Kevin Magnussen u IMSA-i u 2021. godini

Izdvojeno / Vijesti

Ante Maras

Prije 3 godina 2 min 3 komentara

Nakon što je izgubio mjesto u Haasu, ujedno i u Formuli 1, Kevin Magnussen nije gubio vrijeme te je našao vozačko mjesto za 2021. godinu. Svoj novi angažman našao je u Chip Ganassi Racingu s kojim će nastupati u IMSA SportCar prvenstvu za upravljačem Cadillaca DPi-V.R., a momčadski kolega će mu biti Renger van der Zande, dvostruki pobjednik utrke 24 sata Daytone.

“Ako se bilo gdje u svijetu bavite profesionalnim utrkama, znate ime Chip Ganassi i što ono predstavlja u moto sportu.” govori Magnussen.

“Chip je stvorio jednu od najboljih trkačkih organizacija na stazi i izvan nje, a vi možete pogledati unatrag u povijest i vidjeti ogromne uspjehe, pogotovo što se odnosi na utrke sportskih automobila.”

“To je velika prilika za mene da se udružim s CGR-om, Rengerom i Cadillacom. Jedva čekam da upoznam momčad i započnem pripreme za sezonu 2021.”

Ulazak u američki motorsport mu nije baš nepoznat teren, obzirom da je njegov otac Jan jedan od velikana u američkom motorsportu, pogotovo u utrkama izdržljivosti, a i postizao je solidne uspjehe u 24 sata Le Mansa (4 pobjede u klasi) i 24 sata Daytone (1 pobjeda u klasi i dodatna 3 podija u klasi).


Odgovor

3 komentara

  1. Rolex
    petar8 Prikaži

    Drago mi je za KMaga i želim mu puno sreće i uspjeha! Žao mi je što iz F1 odlazi jedan od “grubijana” koji je, osim na stazi, znao napraviti show i van staze.



    17
    17

    0
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    šteta što ne ide u indycar.



    11
    11

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.