Izdvojeno

Raikkonen: Ništa zastrašujuće u vezi s vatrom na bolidu

Piše: Katarina Predovan

Prije 2 godina, 3 komentara

Procijenjeno vrijeme čitanja: 2 minuta

Tijekom drugog slobodnog treninga na bolidu Kimija Raikkonena se dogodio kvar motora te se pojavio dim sa stražnje strane koji je završio u obliku vatre.

Sa pitwalla su u tom trenutku Kimiju poručili da što prije izađe iz bolida s obzirom na veliku vatru. Unatoč tome što mu je trebalo nekoliko sekundi da isključi radio i izađe, Kimi je rekao kako nije bio uplašen:

“U tome nije bilo nečeg zastrašujućeg.”

“Šteta je samo što se [bolid] zapali i pokušavajući ugasiti vatru sve zabrlja. To je jedna od onih stvari…”

“Sigurno je da je došlo do neke štete, nadamo se da je to uglavnom karoserija, ali vidjet ćemo. Očito je riječ o drugačijem motoru i mjenjaču od onog kojeg ćemo koristiti sutra, ali da, očito je to samo malo više posla za momke.”

Kimi Raikkonen

Raikkonen je završio na 14. mjestu na drugom slobodnom treningu, a iza njega su bili samo oni vozači koji su se mučili sa mekom komponentom guma. Kimi je rekao kako su imali problema sa potrošnjom goriva.

“Čini se da stvari funkcioniraju prilično u redu i očito kraj nije bio sjajan, ali nismo mogli napraviti puno krugova sa većim količinama goriva. Ali tako to završi.”

“Mislim da su [gume] bile prilično u redu. Uvijek se ima što popraviti, ali ništa neobično.”

Kimi Raikkonen

Povezani linkovi:
Rezultati 2. slobodnog treninga
Rezultati 1. slobodnog treninga

Komentiraj

3 komentara

  1. Koji car…k’o da ga slušam: “daj ‘vamo taj pp aparat… ne špricaj mi po livrejama… o jbt onaj ‘ko ti ga dade takvom mrljavom. Eeee nekad su suci znali šta rade… ova mlađarija danas… ma strašno.. Ma davaj aparat kad ti velim… nemoj da ti dolazim tamo! Ne špricaj mi po šajbi… o jadan li sam s vama…”    14

    5

Novo na forumu

Otvori forum

Puls podržavaju

Mjesečni pretplatnici:


Naši zadnji donatori:

Doniraj

Molim?!

Bok , internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Zatvori ❌

Kolumne

Kišni kaos u Kneževini i neočekivani pobjednik

Oktanski koktel // Ante Maras

Velika Nagrada Monaka je zasigurno najpoznatija utrka u F1 te dio Trostruke Krune motosporta, uz Le Mans te Indy 500 Prestiž, luksuz, tradicija, jahte, sve su to pojmovi koje vežemo uz utrku u Kneževini No isto tako utrke u Monaku, točnije u kotaru Monte Carlo, su nerijetko procesija u kojoj se gotovo sve riješi u kvalifikacijama dan prije, što ipak ne sprječava ljude da dođu i gledaju procesiju, uz naravno jako visoke cijene na vikendu...

Momak koji sve jače kuca na vrata AlphaTaurija

Lociranje // Lovro Andraka

Nyck de Vries zasad nije uspio izazvati oduševljenje poput onog u Monzi prošle godine koje mu je i donijelo trkaće mjesto u AlphaTauriju za 2023 godinu Helmut Marko izjavio je da već ima "žuti karton", a dodatni pritisak trenutno mu stvara mladi Novozelanđanin koji svojim nastupima u Japanu skreće pozornost na sebe Radi se o Liamu Lawsonu, 21-godišnjem vozaču kojeg Red Bull podupire već četiri godine i ima ulogu rezervnog vozača...

Jedna utrka za ulazak u legendu

Oktanski koktel // Ante Maras

Nastup u utrci F1 san je velikog broja fanova ovoga sporta i svakog koliko toliko profesionalnog vozača utrka Velikoj većini to ne uspije pa je sami ulazak u kraljicu motosporta velika čast i prilika života, iako samo na jednu utrku Iako su gotovo svi koji su nastupili samo jednom u F1 postali samo dio statistike, jedan vozač je uspio ne postati još jednim dijelom statistike F1 te se mnogobrojni i dalje sjećaju njegovog neobičnog i...

Još kolumni