Russell predložio promjene u Williamsu nakon iskustva u Mercedesu

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 2 min 3 komentara

Nakon što je bio zamjena za Lewisa Hamiltona na VN Sakhira, George Russell se vratio u Williams s prijedlozima za poboljšanje njihovog automobila. Naravno, neće smijeti direktno otkriti sve tajne iz Mercedesa, ali njegovo znanje o tome kako funkcionira njemački proizvođač automobila sigurno će biti od velike koristi za Williams. Takvi prijedlozi se vrte zasigurno oko startnog sustava, što je potvrdio i Dave Robson:

“To je nešto što je spomenuo. Napravio je posebno dobar start u Mercedesu i imao je nekoliko dobrih startova u našem automobilu, ali mislim da nam nedostaje dosljednost.”

“Vjerojatno je to što rade na svom automobilu važnije od vozača. Dakle, on ima neke ideje, posebno u pogledu toga kako bi volio promijeniti pedalu kvačila, to je vrsta ergonomije koju oni rade. To je nešto što možemo proučiti preko zime.”

“Mislim da su vjerojatno čitavi pogonski sustavi previše različiti, ali ono što je zanimljivije je priprema guma i način na koji razumijete prianjanje koje ćete imati na početku.”

“Mislim da o tome vjerojatno možemo nešto naučiti.”

Dave Robson

Koncepti bolida Mercedesa i Williamsa su različiti pa se stoga specifičnosti dizajna ne mogu prenijeti. Robson je rekao kako je temeljni tempo njihovog bolida različit od Mercedesovog te stoga ne mogu napraviti bolid onakvim kakvog ga želi Russell. No, dodao je kako mogu promijeniti njihov način priotiziranja stvari kod izgradnje bolida.


Odgovor

3 komentara

  1. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    ”Vjerojatno je to što rade na svom automobilu važnije od vozača.” – pametnom dosta.



    18
    11

    7

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.