Jost Capito postaje Williamsov izvršni direktor

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 1 min 3 komentara

Momčad Williamsa objavila je kako će Jost Capito preuzeti ulogu izvršnog direktora od veljače iduće godine.

62-godišnji Nijemac iza sebe ima bogatu i uspješnu karijeru u motorsportu – radio je za BMW, Porsche, Sauber, Ford, Volkswagen i McLaren. Po periodu u VW-u vjerojatno je najpoznatiji – tamo je stigao 2012., a zatim je od 2013. do 2016. kao šef momčadi izdominirao WRC prvenstvom.

U jesen 2016. stigao je u McLarenovu F1 momčad na mjesto izvršnog direktora, no samo četiri mjeseca kasnije odlazi iz momčadi.

“S uzbuđenjem želimo dobrodošlicu Jostu Capitu kao novom izvršnom direktoru Williams Racinga. On je iskusan i kompetitivan pojedinac koji je sagradio pobjedničke timove i sam je pobjednik”, rekao je povodom objave Matthew Savage, predsjednik Williamsa.

“On razumije Williamsovu povijest i dobro će se uklopiti u momčad u lovu na naš cilj, povratak na vrh poretka.”

Capito će preuzeti svakodnevno vođenje momčadi i izravno će odgovarati Savageu, a njemu će odgovarati Simon Roberts za kojeg je potvrđeno kako će za stalno preuzeti ulogu šefa momčadi.


Odgovor

3 komentara

  1. Mick Schumacher
    Ante Maras novinar Prikaži

    Sjajan potez Dorilton Capitala i dokaz da misle ozbiljno s Williamsom. Svatko tko prati autosport zna kakvo je ime Jost Capito i za što je on sve sposoban. Nadam se da će mu dati dovoljno vremena i resursa da vrati Williams na vrh, kamo Williams i pripada.



    8
    8

    0
    • Fernando Alonso 14
      Orao Prikaži

      Tako je Ante, to se svi nadamo da će se Williams vratiti u vrh Formule 1 gdje i pripada, ali kao što kažeš treba Capitu dat vremena i biti strpljiv i nadat se da će sve sjest na svoje mjesto. ? Palac gore za ovaj potez Williams-a.



      3
      3

      0
    • Williams
      DoDo13 Prikaži

      U potpunosti se slažem sa obojicom, ovo je jedan pravi potez i ovakve vijesti mi uvijek daju nadu da će se Williams vratiti u vrh ovog sporta, samo treba strpljenje i strpljenje. Uvijek se sjetim kako je Jean Todt digao Ferrari iz mrtvih uz naporan rad, vjerujem da to može i Williams sa ovim ljudim.



      2
      2

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.