Bottas: Prihvaćam da moram biti bolji

Izdvojeno

Valtteri Bottas prihvaća da mora biti bolji nakon perioda loše forme, ali osjeća se “punim energije” za finale sezone u Abu Dhabiju.

Bottas je ušao u sezonu 2020. godine s ciljem da izazove Mercedesovog timskog kolegu Lewisa Hamiltona za svjetsko prvenstvo, ali se tijekom cijele godine mučio da ostane u borbi s Britancem.

Bottas nije završio na postolju od VN Emilia Romagne prije četiri utrke, a također da stvar bude gora, George Russell koji je mijenjao Hamiltona u Bahreinu prošlog vikenda je također imao bolji tempo od Finca.

Finac je otkrio da je izbjegavao gledati bilo kakve vijesti ili društvene mreže nakon razočaravajuće utrke prošle nedjelje, gdje je završio osmi, što mu je omogućilo “resetiranje” za ovaj vikend.

“Kada vozač ima lošu utrku, sigurno se mora nositi s tim. Iz prošlosti sam naučio da je ponekad najbolje sve blokirati i ne gledati ništa, pa nakon nedjelje doista nisam pogledao niti jedan naslov, niti jedan članak ili društvene mreže.”

“To ponekad moraš učiniti, i to mi je uspjelo. Ponovno se osjećam pun energije za novi vikend i osjećam da sam na mjestu na kojem mogu dobro nastupiti, pa je to glavno.”

– VALTTERI BOTTAS

Bottas je prihvatio da se mučio na posljednjim utrkama i da nije nastupio najbolje, posebno u zadnje dvije runde Bahreina.

“Od Imole je doista došlo do loše sreće i ne mogu se sjetiti kad sam zadnji put bio na postolju. Istina je da osjećam kako u zadnje dvije utrke nisam baš najbolje nastupio, ali naravno i dalje pokušavam izvući sve što mogu.”

Mnogo je čimbenika u ovom sportu, a ponekad je to sreća, ponekad je ono što radite sami u autu i izvan automobila. Sve što mogu reći je da mogu puno bolje nego u posljednje četiri utrke, osjećam da moram biti bolji.”

– VALTTERI BOTTAS

Bottas je bio drugi u Sakhiru prije nego što je sigurnosni automobil zaustavio njegovu potjeru za Russellom, s naknadnom pogreškom u pitstop-u, a zatim ga je ta pogreška spustila po gridu, ostavivši ga na hladnim gumama za nastavak utrke.

Bottas je rekao da je to bila teška utrka za Mercedes, koji je zabilježio najgore rezultate u sezoni, ali je nestrpljiv da uzvrati pobjedom u Abu Dhabiju kako bi zatvorio sezonu.

“Sve je počelo od početka utrke. Očito je mogla biti sasvim drugačija utrka. Sve je analizirano, i znam što mogu sljedeći put pokušati i učiniti bolje. To je približno razmišljanje i naravno, zaista sam sretan što je utrka odmah tjedan dana nakon razočaravajuće utrke za mene.”

– VALTTERI BOTTAS

“Znam iz prošlosti, nije sve imati najbolju utrku u životu ili pozitivan kraj sezone. Ali sigurno, pomaže. Bio bi puno ljepši osjećaj otići na odmor s dobrim rezultatom, pobjedom u utrci u džepu. To je jedina meta za ovaj vikend, povratak na normalnu vrstu staze i sve ostalo. Radujem se tome.”


Odgovor

23 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Možete se vi rugati koliko hoćete, ali nije lako biti Bottas i 4 godine zaredom izgubiti u borbi za naslov, a usput ti propadne i brak jer si bio fokusiran na samo tu jednu stvar.

    Kao što je Rosberg rekao – borba s Hamiltonom vas iscijedi kao spužvu i dovede na sam psihički rub.

    U jednu ruku imaš najbolji bolid, u drugu ruku ne možeš postati prvak, nije se lako s tim mentalno nositi. Svi vozači u Formuli 1 su rođeni pobjednici koji su cijelu karijeru osvajali i gazili sve pred sobom i onda dođe ovaj sami vrh vrhova i na njemu može biti samo jedan.

    Valtteri je ok lik, nadam se da će 2022. godine u neku urednu srednju momčad poput Renaulta.



    10
    -4

    14
  2. Aston Martin
    tiptronic Prikaži

    Don’t panic …dok je Merc za klasu bolji od ostalih ti si idealan vozac za njih.

    Moje mišljenje je da je Bottas veoma brz vozac ..to dokazuje u kvalifikacijama kada je vrlo blizu Lewisovih rezultata, ali problem mu je sama trka i prestizanje drugih ako to nije pod plavim zastavama – jednostavno nije kompletan trkac kao što su to Max,
    Lewis, Leclerc, Sainz, Daniel , Vettel itd.



    15
    13

    2
    • Crnipetarpogani Prikaži

      Sve si lijepo sazeo… Brz ako mu nitko ne smeta… Pretjecat uspijeva samo Williams hass i alfu i to je to… Znaci on je vozac a ne trkac a ovo nije reli ne mjeri se vrijeme nego pozicija na stazi odnosno meni se cini da mu nije mjesto u najbrzem bolidu



      4
      4

      0
  3. Marlboro
    Superhik Pretplatnik Prikaži

    Možda bi mu najbolje bilo da se resetira na početne postavke, pa bude Bottas 1.0



    4
    3

    1
  4. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Vratiće se Bottinho još jači.
    Biće update na verziju 77.77
    Optimizma mu ne fali. :klanjam:



    4
    3

    1
  5. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    To whom it may concern…. Fuck me…



    6
    4

    2
  6. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    kako bolji kad si već najbolji, ne Hamsta najbolji, al odmah prvi do njega i mi ti svi odajemo poštovanje jer se toliko zfdušno boriš s bogom vožnje i svaki vikend nam priuštiš odlične borbe s istim



    2
    -1

    3
  7. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži

    Moj Valtteri, nije toliko problem u sreći, problem je u tome što si nesposoban.



    6
    3

    3
  8. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Hahaha a jel prihvaca da mu nije mjesto u top momcadi svih vremena



    2
    1

    1
  9. Mika Hakkinen
    slavenko Prikaži

    Prihvati ti da više bolji ne možeš biti već samo gori.



    2
    0

    2
  10. avalon Prikaži

    VB treba zamjeriti šta je 2017. u svojoj prvoj sezoni za merc završija tek 3. sa čak 12 bodova manje od 2. seba , 2018. šta je završija tek 5. mada je u bakuu osta bez pobjede 3 kruga prije kraja zbog gume , a sa tih 25 bodova opet bi završija sezonu na 3. mistu . lani 2. , a i ovu sezonu ima popriličnu šansu ( ako dobro odvozi zadnju trku ) da završi 2. . uglavnom , vozač koji od dolaska u merc sezone završava među prva 3 vozača je zapravo loš , nesposoban jer ne može pobjedit , “uzet” prvenstvo kolegi lewisu koji je već sad makar statistički najbolji vozač u povijesti F 1 u više segmenata , koji se po broju titula izjednačija sa do sada statistički najboljim MS . koji će 2021 . vjerovatno poobarat sve rekorde . stvarno valtteri … nesposoban si i gotovo ! Fittipaldi je po meni napisa vrlo objektivan komentar no vidim da se popriličan broj ljudi sa njim ne slaže . uz “totovu odrednicu” VB ka najboljeg pomoćnika , jednogodišnje ugovore , sve probleme na stazi i bračni brodolom VB pokazuje izuzetnu mentalnu čvrstini … kritičari , pokušajte se stavit u njegovu kožu , sjetite se sezone LH kad je ima nesuglasica sa ocem/menađerom i ljubavne probleme sa nicole scherzinger . nije ima baš neku dobre sezone zar ne ? naime , to se događalo kroz 2009./10 . kad je LH sezone I( i to posli osvojene titule 2008. ) završava na 5. i 4 . mistu ;)



    1
    -3

    4
    • Mercedes
      Jester Donator Prikaži

      Avalone, nitko ne govori za njega da je on loš vozač. Upravo suprotno. Ali u tome i je problem što je on samo dobar vozač i ništa više od toga. Ne trkač već vozač, a još jedna činjenica koja mu baš i ne ide u prilog je ta da vozi najdominantniji auto od početka F1 i on na kraju sezone završava od 3. do 5. mjesta. Pa da ima neznam kakve probleme, takve stvari mu se ne bi smjele događati. OK…može se dogoditi jednom, svakom se to može dogoditi ali kad je to već polako konstanta onda više x.x verzije nemaju smisla jer je jasno o čemu je riječ.



      1
      1

      0
  11. Red Bull
    grga Prikaži

    Nije gledao/čitao društvene mreže i vijesti. Aha. Vjerujem mu ko i timskom kolegi. PR Mercedes škola.


    0
    0

    0
  12. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    Odlucujem da cu se popraviti i da necu vise grijesiti amen.


    0
    0

    0
  13. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ok , lose radim , ne znam bolje, potrudit cu se ponovno 2021, ako ne tad 2022,2023. Prihvacam to da sam los, ako ne i najlosiji i da moram biti bolji. Nagodinu cu se opet boriti za naslov u verziji 5.0 i biti cu alfa muzijak na kvadrat. Vrlo vjerovatno cu izgubiti naslov zbog pomutnje koja nastane u boksu i zbog lose radio komunikacije. Definitivno cu iduce godine biti do kraja u igri za naslov…Ako Hamiltona uhvati korona jedno 3,4 puta…

    Daj molim te Bottas ti ne mozes bolje. Jednostavno si papuca, musko s pregacom u kuci, vjerovatno peres sude, vjesas ves itd. Uglavnom muda nemas, nemas agresive, nemas samouvjerenost da si stvoren za nesto vise od papuce. Tko uopce vise vjeruje u te njegove price. Jedino sto je zalosno u cijeloj prici je da takav njonjo zauzima mjesto u top bolidu. Mercedes bi bio prvak i da se dvoje laktare cijele godine kraj ovakve konkurencije.



    2
    1

    1
  14. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Ne mora biti bolji. Ovo što radi je dovoljno da dobije nagradu za Rubensa desetljeća. Čestitke mu.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.