Haas: Naša vozačka postava je Schumacher-Mazepin i priča tu završava

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 54 komentara

Histeriju internetskih ratnika danas je naprasno prekinula ekipa Haasa kratkom izjavom za javnom na svojim društvenim mražama.

Naime, nakon što je Nikiti Mazepinu, jedan od njihovih vozača za iduću godinu, na njegovom Instagram računu objavljen video kako dodiruje djevojku na stražnjem sjedištu automobila – nevidljiva ruka interneta odlučila je kako je to bilo protiv volje djevojke, te da takav potez zaslužuje direktan otkaz i prije nego je sezona počela. Nakon te prve epizode smo dobili i objašnjenje djevojke kako se radi o šali između dvoje prijatelja, te ispriku Mazepina koji je shvatio da se kao javna ličnost mora ponašati prikladno, a onda i nove indirektne poruke djevojke kojima daje naslutiti da ipak nije bila sretna kako se odvio cijeli slučlaj.

Njegovo agresivno hvatanje grudi i njezino zavodljivo lizanje srednjeg prsta u međuvremenu je vidio cijeli internet, pa se po društvenim mrežama proširila akcija “We say no to Mazepin“. No, ako je netko i mislio da internet može donositi poslovne odluke privatne firme – Haas je odlučio da je potrebno ipak pojasniti da ne može:

“Haas F1 ekipa potvrđuje da će Nikita Mazepin i Mick Schumacher činiti našu vozačku postavu za 2021. godinu.”

“Što se tiče izjave ekipe po pitanju ponašanja Nikite Mazepina (9. prosinca) – ovaj slučaj smo riješili interno i o njemu više nećemo iznositi dodatne komentare.”


Mišljenje autora"??????? #WeSayNoToMazepin #SexualHaasment #aaargh #shame #WeDecide #retweet #follow #MarinaNokti"

Odgovor

54 komentara

  1. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    #MarinaNokti ??



    21
    20

    1
  2. Kimi Raikkonen 7
    Kos Prikaži

    Pametna odluka.



    9
    8

    1
  3. Pirelli Hypersoft
    resiver11 Prikaži

    drago mi ke radi haasa…ovaj linc je neporeban bio…odjednom su svi neka moralna vertikala…



    6
    4

    2
  4. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    dobro su i napravili, uostalom malca se konstantno proziva da je plaćenik i slično, bilo je puno gorih od njega pa su grijali ili još griju sjedalo u F1.



    7
    5

    2
  5. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Navijači i F1 vodstvo su razapeli Lewisa nakon što je na postolju nosio majicu sa imenom Breonne Taylor, nasilno ubijene afroamerikanke, a sad im ne smeta što lik poput Nikite ima mjesto u F1.

    Lijep primjer mladoj publici.

    Nikita je agresivan, optužen za sexual harrasment, ucjenjivao druge vozače da će javno otkriti da su homoseksualci, psihički je nestabilan, više puta se šaketao s drugim vozačima i kupovao sve što se našlo ispred njega.

    Novac je čudo, moral je nebitan. Haas je prodao dušu i pokazao što je ovdje jedino bitno.

    Gorak okus u ustima.



    12
    -13

    25
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Ljubazno molim da se prestanu upotrebljavati frazetine koje ništa ne znače. Kakvi primjeri mladoj publici su ovi naši sasvim lokalni divljaci, kreteni, sjecikese i smutljivci koji nam kroje život svaki dan? Onaj tko živi ovdje i misli da je primjer Lewis Hamiltona ili Nikite Mazepina ili Takuma Satoa ili Toto Wolffa imalo relevantan za njegov život ima bitno većih problema od šlatanja komada.

      I ovoga kretena je trebalo razapeti jer mora naučiti da tko god ga slika će to objaviti ako će za to nešto dobiti….Dakle sranja može raditi u svojoj viletini gdje su zaštitari svima pouzimali mobitele i pištolje.

      Pardon my French ali ako ovdje ima ijedan heteroseksulani muški stariji od 18 koji nije “prije vremena” ćopio curu za grudi makar onako malo rubno, kao slučajno ti ruka po boku otišla malo previsoko, pa palac…. samo ne postoji snimka….

      A glede LH i njegove majice i njega je trebalo razapeti jer treba sport izolirati od politike. Jer kad se to ne napravi onda imamo recimo krnje olimpijade, pa te medalje ne vrijede koliko bi trebalo jer nisu izborene u punoj konkurenciji…..
      sport ne smije bi instrument niti oružje politike.

      Ima jedan koji već više godina vozi i koji se šaketao sa drugim vozačem…..
      Tko ga je optužio za sexual harrasment? Internet pravednici? Sponzoruša? Ona sigurno nije, ostala bi bez budućih klijenata da to napravi.
      Ja mu nisam psihijatar da znam je li psihički nestabilan, ali pretpostavljam da prođeš nekakav liječnički prije nego sjedneš u bolid.



      16
      10

      6
      • Mclaren
        Fittipaldi Prikaži

        Kakvi primjeri mladoj publici su ovi naši sasvim lokalni divljaci, kreteni, sjecikese i smutljivci koji nam kroje život svaki dan?

        Hahaha, i to ti je argument u cijeloj priči? I drugi su loši primjeri, zašto ne bi bio i F1 vozač? A mislio sam da ne ide niže.

        ali ako ovdje ima ijedan heteroseksulani muški stariji od 18 koji nije “prije vremena” ćopio curu za grudi makar onako malo rubno, kao slučajno ti ruka po boku otišla malo previsoko, pa palac…. samo ne postoji snimka….

        Sve si rekao, koliko razumiješ temu i važnost svega ovoga o čemu se priča. Moje riječi bi bile samo višak na ovu izrečenu umjetnost.

        A glede LH i njegove majice i njega je trebalo razapeti jer treba sport izolirati od politike.

        Tako je! Ovaj sport treba izolirati od politike i specijalizirati za psihički nestabilne, agresivne i nasilne sinove tajkuna koji rade sve što požele na i izvan staze i cijeli život izbjegavaju posljedice dok gaze sve pred sobom!

        Ja mu nisam psihijatar da znam je li psihički nestabilan, ali pretpostavljam da prođeš nekakav liječnički prije nego sjedneš u bolid.

        Da, Haas mu je napravio iznimno teški trodnevni psihološki test prije nego što su uzeli sve njegove milijune. Otkrili su da je sjajan dečko, ako zanemarimo sve nerede i tučnjave koje je izazvao na i izvan staze. ;)



        5
        -12

        17
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          F1 vozač nije nikome primjer ni za što. Primjer u životu ti je tvoja neposredna okolina.

          Važnost Nikite Mazepina u svijetu je nepregledna, evo upravo je obustavljen avionski promet s Rusijom zbog njegovog nepoštivanja seksulane djelatnice.

          Ovaj sport je sam po sebi specijaliziran za malo drukčije, jer nitko pri zdravoj pameti se ne bi vozio 350km na sat dok ti guzica struže po asfaltu, a vjetar fijuče oko glave.

          Imaš danas video dobitnika brončane medalje pred neki dan kako se pri povrtaku s tuluma pristojno uneredio. Kakav je to primjer? A taj isti je čak fizički napao drugog F1 vozača i za to nije dovoljno kažnjen.
          Imamo i primjer F1 vozača koji je namjerno svojom gumom lupio u gumu drugog vozača nezadovoljan njegovom brzinom vožnje iza Safeta.

          Malo se počelo pretjerivati, ne kužite da klizite lagano u Orwella, sa diskvalifikacijama baziranim na primjerenom ili neprimjerenom ponašanju. Samo fali da ga dvojica odvedu u kamenolom i zakolju jer se nije uklopio u “društvo”. Ali neću sad tu zabrazditi u woke diskusiju. Evo danas Englezi imaju ograničenja u prodaji hrane. Pa vi vidite idemo li u 22. ili sredinu 20. stoljeća….



          15
          13

          2
        • Ayrton Senna
          OffLiberyMedia Prikaži

          @fittipaldi
          A kakav je primjer tvoj LH (uz dužno poštovanje)? Učiti omladinu da možeš sve rekorde oboriti bez po muke (osim 2018)? Prestani gurati LHa u svaki mogući komentar. Nikita je pogrijesio i jasno mu je, dal je svjesno ili ne, nebitno je. Pa i Hamiltona su dok je bio klinjo redovno slikali sa k… Ovaj sa eskort damama. Prestani praviti boga (sa malim b) od LHa u svakom aspektu života. Čovjek je sportista (trkač) i kao talav se treba i tretirati. Ove njegove političke ispade niti jedan sportista ne može podržati. Jedno je end racism drugo je ovo što on radi..



          9
          5

          4
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      A mogao si malo istražit i o toj Breonni Taylor…



      3
      2

      1
  6. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Što se tiče vozačkih sposobnosti, ne bi bila nikakva pretjerana nepravda da Mazepin ne dobije mjesto u F1, definitivno nije najsimpatičniji lik, radio je gluposti na i van staze, ali kad otvorim Twitter i vidim sve ove komentare, što običnog puka, što poznatih novinara, bude mi drago da ga je Haas zadržao. Osuđuju ga kao da je oteo, vezao i brutalno silovao djevojku, što ja iz viđenog i pročitanog ne mogu zaključiti da je bio slučaj. Dotična sad tvrdi kako je bila pijana, kako više nikad neće dozvoliti da je diraju i ponižavaju šupci – koga vraga se onda dan ili dva kasnije trijezna ispričavala javnosti u njegovo ime, govorila da je sve to ona objavila iz šale, da su prijatelji, da je on dobar lik itd.?



    16
    13

    3
    • Formula1
      f1zd Prikaži

      kad otvorim Twitter i vidim sve ove komentare, što običnog puka, što poznatih novinara, bude mi drago da ga je Haas zadržao.

      Točno to. A i bit će zanimljivije s njim na gridu dogodine.



      4
      1

      3
    • Mclaren
      Fittipaldi Prikaži

      “Koga vraga se onda dan ili dva kasnije trijezna ispričavala javnosti u njegovo ime, govorila da je sve to ona objavila iz šale, da su prijatelji, da je on dobar lik itd.?”

      A moj Lovro. Ovo je katastrofa.

      Jesi li ikad čuo za damage controle? Cura se bavi time čime se bavi u elitnim krugovima, Nikita ima milijarde i normalno da je za njega odradila maksimalni PR da mu sačuva obraz. Tako je to kad te u šaci drži sin tajkuna, spreman je napraviti i platiti sve što treba da sebe spasi ili da tebe uništi ako ne budeš igrao po njegovim pravilima igre.

      Koje su joj opcije? Napraviti što je napravila ili ga javno prozvati i čekati da joj ruska mafija spremi metak u čelo, uništi cijeli privatni život ili plasira sve njene tajne u javnost?

      Nije uopće stvar je li Nikita to njoj radio sa ili bez dozvole. Poanta je da je radio i da je jedno razmaženo bogato derište koje nikad u životu nije čulo za posljedice svog ponašanja. Groping je očito pozitivna stvar za imidž Haasa.

      Ili kao što bi ti rekao – ma baš super da su ga zadržali!



      9
      -7

      16
      • Fernando Alonso
        Lovro Andraka urednik Prikaži

        Cura se bavi time čime se bavi u elitnim krugovima

        Eto, sam si rekao, ne moram ti ni stavljati riječi u usta kao što si ti meni na kraju svog komentara izravno, a i u odlomku ranije neizravno, dotičnoj je prema tvojim riječima ovo s videa u opisu posla. Ako se već odlučila upustiti u taj biznis, kojim ti tvrdiš da se bavi, onda, barem što mene tiče, nema puno kredita za predstavljati moralnu vertikalu.



        13
        10

        3
        • Mclaren
          Fittipaldi Prikaži

          Prvo si se pitao kako to da je ona branila Nikitu, ja sam ti lijepo objasnio zašto je to radila i ti iza komentiraš u stilu – sama to tražila, to joj je posao. Odlično!

          Mene muči samo jedna stvar, kako to niti jednom dosad nisi prebacio fokus na njega i upitao se kako to da vozač Formule 1 sebe snima kako radi groping drugoj djevojci i time se diči. Zamisli da Ronaldo to radi nekoj djevojci u svom Ferrariju, pa čovjek ne bi silazio sa naslovnica mjesecima, izgubio bi pola sponzora i status u klubu.

          Ali na ovom portalu postoje neka druga pravila. Slavimo što je Haas ipak zadržao takvog vozača, uperimo prstom u djevojku i na koje je sve načine to sama tražila, a maksimalno izolirajmo glavnog aktera. Pa što ćeš, čovjek se samo poslužio!

          P.S. Dobar pokušaj izvlačenja, ali nisam ti stavljao riječi u usta. Doslovno si sam napisao da ti je drago što ga je Haas zadržao. ;)



          8
          -4

          12
        • Fernando Alonso
          Lovro Andraka urednik Prikaži

          Pa ako se bavi prostitucijom, što joj je posao, da diskutiraju o Hegelu i Nietzscheu kao što @wapi kaže? Sam si rekao da rekao da se bavi time čime se bavi, osim ako sam te krivo shvatio pa zaista misliš na neki plemenit posao…

          Fokus nisam skretao na njega jer sam komentirao pretjerivanje u slučaju gdje to nije potrebno, a ne njega ili nju. Nigdje nisam spomenuo da je ovo pozitivno za Haasov imidž niti da mu treba dopuštati takve stvari, ali da smatram da je ovo za otkaz, nikako, stoga mi je nakon čitanja svih ovih tvitova i komentara u kojima se debelo pretjeruje definitivno drago da ga je Haas zadržao.



          4
          0

          4
        • Mclaren
          Fittipaldi Prikaži

          Tako je, svi mi debelo pretjerujemo, zato će se novinari i urednici ovog portala debelo pobrinuti da skinu ljagu sa agresivnog, nasilnog i psihički nestabilnog ruskog gropera koji tajkunskim parama gazi sve pred sobom.

          Zbog čega ti je još drago da ga je Haas zadržao, osim navedenog sexual harassmenta?

          Možda to što prijeti Russellu da će otkriti njegovu tajnu o tome da je homoseksualac?

          Možda to je što je prebio Illotta nakon što je ovaj pokvario krug u slobodnom treningu?

          Možda to što je tražio da mu obožavateljica šalje gole slike preko društvenih mreža?

          Možda to što je poticao ruske navijače da šire rasističke poruke prema protivnicima?

          Možda to što se u više navrata na rasistički i bijedan način izrugivao Yukiju?

          Možda to što je organizirao golemi party na dan kad je u njegovom rudniku poginulo 9 ljudi?

          Prosvijetli me. Vidim da prezireš Twitter, da si postao veliki obožavatelj i da jedva čekaš da ga gledamo u F1 bolidu, pa reci što još propuštamo svi mi osporavatelji Nikite!



          8
          -5

          13
        • Fernando Alonso
          Lovro Andraka urednik Prikaži

          Ne sporim ja da je lik kontroverzan i vidim da je imao dosta debilnih komentara/objava po Instagramu koje si naveo (iako mi se ovo za Russella čini kao propali pokušaj šale, no nebitno uz ove druge), ali u ovom slučaju ga branim jer ne smatram da je ovo bio slučaj “sexual harassmenta” niti nešto što bi ga trebalo automatski koštati trkaćeg mjesta, kad mu je već Haas unatoč tim ranijim glupostima odlučio dati priliku. Naravno, ako će i nakon ovog svega u zadnjih par tjedana opet raditi gluposti, tj. ako nije shvatio da će morati paziti što objavljuje, onda neka ga izbace.



          7
          6

          1
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          …uperimo prstom u djevojku i na koje je sve načine to sama tražila, a maksimalno izolirajmo glavnog aktera. Pa što ćeš, čovjek se samo poslužio!

          Nije se samo poslužio. Platio je da to smije raditi.

          A glede njegove vožnje, nisam siguran da je materijal za prvaka, ali jednako tako ne bi volio da izleti iz F1 iz razloga koji sa sportom nemaju baš nikakve veze. Neka izleti zato što je truba, a ne zato što je nezreli kreten.



          11
          10

          1
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Te gluposti od ranije koje sada izvlačite, niko ga nebi osuđivao da nije bilo ovog zadnjeg…
          Po meni je nezasluženo u F1, jer je kupio to mjesto. Po vozačkoj kvaliteti nije daleko da bude F1 vozač. Ipak je zaradio licencu. Ali samo zbog ovog zadnjeg incidenta, gdje ga sama ta djevojka nije optužila ni za šta, da ga optužuje internet ološ, najgora sorta današnjeg društva. E samo zbog toga mi je drago da ga neće otjerati. A što se mene tiče, ako se ne pokaže na stazi, neka ga se Haas riješi čim nađu bolju priliku, vozača sa sponzorom, ili normalnog sponzora koji neće uplitati prste u vozačku postavu…



          5
          4

          1
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Ajde razmisli malo. Jasno ti je čime se cura bavi. I onda netko tko unajmi curu koja se, jel, time bavi, bi trebao s njom diskutirati o Hegelu i Nietscheu ili….

        Jedina glupost je što plaća cure i što se snima dok radi sranja. Ovo prvo će nastaviti, a ovo drugo se sigurno više nikad neće dogoditi.



        7
        5

        2
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Nije uopće stvar je li Nikita to njoj radio sa ili bez dozvole.

        @Fittipaldi: Možeš li pojasniti ovaj dio? Kako to da nije poanta je li radio s dozvolom ili bez? Meni se činilo da je baš to glavno pitanje – je li bilo s dozvolom ili bez dozvole. Mislim na dozvolu djevojke, ne interneta.



        8
        5

        3
        • Mclaren
          Fittipaldi Prikaži

          Mogu pojasniti.

          Postoje dva scenarija:

          – cura je samo prijateljica, on je pipka i dodiruje bez njenog pristanka – katastrofa na svakom frontu

          – cura je dama noći, Nikita je plaća i tretira je kao potrošnu robu te večeri – također katastrofa, ali puno manja katastrofa

          Koji je zajednički nazivnik u cijeloj priči? Nikita. Činjenica je da čovjek plaća prostituke, tretira ih kako ih tretira i još to javno objavljuje bez ikakva srama. Nitko ne traži DNK dokaze, uzorak sperme, sudsko vještačenje i na temelju toga sudsku presudu je li on kriv. Bitna je cijela situacija i presedan koji se ovime postavlja!

          Kako je sam Haas objavio:

          “Haas F1 Team does not condone the behavior of Nikita Mazepin in the video recently posted on his social media.”

          Poanta je njegovo ponašanje koje je iskazao i sve ono što nosi sa sobom, a ne dozvola (dozvola je bila, barem po PR priči), i apsolutno je neprihvatljivo u 2020. gledamo ove scene i ove likove na najvišem nivou profesionalnog sporta.

          Ne mogu vjerovati da ljudi još uvijek misle da je ovo i samo ovo razlog zašto se traži njegov otkaz. Je li itko ikad u životu pročitao životopis ovog lika i što je sve radio na i izvan staze? Ovo je bio samo šlag na tortu, i potpuno razumijem emocionalnu reakciju ljudi na društvenim mrežama koji ne žele da im ovakvi vozači zagade sport.

          Ono što definitivno ne razumijem su ljudi koji misle da netko ovdje opravdava tu curu ako istovremeno napada Nikitu i ljudi koji slavodobitno slave to što je Nikita prošao bez posljedica nauštrb ogorčenih ljudi na Twitteru. Čestitke, pobijedili ste i divan lik dolazi na gridu. Uživajte u pirovoj pobjedi!



          8
          2

          6
        • Dietrich Mateschitz
          Ante Vetma glavni urednik Prikaži

          Ne, postoji puno više scenarija. Ali idemo polako, odakle ti ideja da je bez pristanka?



          4
          0

          4
        • Mclaren
          Fittipaldi Prikaži

          Nemam ja nikakve ideje, izložio sam ti više MOGUĆIH scenarija koji su ostali u sjeni kasnijih pojašnjavanja događaja. Nitko ne zna punu istinu osim aktera, jedino što činjenično znamo je da je Nikita neku žensku dirao, snimao i objavio + PR izjave.

          Iz službenih izjava i gašenja požara smo saznali sljedeće:

          – prijateljica je
          – Nikita je imao dozvolu/pristanak

          I opet je na kraju priče i svih mogućih scenarija isti rezime – Nikita i njegovo ponašanje. Ponašanje je odvratno i problematično. Imaš li ti neke druge sočne detalje koji mi drugi ne znamo, pa možeš opravdati njegovo ponašanje u tom videu? Je li ga netko drogirao i ucijenio da izvede onaj performans, pa je nevin?

          Ne budi sramežljiv, podijeli



          2
          -8

          10
        • Dietrich Mateschitz
          Ante Vetma glavni urednik Prikaži

          Znači, lik je imao dozvolu da dira prijateljicu i ti me pitaš imam li kakve druge detalje pa da ga opravdam? Interesantno.

          Ne okreći priču, ja ne osuđujem pa nemam potrebe ništa dokazivati. Ti osuđuješ pa bi bilo fer da odgovoriš, ako imaš što.

          Idemo treći put – ako je s dozvolom, što su akteri napravili pogrešno? Objavljivanje takvog videa na instagram je krajnja seljačija za bilo koga, a pogotovo za javnu osobu, ali to teško da je razlog za otkaz. Mene više zanima sami postupak, možeš li mi točno reći odakle ti pretpostavka da je bez pristanka?



          10
          7

          3
        • Mclaren
          Fittipaldi Prikaži

          —“Znači, lik je imao dozvolu da dira prijateljicu i ti me pitaš imam li kakve druge detalje pa da ga opravdam?”

          Ne, bolje čitati. Pitam te imaš li druge nepoznate detalje da opravdavaš njegovo ponašanje. Peti put zaredom – s dozvolom ili ne. ponašanje je odvratno, ponašanje je problematično i ponašanje je nemoguće opravdati. Već smo odavno prihvatili PR izjavu da je bilo s dozvolom, svi moji mogući scenariji su tu da ti utvrdimo da nijedan od njih ne može opravdati njegovo ponašanje.

          —“Idemo treći put – ako je s dozvolom, što su akteri napravili pogrešno?”

          Možeš i četvrti put, sve je bolje nego čitati s razumijevanjem. Ovakvo ponašanje vrhunskog sportaša na vrhunskoj razini vrhunskog sporta ne priliči i odašilje lošu sliku. Pogrešno je moralno, ne legalno. Spominješ seljačiju, samo lokalne seljačije iz Sinja ostaju u Sinju, a seljačije Nikite se emitiraju prema 500 milijuna F1 fanova i šalju određene poruke i signale o tome što se tolerira i što je normalno među 20 najboljih na svijetu.

          —“seljačija za bilo koga, a pogotovo za javnu osobu, ali to teško da je razlog za otkaz.”

          Umorio sam se. Koliko ću još puta ponoviti da je ovo bio samo šlag na tortu i da je dovoljno vidjeti životopis ovog lika i zašto ga se navijačka populacija odriče i ne želi gledati u svom sportu. Eto, svi su se odjednom probudili kao SJW i odlučili da ga ne želi gledati zbog ženskih prava. Uozbilji se i gledaj širu sliku, ova sitničavost je postala otužna za gledati

          —“Mene više zanima sami postupak, možeš li mi točno reći odakle ti pretpostavka da je bez pristanka?”

          Pretpostavka, kao i sve druge pretpostavke dolaze iz glave. Idemo u još jedno ponavljanje – prezentacija mogućih scenarija služi kao plastično oslikivanje situacije u kojoj sa ili bez pristanka nema opravdanja za Nikitino ponašanje.

          Nisam. Rekao. Da. Je. Bilo. Bez. Pristanka. Samo. Sam. Rekao. Da. Nijedan. Razlog. Ovog. Čina. Nije. Opravdanje. Za. Ponašanje.

          Problematično. Je. Ponašanje. Pristanak. Nije. Upitan.

          Daj pridonesi nešto novo i korisno raspravi, inače će ovaj dijalog postati monolog. Mogu i sam secirati svoje izjave do subatomske razine ako želim, ne treba mi beskonačno natezanje u mjestu



          5
          -6

          11
        • Dietrich Mateschitz
          Ante Vetma glavni urednik Prikaži

          Molim te da se prestaneš obraćati ad hominem. Ti misliš da si u pravu, ja mislim da nisi, zato raspravljamo. Nema potrebe za tenzijama i nećeš ništa postići s tim “uozbilji se”, “čistaj s razumijevanjem”, “bolje čitaj”, “daj pridonesi” i tako dalje. Upravo suprotno – to ostavlja dojam da si iz nekog razloga nervozan i nemaš konkretno objašnjenje nego ideš u plašenje protivnika. Mene to ne zanima ni najmanje, iako je zabavno.

          A sad o temi – ako je imao pristanak, zašto je problematično da se zabavlja s prijateljicom na stražnjem sjedištu automobila? Tebi je “odvratno”, “neprihvatljivo” i “nemoguće za opravdati”. Meni je to odvratno samo ako nema pristanak druge strane. Ako ima pristanak – njihova stvar. Ali tu je kvaka, cijeli naš razgovor je krenuo od toga kad si napisao da “nije stvar u tome je li sa ili bez dozvole”. Zato bih volio čuti konkretan odgovor na pitanje što je problematično u zabavljanju na taj način kad se radi o dvije punoljetne osobe s obostranim pristankom? Možeš odgovoriti konkretno na to direktno pitanje pa onda nećeš imati dojam da se natežeš u mjestu.



          6
          0

          6
        • Mclaren
          Fittipaldi Prikaži

          Dok god pišeš ti, a ne robot, koristit ću ad hominem. Ovo da se uzobiljiš i bolje čitaš je sasvim dobronamjerno, za tango je potrebno dvoje – tako i za raspravu. Koprcaš se u mjestu jer odbijaš shvatiti zašto su milijuni fanova diljem svijeta ustali protiv Nikite.

          Iz nekog razloga odbijaš prihvatiti realitet situacije i staješ na stranu Mazepina, jednog običnog derišta prepunog kontroverzi koji svojim ponašanjem ne zaslužuje ni krug na Grobniku, kamoli F1 mjesto. Da, ako ne vidiš ništa problematično u onome – na njegovoj si strani.

          —“nekog razloga nervozan i nemaš konkretno objašnjenje nego ideš u plašenje protivnika.”

          Ne budi uplašen. Ja uopće nisam nervozan, nego pomalo umoran i razočaran činjenicom da se netko odbija pomaknuti s mrtve točke i ja zato moram piskarati desetke eseja. Moja greška, da se razumijemo

          —“cijeli naš razgovor je krenuo od toga kad si napisao da “nije stvar u tome je li sa ili bez dozvole”. Zato bih volio čuti konkretan odgovor na pitanje što je problematično”

          Konkretan odgovor se nalazi u svim prethodnim esejima. Problematično je da vrhunski vozač na najvišem elitnom nivou dirka i mijesi grudi (bilo prijateljice ili dame noći) dok se pijan vozi u Ferrariju, pa potom to sve skupa objavi javno na društvenim mrežama. To sam sve već rekao, ali uporno i uporno odbijaš čitati

          Čujmo sad izjavu Nikite:

          “Ispričavam se zbog svojih nedavnih postupaka, koji su bili neprimjereni. Neprimjereno je bilo i što su završili na društvenim mrežama. Žao mi je što sam osramotio Haas i shvatio sam da moram poštovati više standarde kao vozač Formule 1.”

          Ma vidi vraga. I sam kaže da je sve skupa bila neprimjereno i sramotno. I Haas to tvrdi. I svi ozbiljni novinari. I fanovi diljem svijeta.

          Jedino tko ovdje ne vidi problem su ruski fanovi, balkanski gledatelji i ovaj portal. Kakva elita.

          I ti još uvijek pitaš i mene tražiš da te uvjerim zašto je to sve skupa odvratno i problematično. Ako nakon svega ovoga i dalje ne vidiš problem, ja ti nažalost ne mogu pružati ono što želiš čuti.

          Rekao bi sad nešto o ljudskoj naravi i problemu ega, ali će opet ispasti da te plašim usred nervoze zbog strašne argumentacije! ☹



          5
          -4

          9
        • Dietrich Mateschitz
          Ante Vetma glavni urednik Prikaži

          Oke, izdvojit ću dio gdje zapravo odgovaraš na pitanje, a izostavit ću ove okolne izljeve nervoze. Ne znam je li ti to ikad upalilo s nekim sugovornikom, ali je simptomatično da uporno pokušavaš. Shvaćam, to je jednostavno slabost u nemogućnosti da se objasniš. Ali, ne pali, sori.

          Problematično je da vrhunski vozač na najvišem elitnom nivou dirka i mijesi grudi (bilo prijateljice ili dame noći) dok se pijan vozi u Ferrariju, pa potom to sve skupa objavi javno na društvenim mrežama.

          1. Nije vozio
          2. Nije on objavio nego ona

          Ostaje jedino da je “dirkao i mijesio grudi” uz pristanak dame. Jesi li siguran da je to problematičan dio?



          5
          0

          5
        • Toto Wolff
          BoJack Prikaži

          Da, sigurno je ona uploadala video na njegov profil ? Vidim PR tim je odradio svoje, svaka im čast



          2
          -1

          3
        • Mclaren
          LH44 Donator Prikaži

          @BoJack ona je sama izjavila da je ona objavila taj video na njegov instagram profil, tačnije na instagram story.

          Svejedno ovo je glupost, cura je instagram model, dakle ne čudi da se bogatašu uvaljuje u zadnje sjedište Ferrarija i pušta mu da svašta radi sa njom, tako da opušteno, nije je silovao i nije sigurno bilo bez dopuštenja.



          7
          5

          2
        • Honda
          zekohonda Donator Prikaži

          nije ferrari nego porsche!



          7
          5

          2
        • Mclaren
          LH44 Donator Prikaži

          Nebitno, kontas poentu :D



          2
          2

          0
        • Imola Prikaži

          Malo su mi smiješna vaša prepucavanja kad je svima jasno da dečko nije pun ko brod nebi bio u ovom sportu ili bi ga izbacili nakon prvog sranja



          3
          3

          0
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Dobro, čovjek se izvinio za neprimjereno ponašanje za jednog F1 vozača. Prvo, niko nije ni tvrdio da je objavljivanje tog videa primjeren. Drugo, u samom činu na videu nije ništa ni nenormalno ni loše. Kladim se da bi se većina ovog internet ološa divila tom činu da se hvatao sa mušakrcem… Na kraju, i dalje nije za izbacivanje iz F1, ako je već dobio mjesto bez obzira na ranije ponašanje. I za koje nije niko tražio njegovo izbacivanje…



          5
          3

          2
        • Honda
          zekohonda Donator Prikaži

          @lh
          osim što moram ispraviti netočan navod poanta bi mogla bit:
          -da pojedinci na f1portalu ne razlikuju ferrari od porschea?
          -ili možda nisu ni pogledali clip pa lupetaju bezveze? ;)



          6
          3

          3
        • Mclaren
          LH44 Donator Prikaži

          Vidio sam klip, ali nisam uopšte obraćao pažnju koje je auto, lupio sam Ferrari. Ne vidim ništa sporno, još kad uzmemo u obzir da je ona objavila

          We trust each other so much and this was a silly way of joking between us. I POSTED THIS VIDEO ON HIS STORY AS AN INTERNAL JOKE. I am truly sorry. I can give you my word he’s a really good person and he would never do anything to hurt me or humiliate me.

          Tako da nema tu ništa sporno, ako je sama rekla da je ovo zezancija između njih dvoje, onda ne vidim problem niti imam namjeru da se raspravljam, zaboli me za Mazepina, radije bih gledao torpeda u tom bolidu.



          5
          5

          0
  7. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    @Fittipaldi, imaš moju podršku.

    :thumbs:

    Ne da si 99.9% u pravu, nego 1000%

    Kud ide ovaj svijet? :facepalm:



    9
    2

    7
    • Toto Wolff
      BoJack Prikaži

      Slažem se u potpunosti s kolegom @Fittipaldi. Kada čitam pojedine komentare, osjećam kao da sam se vratio u prošlost preko ovog portala. “Sama je kriva, ona je to htjela, vratite nam vrijeme gdje smo mogli lupati cure po guzicama bez posljedica i smijati se glasno prepričavajući to kolegama. On je pravi muškarac, treba nam više takvih!” Jadno da ne može biti jadnije.



      6
      1

      5
    • Sergio Perez
      Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

      Nama je servirano da su prijatelji, da je zaje*ancija i da je ona objavila video. Možda je ovo sve laž i nije istina, ali tako nam je servirano, pozadinu drugu ne znamo, stoga dok se cinjenice ne promijene drzim misljenje da je ovo bio glup i djetinjast izljev seljaka Mazepina i frendice mu.
      Da je hvatao tipa za neki dio tijela, bio bi zaštićen višebojnom zastavom i razno raznim udrugama. Ali ovaj čin je zavrijedio najveću osudu, napastovanje jadne cure, koja je kasnije dala svoj iskaz i sve opovrgla.
      Svaki dan smo sve veće i veće pahuljice….lp



      11
      9

      2
  8. Ferrari
    GRID.N01 Prikaži

    Ovo je bilo jasno i očekivano kao dan. HAAS je skupio nekoliko jeftinih klikova na njegovom imenu, vjerojatno izvukao još koji dolar i tu priča završava.
    Samo naivci su vjerovali da se ovdje traži društvena pravda. ?



    4
    2

    2
  9. LewisFan44 Prikaži

    Znate tata Mazepin pritisak je velik i biti će nam teško ostaviti vašeg sina u timu. S koliko nula se to piše? Mazepin ostaje.



    6
    5

    1
  10. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    zamislite samo drive to survive s nikitom i guentherom?



    3
    3

    0
  11. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Danas je sve sexual harassment.



    4
    4

    0
  12. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži
    x1

    Ja bi ga istjerao zbog drugih razloga, tu mislim na njegov manjak fair-playa, jako opasna vožnja i njegovo seljačko ponašanje. Ovaj incident sa djevojkom nije njegov najveći grijeh, ali sam se ponadao da će ga izbaciti iz F1. Nažalost, nećemo gledati ni Fittipaldija, ni Hulkenberga, ni Ilotta ni Švarcmana. Gledat ćemo Nikitu Mazepina, vozača koji je u F1 ušao samo zbog novca. Baš lijepa priča za sve klince iz radničkih obitelji koji sanjaju da će jednog dana voziti u Formuli 1.



    11
    7

    4
    • Sebastian Vettel 5
      Vettel-Ferrari Donator Prikaži

      Potpis :thumbs:



      2
      0

      2
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Nemojte mi s demagogijom. Svi oni žive u kapitalizmu. U kapitalizmu nema ništa za one bez novaca – čak niti poštene škole.

      Dakle sasvim je jasno da svi koji su stigli do F1 da su to po putu platili i to sigurno ne malo novaca.

      Recimo: ples na početnoj razini sportskog natjecanja košta jedno 1000€ godišnje. Onda si probajte zamisliti za nekakav motosport kakve su cifre u igri i tko to može platiti – nikakvi radnici. A dok ne dođeš bar do neke više razine nitko te neće sponzorirati. A do tamo treba stići samofinanciranjem.



      7
      7

      0
  13. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Volio sam Nikita seriju, voljet ću i ovog Nikitu ha ha


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.