Alpineov tehnički direktor: Pravilnik za 2021. neće zadržavati timove u namjeri da naprave što veće promjene

Mario Brezovečki

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Alpineov tehnički direktor: Pravilnik za 2021. neće zadržavati timove u namjeri da naprave što veće promjene

Mario Brezovečki

Tehnički direktor Alpinea Pat Fry rekao je da timove Formule 1 ograničenje zamrzavanja šasije neće zadržavati u namjeri da naprave što veće promjene na automobilima do 2021. godine.

Kao odgovor na financijske implikacije pandemije koronavirusa, F1 i FIA su se dogovorili o skoro potpunom zadržavanju stanja bolida od 2020. To znači da se glavne komponente svake momčadi od prošle godine moraju zamrznuti, s izmjenama ograničenim na aerodinamičke dijelove i područja pokrivena sustavom tokena.

Iako se čini da to ograničava opseg za izmjene, Fry je jasno dao do znanja da postoji puno područja koja se mogu iskoristiti – na koja će njegov tim gledati da poboljša. Pa je tako Fry rekao:

“Iako su razni dijelovi automobila homologirani, pa ih ne možete promijeniti, još uvijek postoji poprilično dosta toga što je otvoreno i za zgrabiti. Ne možete napraviti potpuno novi automobil, ali definitivno možete pola. Nekako se probijamo kroz ono što mislimo da je tamo razumno i pokušavamo učiniti što više možemo.”

– PAT FRY

Fry je rekao kako je Renault ove godine postigao dobre aerodinamičke napretke, pa je tako bitno da se tim gradi na tome kroz 2021. Na pitanje gdje će biti fokus momčadi za napredak na automobilu, rekao je:

“Osim nosa, šasije, motora i mjenjača, pregledamo većinu toga. Mislim da će to biti jednako za sve. Mislim da je smjer razvoja aerodinamičkog dijela koji smo imali, u smislu filozofije onoga što od njega želimo, bio dobar i moramo stvarno nastaviti tim putem. Podnica se mijenja, mijenja strukturu protoka prilično dramatično , ali opet – to je za svakoga tako.”

“Jednostavno trebamo učiniti najbolje što možemo, noseći se s tim. Ali u osnovi, još uvijek se samo trudimo nadograditi filozofiju koju smo stvarno imali. Još uvijek postoji dosta prostora za ono što možete učiniti unutar pravila.”

– PAT FRY

Fry vjeruje da će timovi raditi na tome da dođu što bliže granici propisa iz 2021. godine koji su uvedeni kako bi pokušali smanjiti silu potiska. Najveća od ovih promjena su nove dimenzije podnice, s ključnim dijelom ispred stražnje gume koji je potpuno odsječen. Nova su pravila usmjerena na smanjenje sila za oko 10%, a rani testovi novog dizajna podnice pokazali su da podešavanja imaju velik utjecaj.

“Promjena poda, premda izgleda prilično mala beznačajna promjena, zapravo mijenja aerodinamiku na stražnjem dijelu automobila; uistinu je prilično dramatična. Pretpostavljam da se McLaren može promijeniti više od većine, jer, očito s promjenom pogonske jedinice, to vam omogućuje promjenu drugih dijelova automobila izvan normalne homologacijske strane stvari.”

– PAT FRY

Podrži nas

Zadnji donatori:
Ibarac00
avalentic

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9511 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Mario Brezovečki
Pulsmedia autor
61 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Alpine#Fry#Renault

Komentiraj

2 komentara

 1. Blue Flag dFixxx3r Prikaži

  sviđa mi se ta manja podnica.


  0

  0
 2. Eh kad bi cijeli grid bio unutar sekunde, preporodili bi se ?  3

  0