Norris je osjećao savršenu kombinaciju suparništva i prijateljstva sa Sainzom

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 2 min 5 komentara

Lando Norris smatra da je upravo njegovo dobro suparništvo i kvalitetno prijateljstvo sa bivšim momčadskim kolegom Carlosom Sainzom pomoglo momčadi McLarena da osvoji treće mjesto u poretku konstruktora. Sezona 2019., kada su u McLarenu debitirala dvojica mladih vozača je također bila dobra za momčad s obzirom da su završili na četvrtom mjestu. Ove sezone Norrisov momčadski kolega je Daniel Ricciardo, za kojeg je poznato da se dobro slaže sa Landom. No, on je rekao kako smatra da je nemoguće iskorijeniti svu napetost u odnosu između dvoje momčadskih kolega.

“Uvijek postoje tenzije među kolegama, čak i ako netko kaže da ih nema, uvijek postoje.”

“Možda ponekad pokušate to malo sakriti. Čak i između mene i Carlosa. Iako puno puta, uvijek izgleda sretno i izgledamo kao da se slažemo, ali još uvijek postoji puno slučajeva kada smo mrzili jedan drugog!”

“Ne želite popustiti pred kolegom i ne želite izgledati loše pred njim. Posljednji momak od kojeg želite biti pobijeđeni je on.”

“Čak i kad navučete hrabar osmijeh, ponekad iznutra, duboko zakopano, jednostavno ih stvarno mrzite jer su brzi ili rade stvari koje su vam teške ili im ponekad ne možete parirati.”

Lando Norris

Iako su bili izjednačeni u kvalifikacijama kroz obadvije sezone, Sainz je ipak u poretku vozača završio ispred Norrisa. Lando je rekao da je njihov odnos bio suparnički, ali ipak savršen:

“Nikad nisam razgovarao s Carlosom [prije nego što se pridružio McLarenu]. Nisam ga poznavao, nisam znao kakav je.”

“Završili smo kao dobri prijatelji daleko od trkaće staze, ali i žestoki i žilavi konkurenti jedan protiv drugog, također i dobre momčadske kolege.”

“Željeli smo pomaknuti momčad naprijed, željeli smo pobjeđivati ​​u utrkama i dobro smo radili u tom skladu, ali bili smo i vrlo kompetitivni jedan protiv drugog.”

“Jednostavno smo jako dobro surađivali u oba ova aspekta, kao suigrači, ali i kao konkurenti. Mislim da smo imali savršenu kombinaciju oba čimbenika.”

Lando Norris

Odgovor

5 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Kos Prikaži

    Definitivno najbolji momčadski dvojac na stazi nakon dugo vremena.



    8
    8

    0
  2. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    odlični su obojica i drago mi je što RIC dolazi kao zamjena Sainzu, a Sainz ide u Ferkan kod LEC-a. Nije moglo bolje, osim da su ostali Norris i Sainz zajedno u McLarenu, a RIC došao u Ferrari :)



    7
    7

    0
  3. Mclaren
    raca Prikaži

    Žao mi je zbog odlaska Sainza,. Ricci je najbolja zamjena koja je mogla doći. I kao vozač i kao osoba, ali Sainz je bio zalog za budućnost



    6
    6

    0
  4. Aston Martin
    tiptronic Prikaži

    Bili su odlican par, dobri trkaci sa dobrim karakterima koji su doprinosili harmoniji u ekipi
    Mislim da je Sainz shvatio da je vjerovatno napravio pogrešku prelaskom u Ferrari. Iz jedne sretne “porodice” došao je u sredinu koja je manje prijateljska. I on se često osvrne na lijepe dane u McLarenu i ne zaboravi da im poželi da budu još bolji.
    U McLarenu je imao lijepu perspektivu a u Ferrariu mora biti mnogo bolji od Leclerca da ne bi dobio Bottasovu ulogu.



    1
    1

    0
  5. LewisFan44 Prikaži

    Ric 15+: Nor 8- moja prognoza.

    Želi se netko okušati ili su svi pametniji nakon sezone ;)


    0
    -7

    7

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.