Armstrong prešao u DAMS, HWA doveo dvojicu talijanskih debitanata

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 3 godina 2 min 0 komentara

Nova tri mjesta na ovogodišnjem gridu Formule 2 su popunjena – Marcus Armstrong pridružit će se DAMS-u, dok će za HWA voziti dvojica debitanata iz Italije, Matteo Nannini i Alessio Deledda.

20-godišnjem Novozelanđaninu Armstrongu, Ferrarijevom junioru, ovo će biti druga sezona u F2. Prošle sezone vozio je za ART, a nakon sjajnog otvaranja iste s dvama podijima u četiri utrke u Austriji, do kraja je tek četiri puta završio u bodovima i ukupno je završio na 13. mjestu.

Prije dvije godine Armstrong je osvojio dva druga mjesta, u F3 i Toyota Racing Seriesu, stoga se 2021. želi vratiti u vrh:

“Ciljamo na naslov”, rekao je Armstrong.

“Nikako neće biti lako s ovako opasnom konkurencijom, no smatram kako u pravom okruženju s odličnom momčadi mogu napraviti iznimne stvari.”

Momčad HWA odlučila se za potpuno novu vozačku postavu s dvojicom mladih Talijana. Prvi od njih je 17-godišnji Matteo Nannini, nećak pobjednika VN Japana 1989., Alessandra Nanninija.

Nannini je 2019. bio prvak F4 UAE, a prošle sezone osvojio je jedan podij u F3. Ove će sezone voziti za HWA i u F2 i u F3 zahvaljujući promjeni formata trkaćih vikenda obiju juniorskih kategorija, prema kojoj se njihovi vikendi više ne preklapaju.

“Iznimno se veselim ovako zaposlenoj sezoni. 45 utrka u 2021. bit će zahtjevno, no osjećam se spremno i odlučno u namjeri da napredujem kao vozač.”

Njihov drugi vozač bit će 26-godišnji Alessio Deledda, vozač najpoznatiji po prometnim budalaštinama – nekoliko puta snimao se kako velikim brzinama juri cestama ili slalomski pretječe automobile u gužvi.

Trkaću karijeru započeo je relativno kasno, 2017., i to u motociklizmu, a zatim je odmah uskočio u F4. Zasad nema nijedan rezultat vrijedan spomena, a dovoljno je reći kako je prošle sezone završio ukupno 34. u F3, iako je vozio punu sezonu.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.