner trenutno ne može putovati u tvornicu Haasa iz SAD-a.

Haas je napravio aerodinamične dorade na svom automobilu iz 2020. godine pripremajući se za ovu sezonu, ali tim je odlučio da neće koristiti “tokene” za razvoj.

“Mogli smo sagraditi novi nos, ali zakasnili smo. Program zračnog tunela bio je predugo ugašen da bismo mogli pripremiti nos prije isteka roka krajem rujna.”

Gunter Steiner

Odgovor

7 komentara

  1. Fia
    Realista Prikaži

    Dakle, jos jedna sezona za otpis.
    Dok ce drugi vec pocet raditi krugove oni ce gledati u bolid prvi put i pokusavat ga pokrenuti :D



    6
    5

    1
  2. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Hebes ti to… Kljuc u ruke i pali a ne 5 inzinjera ?

    Za bolju suradnju sa Ferrarijem, bolje da su sa bazom u Italiji….

    A opet, ta ekipa ne valja od vrha…

    Jenkiji bi radje kod Limeya



    5
    5

    0
  3. Marlboro
    Komentator Prikaži

    Vrlo dobre prve tri sezone u F1, nakon toga ništa vrijedno spomena. Stiče se snažan utisak da su daleko najgora momčad po nekoliko parametara od kojih su najizraženiji katastrofalno vodstvo, logistika i način funkcioniranja cjelokupne momčadi.



    9
    8

    1
  4. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Minjaj svićice



    3
    3

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.