Hamilton: Red Bullova pobjeda pokazuje da nas iduće godine čeka borba

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 31 komentara

Lewis Hamilton vjeruje da Red Bullova pobjeda na posljednjoj utrci sezone ujedno znači da će Mercedes iduće godine imati dostojnog konkurenta u borbi za naslov.

“Očigledno, iduće godine nas čeka borba.”

“Nema sumnje, ovi dečki će biti jaki. Ovaj bolid kojeg Verstappen trenutno vozi je uglavnom bolid za iduću godinu, a ista je situacija i kod nas.”

“Uzbuđen sam zbog tog izazova i bitke koju ćemo imati, nadam se.”

Bottas je u toj posljednjoj utrci osigurao drugo mjesto u ukupnom poretku, a o Red Bullovoj pobjedi kaže:

“Ako kao ekipa razmišljamo o široj slici – ova pobjeda Red Bulla nas definitivno dodatno motivira kako bismo tijekom zime marljivo radili i osigurali da se ovo ne ponovi.”

Toto Wolff dodaje:

“Danas nismo imali najbolji bolid. Moramo pogledati gdje smo mogli izvući još brzine. Ne znamo radi li se o setupu ili o nekoj karakteristiki staze koja odgovara Red Bullu.”

“Trenutno puno toga ne razumijemo, a to je jedna od stvari kojom se moramo pozabaviti kroz idućih tjedan ili dva.”

“Na neki način, utrka je bila izgubljena jučer jer nismo imali brži bolid. Jučer je bitka bila neizvjesna, a mučili bismo se u svakom slučaju kad bolid nije završio na pole positionu.”


Odgovor

31 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Red bullova pobjeda pokazuje da ste vi prije 10 utrka prije završili sa ovim bolidom i prebacili se na sljedeću godinu dok je RB razvijao ovogodišnji sve do zadnje utrke. Ništa se neće promjeniti sljedeće godine.



    38
    37

    1
    • Adrian Newey
      zgrobnika Donator Prikaži

      uz to vozili su s samp 3/4 snage motora.



      4
      3

      1
    • unprotected69 Prikaži

      da, bojim se da se stvari nece nista puno promijenit. Mercedesu je dovoljno da izvuce jos malo snage iz tih motora i opet ce bit na sekunde prednosti ispred ostalih, a Red Bullu fali posten drugi vozac da ih takticki mogu izigravat. Al se zato s druge strane veselim midfieldu gridu, Mclaren Mercedes ?, Alpine, Aston Martin, Alpha Tauri, svi ce bit perfomansama tu negdi, za Ferrari tu lako moze bit svega. Ako Ferrari uspije slozit taj fiatov motor do iduce godine, Sainz i LeClerc ce bit dvojac za gledat.



      1
      1

      0
  2. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    A motor bio na 60% biće…



    13
    12

    1
  3. Formula1
    f1zd Prikaži

    Sljedeća će sigurno biti najteža dosad.



    22
    22

    0
  4. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Ako je Hulk etalon za kvalitet, Hamilton bi mogao za baljezganje (ili Marko)



    19
    13

    6
  5. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Evo što je jučer za vrijeme utrke tvitao novinar Pablo Elizalde:

    After this race:

    Wolff convinced Red Bull has caught Mercedes

    After 2021 testing:

    Red Bull says Mercedes 1.5 seconds ahead



    19
    18

    1
  6. OnlyAlonso Prikaži

    E moj pekmez,koga ti zavaravas,mozes jedino sebe,imaju jednu pobjedu u sezoni i ovaj govori da ce se sljedece godine borit s njima,ova ga je Corona bas dobro uzdrmala(ali u glavu).
    Druga stvar,radili ste sa smanjenom snagom da nebi motor otisao k vragu…you are full of shit ?



    14
    5

    9
  7. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Ocekujem da ce RB biti bilizi Mercedesu nego Ferrari 2017 i 2018 i Hamiltona na novoj “godlike” razini koji ce to sve usmjeriti na svoj mlin…



    6
    1

    5
  8. Aston Martin
    tiptronic Prikaži

    …“Nema sumnje, ovi dečki će biti jaki. Ovaj bolid kojeg Verstappen trenutno vozi je uglavnom bolid za iduću godinu, a ista je situacija i kod nas.”
    Lewis pazi se ..narast ce ti nos ..RB je do zadnje trke poboljšavao ovogodišnji bolid a vi ste se na pola prvenstva “prebacili” na izradu bolida za iducu godinu i samo uz odlicnu vožnju Maxa imamo ovaj rezultat.
    …“Očigledno, iduće godine nas čeka borba.” …e to je vec istina, ali mislim da ce vam veci protivnik biti McLaren i Aston Martin jer
    RB ni sa Maxom ne uspijeva vec godinama ništa napraviti ..ako je ništa sve osim prvog mjesta.



    4
    1

    3
  9. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Kakve su ovo opet floskule?

    Danas nismo imali najbolji bolid. Moramo pogledati gdje smo mogli izvući još brzine. Ne znamo radi li se o setupu ili o nekoj karakteristiki staze koja odgovara Red Bullu.

    Tokom trke su Skyevci pricali da je Mercedes rekao da su smanjili snagu na motorima za ovu trku. I sad ovaj prica da moraju vidjeti gdje ce dobiti jos brzine. ?‍♂️
    Kao da politicare slusam…



    18
    17

    1
  10. Williams
    Montoya Prikaži

    Ae mojne tsra



    9
    7

    2
  11. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    Hamsti nije dovoljno koristit Bottasa kako bi uveličao svoje uspjehe pa se sad dohvatio i Red Bulla. Kao što su neki već napisali, Merc je prestao razvijati bolid davnih dana dok Red Bull nije. Ne brini se Hamsta sljedeću godinu dobijate glatko, a onda s promjenom pravila nadam se da će i ovoj dominaciji doći kraj.



    11
    10

    1
  12. Kimi Raikkonen 7
    Pitstop Prikaži

    Kako kaže Ćiro, iz tvojih usta u božje uši



    3
    3

    0
  13. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    “Ah shit, here we go again…”



    8
    8

    0
  14. Williams
    Sinek Prikaži

    wolff je strasno naporan lik, jedva su osigurali naslov 8 utrka prije kraja, jedva su brzi sekundu po krugu i jedva su skupili 800 bodova vise od ostalih ekipa… pitam se kako spava od muke lik



    13
    12

    1
  15. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Kako on zna da ce se borit ako nije potpisa ugovor?
    Vrhunska serenada…. Lewis s*re navijaci se nadaju



    8
    6

    2
  16. Mick Schumacher
    Ante Maras novinar Prikaži

    Ja iskreno ne razumijem zašto se toliko skače na ovakve izjave Tota Wolffa i Lewisa Hamiltona. Pa dobro što vi očekujete da će konstantno izjavljivat, da je njima svaki vikend pišanje po sirotinji, da će Hamilton kazat da mu je svaka utrka laganica? Ili možda da će reći da su namjerno smanjili snagu motora jer im ionako ništa ne znači, a i da napokon daju šansu “sirotinji” da pokupi vrhnja? Također, ne vjerujem da će kazati:”Naš je bolid toliko nadmoćan da smo ga prestali razvijati već početkom sezone pa nek nas Newey iz Red Bulla i šlampavi paštari stignu”. Pa namjerno to rade, to je PR i to rade iz nekoliko razloga:
    1. Tko može gledati F1 u kojem vidimo šamaranje Mercedesa na stazi i njihov nos u nebesima nakon svake pobjede? Pa mislim da bi gledanost, koja nije na bajnoj razini, pala na samo dno.
    2. Znaju da su njihove pobjede više manje lagane i tko će ih vrednovati kao jako teške i koliko toliko epske ako se šepure kao neki paunovi? Nitko.
    3. Znaju da je britanski lobi jako snažan te znaju da će svaku njihovu izjavu još dodatno uljepšati samo da njihove pobjede ispadnu teške i epske, pa zašto to ne iskoristiti.
    Jednostavno, njihove izjave o konkurentima i njihovoj konkurentnosti ne uzimam više toliko zaozbiljno nego samo pratim događaje na stazi, a oni ne lažu.



    9
    7

    2
    • Ferrari
      peewoslav88 Prikaži

      bilo bi super da uopće nemaju izjave tj da ih nitko ne prenosi :D preživjeli bi bez ovakvih gluposti.



      9
      6

      3
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      Slazem se s tobom Ante. Sve je to PR i medijska masinerija.
      Ali ne mozes tako besramne izjave (da ne velim lazi) davati. Prvo velis novinarima da si smanjio snagu motora a onda posle trke pricas kako moras naci gdje dobiti vise brzine iz bolida? Da me nemoj jeb… Pa nismo mi koji gledamo F1 takvi debili…
      Daj izjavu – svaka cast RBu, bili su bolji ovu trku i bok. Vidimo se sljedece godine.
      I ove izjave da ce biti teska borba sljedece godine…pa kakve to ima veze s ovogodisnjom, i to jos zadnjom (!) utrkom koja za njih i RB nije imala nikakvog znacaja? Znam da nema nekog razvoja za sljedecu godinu i da ce manje vise ostati jednak omjer snaga. Ali mozda im sljedece godine bas npr. McLaren bude najveci konkurent.
      Samo nek ne pricaju darije piz i sve ce biti ok. ?



      4
      2

      2
      • Mick Schumacher
        Ante Maras novinar Prikaži

        Te izjave o smanjenju snage je za upucene fanove F1, a izjave o tome kako će RB biti jak protivnik za 2021. ti je PR mamac za nove fanove F1 koji ne znaju i ne zanima ih tehnička strana F1 te misle da je sidepod vrsta podne pločice ili prva asocijacija na drag su utrke ubrzanja na 402 metra.



        3
        3

        0
        • Ferrari
          sisavac Donator Prikaži

          ma sve jasno.
          nisam ništ protiv tebe mislio da ne bi bilo…samo nastavi s pisanjem da mi imamo kaj komentirati. :)
          samo me nerviraju ovakve izjave.


          0
          0

          0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Ta će se priča nastaviti sve do prve utrke, isto kao i svake sezone. Pa čak su znali izjaviti da ni Williamsa ne isključuju za sljedeću sezonu… Ništa novo što se tiče toga. Čak će se i predsezonska testiranja umanjivati, kao i svake godine.
        Ali ne vjerujem da je ovo smanjenje snage bilo neko veliko smanjenje. Ovi ništa nikome ne poklanjaju. Oni su i dalje išli na pobjedu. Jednostavno Red Bull je posložio bolid, i mogao im je parirati pošteno, barem na ovoj stazi. Šta će sljedeće godine biti ostaje da vidimo. Daleko smo još od toga…



        3
        2

        1
  17. Fia
    Trapgio Prikaži

    Hahaha koji lik :D



    1
    0

    1
  18. F1puls Portal
    gosuasus Prikaži

    zadnja utrka je indikator nicega. tko kaze da ce red bull uopce bit konkurent. jednako je utemeljeno reci da ce haas osvojit naslov.



    3
    1

    2
  19. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    “Ovaj bolid kojeg Verstappen trenutno vozi je uglavnom bolid za iduću godinu, a ista je situacija i kod nas.”

    Zanimljivo!! Prvo je magicno nestala dominacija Mercedesa a sada odjednom se preko zime na bolidima ne radi nista?



    4
    2

    2
  20. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Jeli ovo Wolff sarkastično glumi Binotta? “Puno toga ne razumijemo”. :D



    2
    2

    0
  21. Ferrari
    vekinator Prikaži

    Gdje mogu dati Bono nagradu za ponavljanje iritantne parole Hamsti i Totu? Dojadili više s prodavanjem magle. Samo još fali Bottas 3.0 alfa mužjak izjava..



    2
    0

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.