Sainz: Imam dan i pol testiranja prije prve utrke, ali veselim se izazovu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 14 komentara

Carlos Sainz kaže da ga prije prve utrke za Ferrari čeka samo dan i pol testiranja, ali se svejedno veseli izazovu i nastupu za ekipu iz Maranella. Također, smatra da višegodišnji ugovor ne smanjuje pritisak koji je uvijek prisutan.

Sainz je u McLarenu imao dvije relativno uspješne sezone. Dvaput je završio na pobjedničkom postolju i na 6. poziciji u vozačkom poretku. No, sad je ispred njega jedan novi izazov.

“Znam da ću doći u Ferrari i da će mi trebati utrke i iskustvo kako bih pronašao načina za izvući maksimum iz tog bolida.”

“Ako k tome još uzmete u obzir da imam jedan i pol dan testiranja prije prve utrke sezone – to će biti jako teško.”

“Ali, ja volim takve izazove. Pokušat ću se maksimalno prilagoditi i dati sve od sebe pa ćemo vidjeti što ću uspjeti napraviti.”

Sainz je već ranije komentirao da mu je višegodišnji ugovor u McLarenu puno pomogao za razliku od klimavih jednogodišnjih ugovora koje je imao u Red Bullu, ali to ne znači da će pritisak biti manji:

“Pritisak u Ferrariju je uvijek visok. Ne znači tu puno koliko godina stoji u ugovoru. Ja sam prvi koji će htjeti biti brz odmah od početka. No, za mene je važno imati dvije godine ugovorne obveze. To sam uvijek naglašavao u svojoj karijeri s McLarenom i sad naravno nakon dolaska u Ferrari. Uvijek je važno imati dozu stabilnosti u ekipi.”

Očekuje da će svoj maksimum početi davati u drugoj sezoni jer vjeruje da je slično bilo i u McLarenu:

“Mislim da sam u McLarenu u svojoj drugoj godini mogao dati puno više nego u prvoj. Ako pogledate ljude poput Daniela Ricciarda u Renaultu – očigledno možete vidjeti da je jako važno upoznati bolid.”

“Vidite razliku Charlesa Leclerca danas i Charlesa Leclerca prije godinu i pol kad je tek došao u Ferrari. To je drukčiji Charles. Ako pogledate Lewisa Hamiltona danas i onog iz 2013. godine kad je tek došao u Mercedes – on je isto drukčiji.”


Odgovor

14 komentara

  1. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    99,99 % muškaraca ovog svijeta bi guzice dalo da ‘samo’ dan i pol foze Ferrari i još ktome bolid Formule 1,zato stisni zube i odradi,ti to možeš uvjeravam te i hrabrim(ovih 0,01 čeka ovih 99,99;)



    10
    7

    3
  2. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Imam neki dobar osjecaj u vezi Sainza. Iako je dosta miran i povuceniji vozac od samih pocetaka, mislim da nece biti vozac dva. Bit ce to odlicna borba…jos da se Ferrari malo poboljsa pa da se njih dvojica bore za top 6 mjesta, a ne za ulazak u Q3.



    13
    13

    0
  3. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    Bit će ovo super komba – Leclerc i Sainz. Jedva čekam.



    4
    4

    0
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      Borba unutar tima je dobra kada je tim veoma nekonkurentan, ali i kada je tim veoma dominantan, najgore je imati borbu u timu ako se boriš za naslov. Uz ovakav Mercedes Ferrari će osim performansi morati osigurati da se do borbe za naslov zna tko je broj 1 jer će inače biti loše.



      1
      1

      0
  4. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    ne očekujem ferari u top 2 pa onda će barem biti zabavno gledati odnos lec sainz



    1
    1

    0
  5. OnlyAlonso Prikaži

    Jedva cekam da pocne sezona pa da vidimo kako ce se Sainz adaptirati u prvih nekoliko utrka,ali vec na polovici sezone mislim da ce bit visoko rangiran,moje misljenje



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.