Haas će potvrditi vozače za iduću sezonu prije kraja ove sezone

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 2 min 0 komentara

Iako je većina momčadi objavila svoje postave vozača za iduću sezonu, Haasova momčad još uvijek to nije učinila. Spominjala su se brojna imena, a najviše ime Micka Schumachera i Nikite Mazepina. Prema riječima šefa momčadi Guenthera Steinera, objava postave vozača će biti za vrijeme posljednje VN.

“Planiramo to objaviti prije završetka sezone.”

“Ne znamo još točan datum, ni dan, ali nećemo dugo čekati. To je maksimalno dva tjedna, pa vas molim da budete strpljivi.”

Guenther Steiner

No, da bi dobio supelicencu od strane FIA-e, Mazepin mora završiti najmanje na sedmom mjestu u poretku vozača Formule 2. Trenutno se nalazi na šestom mjestu, ali nakon lošijih postignuća mogao bi se dogoditi pad u poretku. Steiner nije htio otkrivati detalje o tome ima li to veze sa njihovom budućom postavom vozača:

“Ne ovisi o tome. Moram vas razočarati zbog toga!”

Guenther Steiner

Ako Haasova momčad odabere Schumachera i Mazepina kao svoju postavu, to će biti novitet u momčadi koja je inače birala iskusnije vozače. Iako ne želi ništa potvrditi, Steiner je rekao kako je sezona 2021. idealna za ulazak neiskusnih vozača u Formulu 1.

“Ako uvedemo novake – ako – mislim da je sljedeća godina dobro vrijeme za dovođenje debitanata.”

“Budući da sljedeće godine automobil neće biti puno razvijen. Na vozilu dolazi do smrzavanja, homologacije automobila, tako da ne možete napraviti velike promjene.”

“Očito možemo napraviti neke aerodinamičke promjene, ali automobil se neće promijeniti u osnovnim osnovama. Dakle, to je evolucija, a ne novi razvoj. A sljedeće će godine naš fokus ionako biti na automobilu za 2022., pa mislim da je to prijelazna godina.”

“Mislim da će biti dobra godina da novaci uđu, da nauče o tome kako u početku biti u F1, kako upoznati ljude oko sebe, kako ići na konferencije za tisak i slične stvari.”

Guenther Steiner

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.