Svi treninzi trajat će po sat vremena od 2021.

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 2 min 3 komentara

Čini se kako će nakon 15 godina Formula 1 promijeniti trajanje slobodnih treninga – niz portala među kojima je i pouzdani RaceFans prenose kako je FIA u novom sportskom pravilniku izmijenila trajanje treninga u petak.

F1 vikend već tradicionalno počinje petkom dvama slobodnim treninzima u trajanju od 90 minuta, a zatim se subotom uoči kvalifikacija vozi treći slobodni trening u trajanju od 60 minuta.

S obzirom na konstantno povećanje broja utrka – iduće sezone planiraju se rekordne 23 utrke – već se niz godina spominju moguće promjene po pitanju skraćivanja ili čak potpunog izbacivanja nekih slobodnih treninga.

Skraćeni format vikenda isproban je na VN Emilia-Romagne u Imoli, gdje je trkaći vikend započeo u subotu i vožen je samo jedan slobodni trening u trajanju od 90 minuta.

Očito je kako F1 neće ići u tako drastične promjene, no sada će oba treninga u petak trajati sat vremena, isto kao i treći trening, što znači da će momčadi imati jedan sat manje vremena za pripremu.

Minimalni razmak između prva dva treninga ostat će dva i pol sata, dok će se taj razmak između drugog i trećeg treninga povećati s 18 i pol na 19 sati.


Odgovor

3 komentara

  1. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Nije govno nego se krava posrala.


    0
    -4

    4
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    To je us kladu s fiks idejom da su utrke bolje kad ima manje treninga. Po meni F1 treba imati pravila da pobjeđuje najbolji, a ponekad najsretniji, a ne obrnuto.


    0
    -1

    1
  3. Ferrari
    Fangio Donator Prikaži

    Ne znam kaj se uopce maltretiraju s tim utrkivanjem :(


    0
    -1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.