21 Saudijska Arabija – live chat
21 Saudijska Arabija – live chat

Stella: Norrisov pristup se ističe koliko i njegov tempo

Mario Brezovečki

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Stella: Norrisov pristup se ističe koliko i njegov tempo

Mario Brezovečki

McLaren je otkrio kako je Lando Norris napredovao kao vozač – iako je u sport stigao već s nekim sjajnim osobinama. Norris ulazi u treću sezonu s McLarenom 2021. godine, a svoj je prvi podij za tim ostvario na prošlogodišnjem otvaranju sezone u Austriji.

No premda je postigao jasan napredak u odnosu na svoju prvu sezonu u sportu, McLaren je podjednako impresioniran stavom mladog Britanca izvan staze. Andrea Stella, McLarenov direktor utrka, kaže da se Norrisov pristup ističe koliko i njegov tempo.

“Mislim da je Lando sada stvarno jak trkač. Želio bih dodati da su ga povremeno pogađali neki tehnički problemi. Jedna od osobina koje mi se kod njega jako sviđa jest to što ne plače. Ne kaže: ‘Imao sam taj i taj problem, i to su problemi. Ja sam najbolji na svijetu, ali zbog ovog problema nisam mogao pokazati da sam najbolji.’

Dakle, definitivno možemo svjedočiti njegovom rastu kao trkača. Također njegova dosljednost, sposobnost zadržavanja na ciljanoj brzini kruga, sposobnost izvršenja određenog vremena kruga kako bi se postigla strategija koju planiramo, upravljanje gumama i tako dalje. Dakle, to su glavne stvari kojima smo mogli svjedočiti u smislu rasta.”

– ANDREA STELLA

Stella kaže da je došlo i do zrelosti u pogledu povratnih informacija o automobilu koje je Norris uspio dati, a koje su proizašle iz naraslog povjerenja u njegove vlastite sposobnosti.

“Ima više svijesti o sebi i više svijesti o automobilu. Svojom prirodnom iskrenošću kad je započeo s nama, Lando je vrlo često govorio: ‘Tamo ne radim dovoljno dobar posao. Nisam toliko dobar u tom kutu.’ Jako je upirao prstom na sebe. Stoga mislim da smo mu pomogli razdvojiti što je auto, a što vozač.

Vrlo često vozač zapravo treba biti zahtjevniji s automobilom, umjesto da jednostavno misli da se mora prilagoditi. Stoga, Norris sad ima više svijesti o tome što bi trebali biti doprinosi vozača, a koje bi trebale biti performanse automobila. Te ih može razdvojiti, što znači da su njegove povratne informacije postale točnije.”

– ANDREA STELLA

Podrži nas

Zadnji donatori:
avalentic

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9501 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Mario Brezovečki
Pulsmedia autor
61 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

11 komentara

 1. Očekujem da Ricciardo demolira Norrisa. Kako u kvalama tako i u utrkama.  5

  12
 2. Jedna od osobina koje mi se kod njega jako sviđa jest to što ne plače.

  Eh kad bi svi bili takvi, svi znamo na kog mislim  15

  3
 3. Mclaren raca Prikaži

  Vjerujem što Stella kaže za Landa i to govori o njemu ne samo kao o vozaču, već i kao osobi. Nadam se da će uvijek takav ostati.  6

  0
 4. Niki Lauda wapi Donator Prikaži

  Šteta za Stellu što nije u crvenom kombinezonu.  1

  0