Grosjean iz bolničkog kreveta izjavio da mu je halo spasio život (video)

Izdvojeno

Romain Grosjean dobro je i oporavlja se od strašne nesreće s današnje utrke za Veliku Nagradu Bahreina.

Najcrnje misli prošle su kroz glavu vjerojatno svake osobe koja je uživo ili preko malih ekrana svjedočila jednoj od najgorih nesreća u novijoj povijesti Formule 1. No, francuski vozač uspio se sam izvući iz plamtećeg bolida te je ubrzo prebačen u bolnicu gdje je ustanovljeno da je pretrpio tek lakše opekline.

Javnosti se obratio iz bolničkog kreveta.

„Pozdrav svima. Želim vam reći da sam u redu. Ustvari, otprilike u redu.“

ROMAIN GROSJEAN

Na videu se može vidjeti kako su mu zamotane obje ruke te je jasno da će ipak morati proći kroz određenu fazu oporavka. Izjavio je kako mu je halo spasio život.

„Prije nekoliko godina smatrao sam da je halo nepotreban, a danas smatram da je to najbolja stvar u F1, stvar bez koje vam se danas vjerojatno ne bi mogao obratiti.“

ROMAIN GROSJEAN

Iz momčadi Haasa izjavili su da će Grosjean prenoćiti u bolnici, u kojoj ga je posjetio, između ostalih, i predsjednik FIA-e, Jean Todt.

„Hvala medicinskom osoblju na stazi i u bolnici. Nadam se da ću vam ubrzo moći napisati koju poruku.“

ROMAIN GROSJEAN

Društvene mreže francuskog vozača prepune su poruka podrške od kolega vozača, fanova i mnogih poznatih sportaša.


Odgovor

32 komentara

  1. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Davno sam prestao obraćati paznju na HALO, no isti je danas je pokazao svoju pravu vrijednost.

    Drago mi je zbog Romain-a da je dobro ?



    21
    20

    1
  2. Mclaren
    raca Prikaži

    moram se prisjetiti da je i kod “nas” bilo gorljivih protivnika halo. Groznom želim da bar na posljednjoj utrci nastupi



    15
    13

    2
    • Nico Hulkenberg
      Zec Prikaži

      Ja sam bio protiv toga i ne sviđa mi se ni danas. I dok Julesa Bianchija ne bi halo spasio, jer je to bio prejak šut u dizalicu, koju je čak i odigao, ovdje je halo možda i spasio Grosjeana. Ali ovo je nesreća, ovakvog tipa da je puko bolid a vozač prošao sa prednjim dijelom ispod ograde, koju ne pamtim otkako gledam formulu.



      2
      -4

      6
    • Williams
      Montoya Prikaži

      Halo očito nije samo onaj ipsilon ispred kacige nego su i dole nekakve traverze. Haas se raspao na pola a Romain je svejedno izašao “odozgora” ko i inače. Znači da je taj roll bar jebeno čvrst. Možda bi i Jules drugačije prošao da ga je imao


      0
      0

      0
      • Nico Hulkenberg
        Zec Prikaži

        Znam da je to više od običnog “y” iznad glave, ali sumnjam da bi izdržao onu silinu udarca u dizalicu (ako se dobro sjećam čak je i bolid koji su vozili ispao sa dizalice). Ali to nikada nećemo saznati.


        0
        -1

        1
  3. antvra88 Prikaži

    Stvarno je izgledalo stravicno..



    5
    5

    0
  4. Nando
    Lux Prikaži

    2 minute od kad smo u kadru vidjeli da je nešto eksplodiralo pa do kad smo vidjeli Romaina kako sjedi u medicinskom autu su trajale kao tjedan dana.
    Hvala svim herojima, od inžinjera koji su dizajnirali halo pa do doktora koji je utrčao u vatru ako treba pomoći Grosjeanu. Danas je jedna obitelj (sa 3 klinaca) jako sretna zbog njih. :klanjam:



    30
    30

    0
  5. Fia
    Realista Prikaži

    Nisam bio za Halo kao ni on sto kaze, ali ipak se pokazao korisnim u vise situacija.
    Razina sigurnosti u F1 je nenadmasiva, svaka cast.
    Nadam se da ce Grozni odvozit zadnju utrku za oprostaj.



    6
    2

    4
  6. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Sada kada je sve relativno dobro zavrsilo , dali zna tko zasto ispred te ograde nisu bile gume ?
    Rijetko se vidi da su takve ograde bez ikakvog “mekseg” sloja ispred.
    Znam da je to mjesto neuobicajeno da bolid izleti pa mozda jedino zbog toga.



    1
    1

    0
  7. Bmw
    EnoEno Prikaži

    Da je halo bio prije spasio bi jos jedan život Bianchi!!.



    3
    1

    2
  8. Brawn Gp
    Mario Brezovečki Prikaži

    Mislim kako nakon ovakvog nemilog događaja utrka treba biti odgođena (za sutradan ili neki drugi dan, svejedno). Meni koji sam ispred ekrana je srce stalo, te mi nije niti bilo do utrke nakon sudara više, dapače bio sam u nekom šoku (strahu) kad bi bili bolidi jedan blizu drugu ili išli široko. No, znamo da današnji svijet ne pokreću empatija ili ljubav već surovost kapitalizma… tako da stoji ona “The show must go on”.



    2
    -8

    10
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Ne mogu se slozit…
      Za minutu su svi znali da je Romain OK..
      Pauza je trajala 70ak minuta.. Takodjer su vidjeli iz kakvog bolida se Romain odseto, koliko god nam te scene bile ruzne za vidit, njima je vjerojatno pruzilo dozu vjere u sigurnost samog bolida i jos k tome, nisu amateri, psihicki moraju biti na visem nivou od nas amatera..
      Jos nesto sto nije nebitno, uzrok nesrece nije bio nikakav fail opreme, materijala ili nesto trece nego greska vozaca, nije neka utjeha ali opet, mislim da je to bitno..
      Da se utrka nastavila bez ikakvih informacija od stanju Romaina (pretpostavka da je stanje bilo ozbiljno) onda moze “show must go on”



      11
      11

      0
      • Brawn Gp
        Mario Brezovečki Prikaži

        Imas pravo, no mislim da su i oni samo ljudi i koliko god znao da si “siguran” frka te je sjest u taj bolid kad takvo nesto vidis (no opet, nemam mentalitet kao oni sto zive za to, tako da je vrlo moguce da sam u krivu). :)



        1
        0

        1
        • Dan Gurney
          Crash Donator Prikaži

          Jasno da su ljudi.. Nesreca je bila gadna ali na kraju je unesrecni “odseto” s mjesta nesrece..
          Drukcije to svatko vidi i drugacije reagira. Zbog razine prefesionalizma vjerujem da se nestko osjecao da ne moze vozit, ne bi nastavio.
          Prije 15 godina na terenu na poslu nam pogine kolega, ujutro sef zove da treba ic radit, neki su se nazalost i odazvali.
          U Norveskoj nam pogine kolega, sve zatvoreno 7-10 dana, nema uopce razgvora da se ide ista radit, cak i kod manjih nezgoda dan ili 2 nema akcije.. Ovo cisto spominjem radi ogromne razlike pogleda na isti dogadjaj..



          4
          4

          0
    • Lando Norris
      Zola Prikaži

      Sjetimo se perioda kad su bolidi gorili po strani a utrka se nastavljala kao da nista nije bilo.



      3
      3

      0
    • Mclaren
      raca Prikaži

      zašto bi se trebala utrka prekinuti, pogotovo što se Romain skoro sam izvukao iz gorućeg bolida bez, na svu sreću, vidljivih znakova teže ozlijede..


      0
      0

      0
  9. OnlyAlonso Prikaži

    Bitno da je sve ok,ali halo u ovom slucaju je pomogao



    1
    1

    0
  10. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Fala Bogu da je dobro! Bude se brzo oporavil ??



    2
    2

    0
  11. avalon Prikaži

    izvinjavam se svima kojima sam kontrira ( pa i nekim vozačima npr hulkenbergu ) kad se pisalo o “halo nadogradni” jer sam pogrešno mislija da je to dodatna sigurnost za vozače za razliku od nekih ( mnogih? ) . jučer se pokazalo da ste vi ( i hulkenberg ) bili u paravu , a ja u krivu . halo je nepotreban , čak otežava razazanavanje vozača ( ne vidi se kaciga ) , a i u slučaju teže nesreće otežava izlazak vozača iz bolida i zbog toga ovaj može nastradati . jbga , nisam uzeja u obzir sve otežice koje ste vi navodili zato sam i favorizira uvođenje halo ka dodatne zaštite . sad znam da su u pravu bili oni koji su mislili da i bez halo su vozači u bolidu sigurni ka u “sefu” uključujući i hrabroga hulkenberga koji je za razliku od kukavice alonsa mislija da je to nepotrebno . uz grosjeana možda bi nešto moga nadodat i strill čiji je halo takođe ima nekakvo manje oštećenje s obzirom da je zahvaljujući kvyatu testira učinkovitost nepotrebnog “uređaja” . smatra sam potrebnim da priznam svoju grešku tj podržavanje uvođenje halo …



    1
    -3

    4
    • Nico Hulkenberg
      Zec Prikaži

      Baš me zanima da se Hulkenbergu zapalio bolid kad se prevrnuo i zbog haloa nije mogao izaći, kakve bi reakcije onda bile.



      1
      1

      0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Bilo je i prije izvrnutih bolida, i ona konstrukcija iznad glave je dovoljna da vozačeva glava nema kontakt sa podlogom. Ja nisam nikad bio protiv Halo-a, ali jesam protiv pretjerivanja… Možda je Hulkenberg (koji ti je stalni trn u oku) zaista hrabar, jer trebalo je ranije ući u puno manje sigurne bolide, pa su mnogi vozači ulazili. A trebalo je i ući u one bolide prije Halo-a…



      2
      2

      0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Pogledaj s čim su Kimi i Nando počeli prije 20 godina….



        1
        1

        0
      • avalon Prikaži

        Pastor … znači ako se ne slažem sa hvalospjevima hulkenbergu na temama vezanim uz njega , ako napišem svoje mišljenje to je znak da mi je NH stalni trn u oku ? vidiš , mislim da je NH vrlo dobar , miran lik , solidan vozač i to je to . “trn u oku” su mi komentari onih koji ga po meni nezasluženo uzdižu , koji njegov nedostatak rezultata pripisuju bolidima koje je vozija iako mu se kolega , konkretno perez penja na podij u ISTOM bolidu pa možda nije sve do bolida kojeg je NH vozija . u prethodnom komentaru sam uz NH spomenija i FA za kojeg je halo bija pozitivan pomak u sigurnosti vozača . da je FA umisto NH “omalovažija” halo spomenija bi njega , a ne hulkenberga ka “hrabrog” kojem je halo nepotreban . interesantna koencidencija je da su baš ova 2 vozača tj NH ( protivnik ) i FA ( pobornik ) demonstrirali korisnost halo u belgiji 2018. NH je kasno kočija , pogodija otraga McL FA koji je bukvalno preletio sauber leclerca pogodivši prednjim desnim kotačem halo saubera . bez za NH ovog nepotrebnog “dodatka” možda danas ne bi gledali CL u F 1 . kritizer halo je sam sebe demantira … ako pogledamo klip nesreće na you tubu , a da za pravo mišljenju alonsa ;)
        da , bilo je i prije izvrnutih bolida i konstukcija iznad glave vozača je dovoljna da vozačeva glava nema kontakt sa stazom ? valjda je to dovoljno ali ako pogledaš snimku incidenta u bahreinu možda vidiš da je halo RP strugao po asfaltu usprkos konstrukciji iznad glave koja je dovoljna sigurnost bar po tebi . zato sam i nadoda da bi možda o korisnosti halo ( gledajući snimku ) moga kazat i stroll ;)
        na početku F 1 sigurnosnih mjera nije ni bilo , svako prevrtanje je moglo bit kobno kao i zapaljenje bolida . bi li neko bija hrabar ili lud kad su se počele uvodit prve sigurnosne mjere da je bija protiv njih , protiv vlastie sigurnosti ? a baš to je “kritikom” halo uradija NH nehotični učesnik dokazivanja korisnosti halo . jer šta da je baš zbog greške u kočenju alonso svojim kotačem teško ozljedija ili čak i usmrtija leclerca kojeg je samo po NH “nepotrebni” halo spasija isto ka i grosjeana ? toliko o trnu u mom oku . izvini na ovom komentaru zbog razvlačenja bez potrebe ….


        0
        -1

        1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.