Perezovo znanje o Mercedesu jedan je od faktora koji su presudili kod potpisivanja za Red Bull

Izdvojeno

josip123

Prije 3 godina 2 min 4 komentara

Iz Red Bulla kažu kako je veliko iskustvo Sergija Pereza s Mercedesovim motorom bio važan čimbenik u odabiru da potpišu Meksikanca za iduću godinu. Perez će tako zamijeniti Alexa Albona u Red Bullu. Momčad iz Milton Keynesa nije mogla zanemariti Perezove odlične rezultate ove sezone.

Helmut Marko je rekao koji su točno bili razlozi za potpisivanje Pereza. Objasnio je da nije sve bilo u samoj Perezovoj brzini, već je bilo i drugih razloga.

“Prvi razlog zbog kojeg smo odabrali Pereza, jest, njegova uzlazna forma tijekom sezone. Mislim da mu je ovo bila zasigurno najbolja sezona otkad je u Formuli 1, to je prva stvar”, rekao je Marko.

“Druga stvar jest to da u utrci u kojoj je pobijedio, George Russell se nije znatno približio Racing Pointu, iako je imao bolje gume. Da je Perez sposoban voziti vrlo proračunato, a pritom voziti dovoljno brzo da zadrži protivnika iza sebe, bez prevelikih preopterećenja prema gumama, to dokazao nebrojeno puta. Nekoliko puta je imao i peh, primjerice, kada je odustao s trećeg mjesta u Bahreinu.”

“A tu je i činjenica da je mnoge sezone vozio s Mercedesovim motorom i da zna kakva je voznost i odziv motora”, izjavio je Marko.

Marko je rekao da Red Bull osjeća kako treba krenuti u 2021. godinu s jačom postavom vozača kako bi se osigurali od rastućih prijetnji timova poput McLarena i Renaulta, ali i kako bi više ometali Mercedes.

“Morate pretpostaviti da će McLaren napraviti iskorak s Mercedesovim motorom, a da će se vjerojatno približiti i Renault i Ferrari”, rekao je.

“Ako zaostajete pet desetinki u kvalifikacijama, u tom slučaju niste četvrti, već ste sedmi ili osmi. A to vas čini beskorisnim za momčad u smislu da vas momčad ne može iskoristiti za strateške igre. Budući da je u Abu Dhabiju Albon vozio vrlo dobru utrku i bio je vrlo blizu Mercedesa, nisu mogli igrati svoju uobičajenu strategiju.’’

Iz Red Bulla kažu da ne očekuju od Pereza da redovito pobjeđuje Verstappena, ali žele da bude u dometu Nizozemca.

“Perez će morati biti na dovoljnoj udaljenosti od Maxa u uvjetima u utrci. Vidjet ćemo, jer još nitko nije uspio dosegnuti njegovu razinu’’, dodao je Marko.


Odgovor

4 komentara

  1. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Marko: jer još nitko nije uspio dosegnuti njegovu razinu
    Ricciardo: Am I a joke to you



    18
    17

    1
  2. V10 Prikaži

    Nisam znao da je Sergio inženjer mehanike ili slično da bi to imalo uticaj na njegov izbor



    1
    0

    1
    • dejan_s Donator Prikaži

      Hm, ne bi imalo značaja čak i da Perez jeste inženjer kako je pristup agregatu jedino dostupan osoblju iz Mercedesa. A čak i da jeste Mercedesov inženjer opet to ne bi bio neki pretjeran doprinos jer ljudi koji ugrađuju i nadgledaju rad agregata nemaju “pravih” znanja koje bi moglo biti od koristi onome tko planira kopirati Mercedesov agregat.
      Sjetimo se da npr. prelazak Marcin Budkowskiog, kao “tehničkog lica”, iz FIA u Renault i nije se pokazao kao “big deal” ili se ipak varamo?



      1
      0

      1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.