Alexander Rossi će do kraja sezone odvoziti 5 utrka za Manor

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 9 godina 2 min 8 komentara

Alexander Rossi

Alexander Rossi, prošlogodišnji test vozač Marussije, ove će godine odvoziti 5 utrka za Manor. Sudjelovat će na VN Singapura, Japana, SAD-a, Meksika i Brazila. S obzirom da do kraja sezone ima 7 utrka, logično je da na dvije neće nastupiti, a to su VN Rusije i VN Abu Dhabija, zbog obaveza u GP2 seriji. Bit će to prvi nastup nekog Amerikanca u Formuli 1 nakon Scott Speeda 2007. godine.

Rossi nije imao sreće s dosadašnjim pokušajima utrkivanja u Formuli 1, i to čak dva puta iste sezone. Prvo je za prošlogodišnju VN Belgije trebao zamijeniti Maxa Chiltona, čiji sponzori nisu platili na vrijeme svoja davanja. No, nakon prvog slobodnog treninga, Marussia je Rossiju priopćila da ipak neće nastupiti jer su sponzori platili svoje. Alexander je svoju drugu priliku dobio za VN Rusije, kada je trebao zamijeniti nastradalog Julesa Bianchija. Sve je izgledalo dobro do subote, kada je Marussia odlučila da u čast Julesu neće pokretati drugi bolid.

“Zahvalan sam Manoru što su vjerovali u mene svo ovo vrijeme. Pripremao sam se dugo za ovu priliku, i dat ću sve od sebe. Singapur je staza koju volim, tako da je ovo odličan trenutak za debitantski nastup u Formuli 1.”

Roberto Merhi će tako, nakon 12 Velikih nagrada, ostati bez svog vozačkog mjesta. Šef momčadi, John Booth, sa zadovoljstvom je predstavio novog vozača.

“Potpisivanje ugovora s Alexandrom je naš kontinuirani proces omogućavanja trkaćeg mjesta mladim talentima poput Alexandera. Dobro je to što ćemo ponovno imati Amerikanca u Formuli 1, posebno zato što ubrzo slijedi VN SAD-a, te dvije u južnoj Americi, Meksiko i Brazil. Siguran sam da će svojim sunarodnjacima pokazati što zna. Znam da je Roberto sada razočaran, ali razumije situaciju u momčadi.”


Odgovor

8 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    zanimljivo. kod haasa za dogodine nije dobro kotiro, pa me ovo ugodno iznenadilo.


    0
    0

    0
      • Kush Prikaži

        Vjerojatno, ali moguće je i da “progovara” iz Haasovog smjera, možda ga želi istestirati, i što bolje pripremiti (auto ima ferr. pogon), za eventualno drugo mjesto, kako bi za sezonu imao domaćeg vozača ipak (ako zadovolji) i puno veći priljev sponzora..
        Obzirom da je Kimi ostao i da se nisu desile velike rošade u vozačkim postavama, uz jednu od ferr. rezervi jedino mu ostaje Grosjean od prokušanih vozača, a on nipošto nije siguran, krenuti s dva vozača koja su pauzirala je ogroman rizik, i Alex je tu ako zatreba za prvu postavu, ili eventualno ako se neka takva “nezagrijana” akvizicija pokaže lošom, boje ju je onda zamjeniti amerom rookijem, koji je uspio skupiti nešto pravog trkačeg iskustva – čudni su putevi Gospodnji, a još čudniji u Formuli 1!


        0
        0

        0
  2. Bernie Ecclestone
    Ferrari1345 Prikaži

    Zanimljivo je još da je Merhi odustao od Formule Renault kako bi se posvetio F1… No onda ga je docekalo ljepo iznenađenje :D
    Irony


    0
    0

    0
  3. Marros Prikaži

    No, konačno i da nastupi i u utrkama, poslije dvije godine petkovih testiranja. No, mislim da neće pokazaiti ništa ekstra ponajviše zbog Manorovih sposobnosti, ali ipak, da vidimo kakav tip vozača je. Ali isto tako mi je žao što Merhia više neće biti. Mislim da je odradio solidan posao ako se uzmu u obzir okolnosti u kojima se je nalazio.


    0
    0

    0
  4. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    U cijeloj priči mi je najviše žao Roberta Merhija koji se vidno poboljšao zadnjih utrka. Ajmo vidjet može li Rossi nešto pokazati.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.