Alesi nakon testa s Ferrarijem objavio da napušta njihovu akademiju

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 3 godina 2 min 3 komentara

Giuliano Alesi u ponedjeljak je dobio priliku da po prvi put isproba F1 bolid na privatnom testiranju Ferrarijevih vozača u Fioranu, a u izjavi nakon vožnje obznanio je kako napušta njihovu akademiju i odlazi iz Formule 2.

21-godišnji sin bivšeg Ferrarijevog vozača Jeana Alesija postao je član juniorskog programa talijanske momčadi 2016. godine. Proveo je tri sezone u GP3 seriji s Tridentom, osvojivši četiri pobjede s petim mjestom u drugoj sezoni kao najboljim ukupnim plasmanom.

S istom je momčadi 2019. debitirao u F2, no rezultati su bili daleko od onih iz GP3. Prvu sezonu završio je ukupno 15. sa samo 20 osvojenih bodova, a prošle godine bio je još gori. Ukupno je završio 17. s 12 bodova koje je osvojio šestim mjestima u prvoj i posljednjoj utrci sezone – ni prelazak iz HWA u MP Motorsport krajem sezone nije mu pomogao u poboljšanju rezultata.

“Želio bih se zahvaliti Ferrariju i njihovoj vozačkoj akademiji na ovoj fantastičnoj prilici danas. Biti u kokpitu SF71H bilo je nevjerojatno uzbudljivo, kao i voziti bolid na stazi dok moj otac gleda, a ja nosim isti broj koji je i on nosio”, rekao je Giuliano Alesi nakon testa.

“Ovaj test bio je najbolji mogući način da se oprostim od Ferrarija. Sada me čeka nova avantura u Aziji i jedva čekam da ona započne.”

Alesi je na testiranju nosio broj 28, s kojim je njegov otac 1991. nastupao u svojoj prvoj sezoni za Ferrari. Karijeru će nastaviti u Japanu, odakle mu je majka, a pretpostavlja se da će nastupati u Super Formuli Lights.

Theo Pourchaire nastupat će za ART

17-godišnji Francuz Theo Pourchaire ove će godine nastupati u F2 za ART. Sauberov junior debitirao je u formulama 2018., a već 2019. osvojio je prvi naslov u njemačkom F4 prvenstvu.

Sjajnu formu prenio je i na međunarodni debi – u F3 je završio ukupno drugi, sa samo tri boda manje od prvaka Oscara Piastrija koji će ove sezone u F2 voziti za Premu.

Pourchaire se već okušao u utrkama F2 na kraju prošle sezone u Bahreinu, no ni u jednoj od četiriju utrka nije uspio osvojiti bodove. Tada je vozio za HWA, no već na postsezonskom testu vozio je za ART s kojim je vozio i F3.


Odgovor

3 komentara

  1. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Kad ne ide, ne ide.



    4
    4

    0
  2. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Theo Pourchaire će da razvali F2……. sretno! :thumbs:


    0
    -1

    1
  3. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Pobjegao čovjek na vrijeme. :)


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.