21 Saudijska Arabija – live chat
21 Saudijska Arabija – live chat

Vasseur: Zamrzavanje troškova pomoglo je da Alfa Romeo preživi

Katarina Predovan

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Vasseur: Zamrzavanje troškova pomoglo je da Alfa Romeo preživi

Katarina Predovan

Nakon što je odgođen početak sezone 2020. zbog pojave koronavirusa, svijet Formule 1 bio je suočen sa gubitkom uobičajenih prihoda. Bilo je jasno da tekuća sezona neće biti ista poput prethodnih, no ni sezona 2021. neće proteći u istom tijeku. Naime, momčadi su se dogovorile da će odgoditi sve nove propise za 2022. te da će koristiti iste šasije za ovu godinu. Također je dogovoreno da će se razvoj bolida ograničiti sustavom tokena.

Šef momčadi Alfa Romea Fred Vasseur kazao je da upravo to presudilo opstanku njegove momčadi te da je zahvalan timovima na prihvaćanju takvih odluka.

“Nikada nije lako napraviti potez jer se uvijek pomalo bojite da biste mogli dati prednost nekom drugom ili nekom timu.”

“Bili smo u tako teškoj situaciji da smo morali [pristati na smanjenu gornju granicu troškova i zamrzavanje razvoja]. Ali mogli smo također zamisliti da bi u ovoj fazi neki timovi mogli biti drastično protiv toga.”

“Kada imate osjećaj da ne nastupate u Barceloni [tijekom testiranja], ne želite zamrznuti automobil sljedećih 18 mjeseci. Srećom to se dogodilo, jer nisam siguran da bismo uspjeli preživjeti.”

Fred Vasseur

Vasseur smatra da je 2020. bila prekretnica u Formuli 1. Smanjili su se troškovi, promijenili propisi, promijenio se kalendar a s njime i navike momčadi koje su pomalo izgledale ustaljenima. Rekao je kako smatra da bi takvo razmišljanje trebalo zadržati i u budućnosti s obzirom da ih zasigurno čekaju novi problemi.Komentirao je i partnerstvo s Alfa Romeom:

“Za nas je to presudno. Ne želim govoriti o financijskom aspektu, sigurno je to dio ovoga, no prije je to motivacija koju možete dodati u tim jer si možete priuštiti zapošljavanje za razvoj tvrtke.”

“Činjenica da Alfa Romeo, prvi svjetski prvaci, produžuje posao s nama i želi razviti partnerstvo lijepa je nagrada, ali to nije samo nagrada, to je sljedeći korak za nas.”

“Sada puno surađujemo na automobilskoj strani i mislim da je to dobro partnerstvo za tvrtku.”

Fred Vasseur

Podrži nas

Zadnji donatori:
avalentic

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9501 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Katarina Predovan
Pulsmedia autor
187 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Alfa Romeo#Vasseur

Komentiraj

2 komentara

 1. Alpine Alpine Prikaži

  Oko Saubera Francuzi trenutno u pozadini vode rovovsku bitku za slijedećih par godina.
  S jedne strane je Alpine koja treba barem jednu momčad sa kojom bi surađivala, Vasseur je inače zbog neslaganja sa Ćirom napustio Renault, ali novac obično zaliječi sve rane, dobro se znaju, dobro se poznaju.
  S druge strane, sad kad su PSA i FCA udruženi u Stellantisu imamo 12 brendova kojima treba napraviti reklamu. Biti će zanimljivo vidjeti da li će Tavares ostaviti Alfu ili će možda staviti Maserati, DS ili možda Peugeot. Ili će napraviti neku kombinaciju tog tipa sa Haasom i prepustiti Sauber Alpineu.  2

  1