Izdvojeno

Svi treninzi trajat će po sat vremena od 2021.

Piše: Lovro Andraka

Prije 2 godina, 3 komentara

Procijenjeno vrijeme čitanja: 2 minuta

Čini se kako će nakon 15 godina Formula 1 promijeniti trajanje slobodnih treninga – niz portala među kojima je i pouzdani RaceFans prenose kako je FIA u novom sportskom pravilniku izmijenila trajanje treninga u petak.

F1 vikend već tradicionalno počinje petkom dvama slobodnim treninzima u trajanju od 90 minuta, a zatim se subotom uoči kvalifikacija vozi treći slobodni trening u trajanju od 60 minuta.

S obzirom na konstantno povećanje broja utrka – iduće sezone planiraju se rekordne 23 utrke – već se niz godina spominju moguće promjene po pitanju skraćivanja ili čak potpunog izbacivanja nekih slobodnih treninga.

Skraćeni format vikenda isproban je na VN Emilia-Romagne u Imoli, gdje je trkaći vikend započeo u subotu i vožen je samo jedan slobodni trening u trajanju od 90 minuta.

Očito je kako F1 neće ići u tako drastične promjene, no sada će oba treninga u petak trajati sat vremena, isto kao i treći trening, što znači da će momčadi imati jedan sat manje vremena za pripremu.

Minimalni razmak između prva dva treninga ostat će dva i pol sata, dok će se taj razmak između drugog i trećeg treninga povećati s 18 i pol na 19 sati.

Komentiraj

3 komentara

 1. Nije govno nego se krava posrala.


  0

  4
 2. To je us kladu s fiks idejom da su utrke bolje kad ima manje treninga. Po meni F1 treba imati pravila da pobjeđuje najbolji, a ponekad najsretniji, a ne obrnuto.


  0

  1
 3. Ne znam kaj se uopce maltretiraju s tim utrkivanjem :(


  0

  1

Novo na forumu

Otvori forum

Puls podržavaju

Mjesečni pretplatnici:


Naši zadnji donatori:

Doniraj

Molim?!

Bok , internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Zatvori ❌

Kolumne

Što bi bilo kad bi bilo… 3. dio

Oktanski koktel // Ante Maras

Prije gotovo 3 godine napisao sam 2 članka koji su prikazali nekakve drugačije ishode nekih od najpoznatijih događaja u povijesti najdražeg nam sporta koji su pokazali koliko bi drugačija bila F1 tijekom svoga postojanja do dana današnjeg U ovome posljednjem nastavku ću se više bazirati na određene događaje u Formuli 1 u posljednjih 30 godina, točnije neću zadirati toliko u prošlost, iako F1 prije 30 godina lagano ulazi u daleku...

Što je novo u novoj sezoni

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

S obzirom na to da smo se u ovo vrijeme prošle godine pripremali za najveću promjenu tehničkog pravilnika u zadnjih 30 godina - lako bi bilo zaključiti da nas od ožujka čeka "još malo ovog istog" Međutim, to je prilično daleko od stvarnog stanja Čekaju nas nova vozačka imena, rošade među ekipama, promjene šefova ekipa, promjene u kalendaru i određena "usavršavanja" tehničkog, financijskog i sportskog...

Poredak vozača: 5-1

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

Pročitajte najprije:Poredak vozača: Pozicije 20-16Poredak vozača: Pozicije 15-11Poredak vozača: Pozicije 10-6 5 Lando Norris Kako je McLaren krenuo u sezonu bili smo prilično uvjereni da će ovo biti neobično loša godina za Landa Norrisa i Daniela Ricciarda Bahrein je bolje ne spominjati, a na drugoj utrci sezone, u Saudijskoj Arabiji, je zapeo u Q2 Cijele prošle sezone se nije dogodilo da na dva uzastopna GP vikenda ostane...

Još kolumni