Hamilton usporedio Russella s Alonsom

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 12 komentara

George Russell je u svojoj F1 karijeri proveo dvije godine u nekompetitivnoj ekipi Williamsa. Unatoč činjenici da su često najsporiji bolid na gridu – Lewis Hamilton u sunarodnjaku prepoznaje veliki talent i uspoređuje ga s Fernandom Alonsom.

“Ono što je on uspio napraviti je slično onome što je radio Fernando Alonso.”

Hamilton je također rekao da mnogi talentirani vozači najprije voze za slabije ekipe gdje usavršavaju zanat, griješe, ali i napreduju.

Iza Russella je sad 38 utrka i ima tri boda koja je osvojio kad je dobio priliku voziti za Mercedes. Tog jednog vikenda je pokazao da je ove godine bolid glavni čimbenik za osvajanje naslova jer je bez prave pripreme bez problema deklasirao sve ostale ekipe i porazio čak i timskog kolegu.

“Mislim da je ove godine sjajno odradio sve što je trebao i što je mogao s tim bolidom. Često je ulazio u 2. kvalifikacijsku rundu i isporučivao zaista sjajne rezultate.”

Sedmerostruki prvak je upravo proslavio 36. rođendan i britanski mediji užurbano traže svoju novu superzvijezdu. Je li to upravo Russell?

“Zaista sam impresioniran njegovim tempom u utrci i rastom kojeg pokazuje. Zaista mislim da je on vozač za budućnost. Postoji nekoliko vozača koji će nositi ovaj sport u budućnosti, a on je jedan od njih. Zaista se veselim njegovom napretku. Nemam sumnje da ima potencijala za osvojiti naslov svjetskog prvaka.”


Odgovor

12 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    “Postoji nekoliko vozača koji će nositi ovaj sport u budućnosti, a on je jedan od njih.”

    Volim kad iskusni prvaci bildaju mlade talente. Isto kao što se sjećamo kako je Schumacher lijepo govorio o mladom Lewisu, tako ćemo gledati i na ovakve izjave u budućnosti.

    Toto, čekamo te da dovedeš Georgea sljedeće godine i da imamo pravi okršaj između mladca i veterana!



    12
    10

    2
  2. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    da, ne može ga usporedit sa sobom jer je odmah u prvoj sezoni imao bolid za naslov prvaka :D



    15
    11

    4

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.