Simone Resta prebačen u Haas

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 2 min 6 komentara

Simone Resta ponovo će napustiti Ferrari i otići u njihovu partnersku momčad – ovog puta odlazi u Haas.

Resta je od 2001. do 2018. radio u Ferrariju, a onda je s pozicije glavnog dizajnera 2018. otišao na mjesto tehničkog direktora u Sauber. Sredinom prošle godine vratio se u Ferrari, a od 1. siječnja 2021. postat će dio Haasovog tehničkog tima.

“Od 2021., uz uvođenje novih pravila, svi ćemo biti suočeni s novim izazovima koje moramo savladati pragmatično i otvorenog uma, što smo zapravo započeli organizacijskim promjenama objavljenim prije par mjeseci”, rekao je šef Ferrarija Mattia Binotto.

“Zato vjerujemo kako naša dugoročna veza s Haasom, koja datira od njihovog ulaska u Formulu 1, treba biti baza za korist od moguće sinergije za obje strane, u skladu s onim što je definirano u FIA-jinim pravilima.”

“S tom idejom na umu, sa zadovoljstvom objavljujemo kako će iznimno cijenjeni Simone Resta ojačati tehnički odjel američke momčadi od početka iduće godine.”

Resta je nakon spomenutih organizacijskih promjena u Ferrariju bio zadužen za šasiju. Njegovu ulogu preuzet će Enrico Cardille, voditelj odjela za razvoj performansi.

Ovo je novi korak u približavanju Haasa i Ferrarija nakon što je ovog tjedna potvrđeno da će za američku momčad pored Nikite Mazepina dogodine voziti Ferrarijev junior Mick Schumacher.


Odgovor

6 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Čovjek se iskazao u Ferrariju, pa dobio promociju.



    7
    4

    3
  2. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Biće Haas dogodine indetičan Ferrariju od ove?



    4
    3

    1
  3. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Čovjeka prošlu godinu poslali u Sauber, da bi ga ove godine vratili, i sad ga opet prosljeđuju Haasu. Kakve su ovo rokade. :D



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.