Ocon: Pomogli su mi razgovori s Abiteboulom

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 3 min 3 komentara

Esteban Ocon kaže da su mu razgovori sa Cyrilom Abiteboulom prije utrka pomogli da se brže prilagodi Formuli 1 nakon godinu danas pauziranja.

Ocon je prošle sezone osjetio da ne isporučuje sve ono što bi mogao i da se ne može odmah priviknuti na novi Renaultov bolid. Tome nije pomogla ni činjenica da je do njega bio Daniel Ricciardo, jedan od najboljih vozača na gridu. Ipak, Ocon je na VN Sakhira završio drugi i pružio svojoj ekipi treće postolje sezone.

Iduće godine u ekipu mu stiže Fernando Alonso.

“Nisam osjetio pritisak rezultata,” komentirao je utrku u Sakhiru.

“Baš sam prije utrke razgovarao sa Cyrilom i mogu reći da je on čak i u teškim trenucima bio pun podrške i uvijek pozitivan. Uvijek mi je davao dobre savjete, a kad takvo što dolazi od šefa neposredno prije utrke onda ste puno opušteniji i vjerujete u sebe.”

Abiteboul mu je rekao da je u utrci sve moguće, iako su od tog vikenda očekivali puno, a u kvalifikacijama je uspio biti tek na 11. poziciji:

“Nismo imali sjajnu subotu, ali on je došao do mene i rekao mi da će ovo biti zanimljiva utrka i da imamo zanimljivu strategiju. Rekao je da zna da ću imati dobru utrku, da se strpim i da će rezultat doći.”

“Nisam osjećao pritisak, ali očigledno, rezultat je došao. Nadam se da ekipa sad zna da se može osloniti na mene u teškim trenucima.”

Ocon je, kao i Sainz, naglasio važnost višegodišnjeg ugovora koji vozaču pruži sigurnost da se ne mora dokazivati kako bi zadržao svoje mjesto:

“Vrlo je važno znati što će biti s vama u budućnosti. Važno je biti stabilan u glavi i znati da možete sagraditi nešto s ekipom za koju vozite.”

“Ako imate ograničeno vrijeme to nije dobro. Nemate vremena napredovati i surađivati s ljudima oko sebe. Vidjeli smo da nije jednostavno promijeniti ekipe, čak i za vozače koji su duže u utrkivanju. Osim toga, ja sam imao godinu dana pauze pa sam trebao vratiti brzinu i naučiti surađivati s ekipom.”

“Sad definitivno ciljam na ono što je Daniel uradio u svojoj drugoj godini – napraviti korak naprijed i nastaviti napredak kojeg smo započeli ove godine. To je definitivno cilj. Prema tome, važno je znati da imate stabilnost i određenu budućnost.”


Odgovor

3 komentara

  1. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Prognoziram white wash u kvalama slično kao i Vandoorne.



    6
    5

    1
  2. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    daleko je ovaj od nekog top vozača, nadam se Gaslyu jedne godine u Renaultu, to bi bila dobra komba, a i Gasly bi se izvukao iz Red Bullovih ralja napokon.



    5
    3

    2

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.