Lance Stroll osvojio pole position na napetim kišnim kvalifikacijama za VN Turske!

Izdvojeno

Jelena Benger

Prije 3 godina 5 min 89 komentara

x1
x1
x1

Racing Pointov Lance Stroll osvojio je svoj prvi pole position u karijeri. Na Istanbul Parku, na kojem cijeli vikend ionako nije bilo gripa zbog novog asfalta, kvalifikacije su krenule po mokroj stazi. Desetak minuta nakon početka prva kvalifikacijska runda prekinuta je zbog jake kiše. Sve do Q3 kvalifikacijama je vladao Max Verstappen iz Red Bulla, a on će sutrašnju utrku krenuti s drugog mjesta. Treći najbrži bio je Strollov momčadski kolega Sergio Perez.

Q1

Kvalifikacije su krenule u predviđeno vrijeme po mokroj stazi i čim je počela prva kvalifikacijska runda većina je vozača oprezno krenula na stazu. Red Bullov Max Vertappen odlučio se za intermedia gume, što se pokazalo kao loša odluka jer je odmah počeo proklizavali i vrtjeti se na sve strane. U prvim pokušajima u kojima je vladala gužva i silna izlijetanja sa staze, najbrži je bio Valtteri Bottas u Mercedesu koji je na wet gumama napravilo vrijeme od dvije minute i sedam sekundi. Kasnije ga je za osam desetinki uspio skinuti Esteban Ocon iz Renaulta (wet). Najbrži na intermedijama bio je Stroll u Racing Pointu na trećem mjestu.

Kiša je počela jače padati i problemi s gripom su se pogoršali. Neki su vozači uspjeli popraviti svoja vremena, a unatoč čestim žutim zastavama i izletima sa staze, nitko nije oštetio bolid. U opasnosti da neće proći u Q2 bili su Leclerc, Grosjean, Gasly, Russell i Latifi.

Gotovo sedam minuta prije kraja, prva kvalifikacijska runda zaustavljena je crvenom zastavom. Kada se kiša smirila na stazu je izašao sigurnosni automobil ispitati uvjete, nakon njega izašla su i vozila koja su tjerala vodu sa staze. U 13:50 sati po našem vremenu stigla je obavijest da se kvalifikacije nastavljaju za pet minuta.

Vozači su se postavili na izlazak iz pitlane-a čekajući početak. Svi su se odlučili za wet gume. Nismo dugo čekali da netko izgubi kontrolu – ovaj put je to bio Kimi Räikkönen, no sve je prošlo bez većih posljedica, a ni on nije bio jedini. Nitko nije uspio popraviti svoja vremena.

Tri i pol minute prije kraja ponovno je pokazana crvena zastava jer je Romain Grosjean izletio sa staze i zapeo u šljunku.

Sesija je brzo nastavljena i Red Bullovi vozači ponovno su predvodili kolonu. Max Verstappen postavio je najbrže vrijeme Q1: 1’57.485. Nizozemac nije jedini koji je popravio svoje vrijeme, između ostaloga i Charles Leclerc i Pierre Gasly koji su se spasili od ispadanja. U Q2 tako nisu prošli Kevin Magnussen iz Haasa, Daniil Kvjat iz AlphaTaurija, George Russell i Nicholas Latifi iz Williamsa te Haasov Romain Grosjean.

Latifi je također zapeo u šljunku za vrijeme Q1 zbog čega je pokazana žuta zastava. Tijekom te žute zastave mnogi su vozači postavili najbolja vremena pa je stigla obavijest da će se sva vremena postavljena tijekom trajanja žute zastave u drugom sektoru provjeriti nakon kvalifikacija.

Q2

Druga kvalifikacijska runda počela je pod žutim zastavama i svih je petnaest vozača krenulo odmah na stazu. Staza se ubrzavala i vozači su popravljali svoja vremena, a najbrži su bili Red Bullovi i Racing Pointovi vozači koji su se izmjenjivali na prvom mjestu.  Verstappen je na kraju prvih pokušaja bio najbrži s 1’53.486.  U zoni opasnosti od ispadanja bili su Ocon, Gasly, Giovinazzi, Sainz i Norris. McLarenovi vozači su prve pokušaje odradili na intermedijama.

Dugo je trebalo Mercedesovim vozačima da se pokažu, Bottas i Hamilton uspjeli su doći do drugog i trećeg mjesta, ali je drugoplasiranom Bottasu nedostajalo tri sekunde i četiri desetinke do Verstappena. No, ni to nije dugo trajalo jer ih je oba prestigao Albon. Hamilton je kasnije popravio vrijeme i došao do treće pozicije.

Giovinazzi i Ocon spasili su se od ispadanja. U treću kvalifikacijsku rundu nije prošao McLarenov dvojac Norris i Sainz, kao ni Ferrarijev dvojac Vettel i Leclerc, te AlphaTaurijev Pierre Gasly. Odličan posao odradili su vozači Alfa Romea:  oba vozača su po prvi puta ove godine prošla u Q3.

Q3

U prvim pokušajima brzih krugova Verstappen je ponovno imao sve ljubičaste sektore i napravio vrijeme 1’52.326. Mercedesi su bili četiri sekunde sporiji. Perez je na intermedijama preskočio Verstappena za prvo mjesto, pa je i on zajedno s drugim vozačima ušao u boks po zelene gume. Perez je za to vrijeme još jednom popravio vrijeme na 1’49.3.

Verstappen se prvi puta danas žalio na grip. Tada je Lance Stroll prešao u vodstvo s vremenom 1.47.765. Verstappen je na kraju uspio preskočiti Pereza koji svoje vrijeme nije više mogao popraviti. Utjecaj na rezultat, osim naravno vremenskih uvijeta, imala je i pozicija na stazi ponajviše zbog gužve i nasumičnih žutih zastava.

Oduševljeni Stroll tako je stigao do svoje prve najbolje startne pozicije u karijeri.

Četvrti najbrži danas bio je Alex Albon, a peti Renaultov Daniel Ricciardo. Vodeći u svjetskom prvenstvu Lewis Hamilton kvalificirao se kao šesti. Ocon iz Renaulta bio je sedmi, a Kimi Räikkönen iz Alfa Romea osmi. Deveti je ostao drugi Mercedesov vozač Valtteri Bottas. Krug deset najbržih zatvorio je Antonio Giovinazzi iz Alfa Romea.

Start Velike nagrade Turske sutra je u 11:10 sati po hrvatskom vremenu!

PozicijaVozačMomčadVrijemeZaostatak
1.Lance StrollRacing Point1’47.765 –
2.Max VerstappenRed Bull1’48.055+0.290
3.Sergio PerezRacing Point1’49.321+1.556
4.Alex AlbonRed Bull1’50.448+2.683
5.Daniel RicciardoRenault1’51.595+3.830
6.Lewis HamiltonMercedes1’52.560+4.795
7.Esteban OconRenault1’52.622+4.857
8.Kimi RäikkönenAlfa Romeo1’52.745+4.980
9.Valtteri BottasMercedes1’53.258+5.493
10.Antonio GiovinazziAlfa Romeo1’57.226+9.461
11.Lando NorrisMcLaren1’54.945+7.180
12.Sebastian VettelFerrari1’55.169+7.404
13.Carlos Sainz Jr.McLaren1’55.410+7.645
14.Charles LeclercFerrari1’56.696+8.931
15.Pierre GaslyAlphaTauri1’58.556+10.791
16.Kevin MagnussenHaas2’08.007+20.242
17.Daniil KvjatAlphaTauri2’09.070+21.305
18.Romain GrosjeanHaas2’12.909+25.144
19.Nicholas LatifiWilliams2’21.611+33.846
20.George RussellWilliams2’10.017+22.252

Odgovor

89 komentara

  1. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Kapa do poda!!!



    18
    17

    1
  2. Lewis Hamilton
    mariof1 Prikaži

    Max izveo Bottasa. Ahaha da mi ga je sad vidjet kako je ljut. Čekam intervju :)



    14
    13

    1
  3. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    Get in there Le… a ne ček, šta je ovo?



    18
    15

    3
  4. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    Bravo Lance, rodio te tata majstore!



    15
    14

    1
  5. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži

    Ne želim više nikad u životu čuti da je Lewis Hamilton najveći svih vremena.
    Bravo Lance, svi mi koji smo te ponižavali, prvo ja, Bili smo u krivu. Stvarno si odličan vozač.



    33
    7

    26
    • Lewis Hamilton
      mariof1 Prikaži

      Došao je 0.8 ispred Bottasa u jednakom bolidu što je tu loše? Jel onda ne želiš čuti ni za Maxa dobio ga “niš koristi tatin sin”, a da ne pričamo za Vettela po toj logici. Ne želiš čuti za Lewisa ikad točka. Ne pretvaraj se da je ova utrka razlog.



      23
      8

      15
      • Fernando Alonso 14
        alonso05espana Prikaži

        Vozače koje smatramo najvećima poput Senne i Schumachera su bili konkurentni u svim uvjetima, dok je Hamilton nevidljiv danas. Može on nalupat i 150 pobjeda i 10 naslova, ali za mene neće nikad bit najveći. Velika zasluga tim rekordima ide Mercedesu koji nema konkurencije od 2014.



        28
        9

        19
        • Toro Rosso
          25_321 Prikaži

          Nije mogao nista, bolid mu nije mogao zagrijati gume kao RB i ostali. Ne mozes ipak reci da Hamilton ne vozi bolje od Strolla.

          S druge strane sad je valjda jasnije da ona sekunda i nesto u stajerskom GP-u nije bila nikakva genijalnost, vec je imao daleko najbolji bolid za te uvjete.



          9
          5

          4
        • Pirelli Hypersoft
          Einspritz7 Prikaži

          Heh , Hamilton nevidljiv danas ?!
          Pa Hamilton ide zaključati sezonu , jedino s kim se još Hamilton bori , doduše samo teoretski , je Bottas.
          Šta bi trebao po tvojem , voziti na samom limitu , po ovakvim uvjetima na stazi i pri ovakvom , komotnom stanju u poretku ?



          4
          -3

          7
    • Mclaren
      Fittipaldi Prikaži

      Da, jedan je od najvećih ikad, ima blizu 100 pobjeda, 100 pole positiona i uskoro 7 naslova.

      Po tvojoj logici je Stroll najveći vozač današnjice i bolji je Hamiltona, Vettela, Verstappena, Ricciarda i Leclerca jer je na najčudnijim i nereprezentativnijim uvjetima ikad napravio jedan zapaženi rezultat u životu. A time se briše sve što je Lewis napravio u skoro 15 godina karijere.

      Čestitke, evo ti Nobela!



      19
      -7

      26
      • Ferrari
        VettelFerrari Prikaži

        Je, jedan je od najvećih, ali najveći ni govora. Da je on najveći vozač svih vremena, on ne bi bio 5 sekundi iza vodećeg u kišnim uvjetima, bez obzira na bolid koji vozi. Senni se nikada ne bi dogodilo da zaostaje 5 sekundi u kvalifikacijama, Schumacheru se nikada ne bi dogodilo da zaostaje 5 sekundi u kvalifikacijama. Lewis je samo najuspješniji vozač, kao što si gore naveo, ali najbolji, nikako.



        22
        9

        13
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Ne možeš uspoređivati ove uvjete ni bolide sa Senninim, a ni sa Schumacherovim. Nisu ovo normalni kišni uvjeti. Sad je Ricciardo rekao da je bilo gore nego kad je testirao F3 po zimi, usporedio je sa onom drift stazom di špricaju vodu cijelo vrijeme, da u ni jednom trenutku nije imao gripa. Rekao je da je izgubio par godina života, a ako to kaže Ricci koji je dosta iskren lik vjerujem mu.



          11
          6

          5
        • Marlboro
          AMG Donator Prikaži

          Sad se mogu usporedjivati “ona” i “ova” vremena? Valjalo bi naspomenuti da su vozaci danas puno konkurentniji i blizi jedni drugima nego sto je to nekad bilo ? Tako da u odredjenim i “veoma cudnovatim” uslovima i jedan Stroll moze doci do polepositiona i biti brzi pa i +10s od jednog Hamiltona.



          6
          -1

          7
        • Mclaren
          BeBrave Prikaži

          Silverstone 2008, am i joke to you



          4
          2

          2
        • Nigel Mansell
          The Simpsons Prikaži

          Nisam navijač Hamiltona ali pretjerujete.
          Mercedes je na postavkama za sutra a RP vjerojatno malo više za danas.
          Moje mišljenje.



          8
          6

          2
        • Boki5 Prikaži

          Jao jao o čemu ti? Mislim da je u Austriji na treningu bil brži 20 sekundi od drugoga po istim uvjetima. Namjeril si se na njega i sad sereš. Danas ga nije išlo i to je to. Ako sve trke ne pobjedi znači nije dobar ili???? I bolje da je ovak završilo bar bu zanimljivo.



          2
          -2

          4
    • Lewis Hamilton 44
      LH1985 Prikaži

      U krivu si opet. Lol



      3
      -3

      6
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      Jesi napisao to isto ove godine na kisnim kvalifikacijama u Austriji?

      Toliko Lewis nabio komplekse jel? Ceka se jedno losije izadnje da se laprda po sajtu?

      prvo ja, Bili smo u krivu

      Poslije zareza se ne pise veliko slovo,to se uci u osnovnoj skoli. Tu gdje je tebi inteligencija zavrsila sa napredovanjem. Tako da je nebitno sta ti zelis cuti do kraja zivota.



      2
      -14

      16
      • Pastor Maldonado
        Widowmaker Prikaži

        Poslije zareza ide razmak…



        12
        11

        1
      • Ferrari
        sisavac Donator Prikaži

        Ako vec lektoriras i kontroliras gramatiku, prvo pometi pred svojim dvoristem. Sve ovo se takodjer uci u osnovnoj skoli.
        Ne koristis palatale a negodujes za velika i mala slova
        Pise se “je li” ili “je l’ ”, jel ne postoji
        U hrv jeziku ne postoji rijec “sajt”
        Pise se “s napredovanjem”
        Iza zareza ide razmak (vec spomenuto)
        “ izadnje” cu ti oprostiti kao tipfeler ??



        8
        6

        2
  6. Felipe Massa 19
    mrgud88 Prikaži

    Svaka cast za Pink Mercedes. Odlican posao odradili. RBR bacio pole sa intermedijima. Napokon smo vidjeli da Mercedes ima svoje boljke i koliko je dobar vozac Hamilton… Sta reci za Ferrari… Katastrofa nakon sto ih je uveliko nadmasila Alfa.



    15
    7

    8
    • Marlboro
      Hey You Donator Prikaži

      Da su ostali na wetu bi bili tipa 6ti. Nisu oni ništa krivo napravili jednostavno momak bio bolji danas.



      6
      4

      2
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      koliko je dobar vozac Hamilton

      Uvjerljivo bolji od svog timskog kolege…
      Bolji od jednog jako marljivog 4x WDC prvaka Vettela…
      Bolji od mladih zvijezda Lecllerca i Sainza…
      Pa nije ovo ni toliko lose?
      ?



      11
      -4

      15
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Da je Ham u bolidima od tih koje si naveo, cuo bi svake tri sekunde bip bip team radio, bip bip, team radio bip bip…. oborio bi svjetski rekord u kmecanju.



        12
        2

        10
        • Marlboro
          AMG Donator Prikaži

          Znaci ako sam dobro procitao izmedju redova oni su danas bili losi jer im je bolid los po suhom pa je automatski los i po mokrom , a Hamilton bas nikao ne moze biti los jer mu je bolid najbolji po suhom, sto je odmah i garancija da je zvijer po mokroj i do sad nevidjeno skliskoj podlozi? Nem druge, tako je! ??
          Ali nadam se iskreno da nisam dobro procitao izmedju redaka i ostalih komentara tvoj stav…

          I kakve veze sa mojim komentarom ima ova tvoja pricica o kmecanju pa da mi s takvim necim imas potrebu replicirati?



          7
          -1

          8
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Ima veze s onima koje si spomenuo kako ih je ostavio iza. Te koje si spomenuo ove godine voze uglavnom sekundu do dvije aporiji bolid od doticnog tako da ti je tvoj komentar kako je on ostavio iste iua sebe smjesan. A prica o kmecanju je upravo zbog bolida kakvog vozi i kako bi se ponasao da vozi bolide od onih koje spominjes da je ostavio iza sebe. Cvili cim nesto nije kako treba i cim nije prvi. Da je u bolidu saniza i Leclerca bi bilo onako kako sam napisao gore.



        8
        4

        4
  7. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Bravo Lance, kad god je kisa jako dobra voznja.



    10
    10

    0
  8. Mick Schumacher
    Ante Maras novinar Prikaži

    2020. sve luđa i luđa, al Strollu svaka čast, odvozio je fenomenalan krug, isto tako i Perez. Dvojac u Alfi jako dobar, a Mercedes, Ferrari i McLaren podbacili. Čeka nas sutra ludilo.



    17
    17

    0
  9. Mercedes
    Serviser Donator Prikaži

    Ovdje bi Sava Eskimo S3 bila najbolja guma za utrku



    28
    27

    1
    • Marlboro
      Hey You Donator Prikaži

      Gume su ok kakve jesu sve je do vozača pajdo moj.



      7
      -3

      10
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Hoces reci da je do Strolla to sto je danas 4 sekunde ispred Ricarda, 5 ispred Hamiltona, 7 i po ispred Vettela ili 9 ispred leclerca? A u normalnim uvjetima ga nasamarju svi osim Vettela ove godine. To nema veze sa vozacem. Na ovoj stazi neki bolidi imaju gripa a neki manje a neki nista. Kad neki vozaci kasne deset sekundi po krugu onda to nije do voznje nego do bolje pogodnog setupa. Ne znam kako netko moze vjerovati uopce da je Stroll svojom voznjom izvukao ovoliko bolje vrijeme od ostalih. Odvezao je odlicno , bolje od pereza, nije los kako neki pricaju ali ovdje je ocito rp uz rb bila uvjeljivo najbolji bolid. Ako Max nije na kisi mogao parirat sve mi je jasno…. Kad netko ostavi Mece iza sebe koje dominiraju 7 godina 5 i 5,5 sekundi to nema veze s vozacem….



        16
        11

        5
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Hvala bogu netko tko logički razmišlja, slažem se u potpunosti.



          7
          2

          5
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Mene samo smeta što je danas do guma, a kad favorit pobijedi po kiši onda je majstorstvo vozača.
          Standardna mantra komentatora kišnih trka je da kiša izjednačava bolide i pokazuje majstorstvo vozača. Danas se to ne primjenjuje jer nam se ne sviđa rezultat.



          10
          7

          3
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Wapi ajde molim te mi reci jednu stvar. Kolika bi bila razlika od najboljeg do najlosijeg vozaca po tebi da svi imaju iste uvijete i isti auto? Znaci po tebi je danas stroll idvezao 9 sekundi bolje od leclerca cisto svojim znanjem? Itakako igra ulogu auto i u kisnim uvijetima. Drugo je to sto npr max radio prije koju godinu u brazilu ili sto je nekad davno izvodio npr schumaher. Naravno i njima je bolid omogucavao tako sto, samo sto njihovi kolege nisu bili kadri pokazati takvu voznju. Kada oba vozaca budu iz tima daleko bolji nego ostai po mokrom kao danas perez i stroll koji inace tako dobri nisu nikad u odnosu na druge , zakljucak je meni jednostavan. Svi oni su u 1 sekundi od prvog do zadnjeg. Dogodi se iznimka, los dan, los setup, bolid ne funkcionira, ili razlika u talentu. No 5, 7 9, i vise sekundi u jednom krugu ne donosi nikakav talent. To ne mogu u odnosu na druge ni vanzemaljci. Danas odredeni bolidi nisu mogli zagrijati gume i zato su takve razlike. Meni se rezultati ne svidaju godinama jer oni koji su moji su daleko od vrha. A ako je netko drugi na vrhu mi ne znaci nista i dao bog srece da mercedes padne jer je dosadan. No oko ovoga danas su mnogi u zabludi. Netko tko misli da vozac moze nadmasiti hamiltona, vettela, riciarda itd u jednom krugu za 4,5,7 itd sekundi svojim talentom slabo poznaje mogucnosti vozaca i bolida u f1.



          3
          1

          2
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Ne neću to reći. Moj komentar je sprdanje s kanonom da “se po kiši poznaju majstori”, a da je danas problem u hladnim gumama, jer je najbolji majstor malo lošiji nego obično.

          Naravno da je do automobila. F1 je prvenstveno utrkivanje bolida. Vozači mogu učiniti razliku u nekoj situaciji na stazi ili kad je prvenstvo izjednačeno. Negdje je smr201 napisao da ne bi svatko bio prvak 2017 i 2018, ja bi na taj popis dodao još neke godine, ali ne bi htio da odemo u drugom smjeru.



          6
          6

          0
  10. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Savršene kvale da pokažu jasno tko je po kiši u klasi za sebe. Svaka ti čast momak. I ne brini hejteri će ti vjerojatno naći neku dlaku na glavi sto ne stoji kako treba ili im neće valjat tata jer ti je omogućio fine cipele a dupe bi dali da mogu na tvoje mjesto.

    Al to je sve što mogu hejtati. Jer za doći tu gdje si ti netreba tatica nego talent. A toga imaš i višak.



    16
    8

    8
  11. F1puls Portal
    gosuasus Prikaži

    Kvale godine imo.

    Btw perez treba u rb za 2021.



    9
    7

    2
  12. Jenson Button
    Lotus Prikaži

    Samo me zanima…
    Di nam je sada kolega @Har Kl



    8
    2

    6
  13. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži
    x1

    Pokidat cu Lance sve



    50
    47

    3
  14. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    Čeka se FIA-ina odluka za Q1 ako se ne varam… ne vjerujem da će imati mooda petljati se u ove fenomenalne kvalifikacije



    4
    2

    2
  15. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Danas se pokazalo da bi čak i Albon u Mercedesu bio svjetski prvak. :)

    Ne može se reći da si GOAT nakon ove sramote danas. Sjediš u najdominantnijem F1 bolidu koji je svijet vidio i pobijedi te Albon, a na poleu ekipa u tvojem prošlogodišnjem bolidu. Jedva pobijediš dedu na traktoru….

    Očito da ima dečkiju s više muda i motivacije. Kakva crna povišica za iduću godinu. Mogao bi Mercedes do rezultata i puno jeftinije.



    28
    5

    23
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Bio bi razočaran da nisi našao načina za doći do zaključaka za pljuvati Lewisa sa poznatim logičkim akrobacijama :D
      Čovjek bio 0,8 sek ispred kolege, šta bi trebao? To što ga je pobjedio Albon valjda govori o tome da je do bolida, kao i to što su su po jedan RP ispred RB, ali puste mene i moju logiku, ti misliš da je Ocon najmerno odustao prošlu utrku :D
      Očito je danas bilo do toga kako kojem bolidu pašu gume, to kaže i Ottmar sad u intervjuu.
      Inače ne bi Alfe bile u Q3 sa 2 bolida.



      7
      -2

      9
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Sve OK, ali Albon! Pa 5 sekundi iza prošlogodišnjeg Mercedesa i samo 0,2 sekunde ispred dede na traktoru.



        6
        -1

        7
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Pa samo daješ meni argumente. Što je vjerojatnije?
          Da je Ham po kvaliteti i brzini 5 sekundi iza RP? I između Albona/Kimija dede ili da je danas bilo do bolida isključivo tj do toga tko je mogao održati temperaturu u gumama?
          Uostalom nema se šta misliti poslušaj intervjue sa sa svim vozačima i team principalima, evo slušam već 15 min i svi do jednog su rekli da je danas bilo isključivo do temperature u gumama.



          5
          1

          4
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Sve ok, osim ovog: “danas”. Nije danas, nego uvijek. Uvijek je do bolida. Kada se rasturi po kiši onda je majstorija, a samo danas je do bolida? :facepalm:
          Pa i Ferrari godinama govori da ne mogu zagrijati gume u kišnim uslovima, pa kad izgube od Mercedesa vi pričate o majstorijama… Uvijek je bolid u pitanju, uvijek.



          2
          2

          0
      • Fernando Alonso 14
        alonso05espana Prikaži

        Strašan mu je momčadski kolega Bottas ?. Vozači poput Riccarda, Russella, Norrisa, Sainza, Verstappena bi radili puno bolji posao nego Bottas koji se u*ere Lewisa svaku trku.



        5
        4

        1
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          Nije poanta da mu je momčadski kolega strašan, nego da je bio ispred njega za gotovo sekundu tj. da je to jedino relevantno mjerilo u ovim uvjetima – timski kolega. Naravno da bi neki sa grida više stiskali Lewisa to je očito, ali za moj komentar nebitno.



          3
          1

          2
    • Kimi Raikkonen 7
      Azavi Donator Prikaži

      Jedna lasta ne čini proljeće. Da, danas je Stroll bio brzi. I svaka mu čast. Niti jedan vozač nije svaki put pobjeđivao. Niti jedan čovjek zapravo. You cant win them all



      7
      6

      1
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      wapi

      Iskreno bila bi me sramota da sa toliko godina koliko ih ti imas imam nadljudsku intoleranciju prema osobi koju nisi niti vidio iz bliza, a kamo li upoznao… znaci strasno. Imas ti pogledanih utrka iza sebe da bih mogao shvatit kako je ovo sve samo ne realan prikaz vozackih sposobnosti odredjenih pojedinaca…



      8
      -1

      9
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Ovisi kako ti paše nekad se “na kiši vide majstori”, a nekad je “do temperature u gumama”. Ajde, što je stvarno?

        Ja se samo sprdam sa idiotarijama koje redovito pušimo.kao ove dvije fraze u navodnicima. Kao što se ove godine svi sprdaju sa Albonom, prošle sezone je bio “Lord Gasly”, a već sezonama je Stroll tatin sin koji ne zaslužuje tu biti.

        A istina je da su svi oni u 1% posto razlike u performansama. Zaostatak od minute u utrci od 100 minuta je 1%. To je desetinka u utrci na 100m, 9cm u skoku u dalj od 9m. Do te mjere izjednačen sport teško da postoji. I zato kovanje u zvijezde jednog tipa i sprdanje s drugim je totalno promašeno. Danas je netko stavio na forumu grafove brzine, gasa i kočnice Leca i Maxa sa FP2 ili FP3, razlika je bila skoro sekundu na kraju, ali to se na tim grafovima jedva vidi.

        Dakle, ja sam 100% siguran da bi bilo koji od ovih 20 vozača u Mercedesu bio svjetski prvak. Samo je pitanje tko je imao sreće dobiti priliku jer kako je rekao Goran Ivanišević “bolje se roditi bez one stvari nego bez sriće, jer ako imaš sriće onda će ti i ona stvar izrest”. Evo neka Rusell odčami još koju sezonu u Williamsu i neka ne dobije priliku tko zna. Možda nikad ne bude ima prilike sjediti u vrhunskom autu i ostat će talent. Slično je i sa nekim drugim dečkima koji su kroz F1 prošli. Kad god pomislite da je neka momčad ili vozač puno bolji majte na umu da je 1 krug zaostatka 1.5% razlike u performansama između poluboga Lewis i besprizornog Albona.



        15
        12

        3
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          I jedno i drugo može biti točno, zašto ne bi bilo oboje nego mora biti ili/ili?
          Ne bi svih 20 ,ali dosta bi bilo prvak u ovogodišnjem MB, ali ne bi 2017. ili 2018.
          Jedna stvar je biti svjetski prvak, a druga biti dominantan iz godine u godinu.
          S tim da za razliku od Strolla i Albona imamo dosta primjera di je Hamilton izvukao krug po mokrom kad nije imao dominantan bolid (Singapur 2018. recimo) ili izdominirao utrkom dok su se svi ostali vrtili po stazi (VB 2008. ili Brazil 2016.). Želim reći da njegova vještina po kiši ne bi trebala biti upitna.
          A da je razlika između prvog i zadnjeg manja od 2% je točna, dakle po F1 mjerilima to da Ham ili bilo koji vozač 1% bolji od nekog drugog je ogromna razlika.
          Naravno da svi oni znaju voziti i da bi svi mogli biti prvaci u dominantnom autu jer su to najbolji vozači na svijetu.
          Također jasno da Ham ima sreće što vozi MB, no sam si je krojio tu sreću kada je otišao u MB što su u tom trenutnku svi nazivali suicidalnim potezom za karijeru. Čak mu je i stari govorio da ostane u McL, tako da mu nije baš palo s neba sve.
          Recimo Bottas nebi uzeo PP po kiši u Austriji ove godine nego Max da nije bilo Hama.
          Dakle bolid je ključan, ali to ne znači da se na kiši ne mogu prepoznati lakše razlike među klasama vozača. Max danas preko 2 sek ispred Albona, Ham 0,8 ispred Bottasa, Ricci sekundu ispred Ocona. Sumnjam da je to slučajnost.



          2
          -2

          4
  16. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    “Tatin sinčić” postaje sve bolji i bolji. Svaka čast :klanjam:



    13
    12

    1
  17. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Ma intermedijama RP ubio.
    Max u suzama kao da je izgubio prvenstvo u zadnjem zavoju u Brazilu.
    Mercedes midfiled bolid.
    Alfe sahranile Ferrari.
    Albon odvozio odlično.
    Ova 2020 je sve luđa i luđa.



    14
    12

    2
  18. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Malom svaka cast i ovo niko osporit nemoze dobio si pošteno s istim uvjetima kao svi po mokrom i morsm pojist rici sta san govoria protiv tebe
    A druga senzacija kimi di je s kariolon dobia botasa u raketi



    12
    11

    1
  19. Honda
    plavi Prikaži

    Da li je cista staza na parnim ili neparnim mjestima na ovoj stazi?



    4
    3

    1
  20. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Super kvalifikacije.
    Samo, nije prvi put da su ovakvi uvjeti dali ovakve rezultate.
    To ne znači da je plačko u Mercu loš. Nema vozača kojemu se tako nešto nije dogodilo. Tako da nema potrebe kenjati po našem modnom mačku i po Mercu.
    Al zato je tu Max uvijek u vrhu. Imam osjećaj da je dobro počeo sazrijevati kao vozač. Dočepa li se taj konkurentnog bolida opet ćemo imati 4-5 godina teške dominacije.



    13
    10

    3
  21. Aston Martin
    JB005 Prikaži

    Bravo Stroll! Vise puta pokazao da zna po kisi (ali jedino po kisi ;))… nema tu vise dileme ;)



    7
    7

    0
  22. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Bravo mladić!
    Baš mi je žao što nisam pogledao kvale, još Istanbul Park meni jedna od dražih staza prošlog desetljeća. Jednostavno sam zaboravio.
    HAMBENZ mi ubio ono malo zainteresiranosti što je ostalo nakon uvođenja v6, 20 dB motore.

    Off topic:
    Da li F1puls app pošalje obavijest ako si omogućio obavijesti samo za kvale i utrke?



    2
    -1

    3
  23. Mclaren
    raca Prikaži

    mislio sam da McLaren samo stagnira, međutim, on pada. Ne samo zbog ovih kvalifikacija i uvjeta. Za ovu su godinu dali svoj maximum. Realno, oni su u borbi za peto mjesto. Teško mi je to gledat, ali je tako



    4
    3

    1
    • Bmw
      Kuki Prikaži

      Nazalost to je bilo i za ocekivat rekli su da nece razvijat bolid kroz sezonu jel opet moraju sve mjenjat nadam se samo da ce im se isplatiti sve to na kraju



      2
      2

      0
      • Mclaren
        raca Prikaži

        @ Kuki Ne kužim kak to misliš da će im se nerazvoj bolida, isplatit na kraju?



        1
        1

        0
        • Bmw
          Kuki Prikaži

          pa prebacili su razvoj za iducu sezonu i mercedesov motor(Mcl ne stoji financijski dobro da bi mogli tolliko ulagat) kazem nadam se da ce im se to isplatiti jer po neznam koji put rade bolid od nule a koliko vidimo nije ni ovaj motor toliko los



          3
          3

          0
        • Mclaren
          raca Prikaži

          da si precizirao ono, na kraju, ne bi ni postavljao protupitanje. Ovak sam mislio da se odnosi na kraju ove sezone


          0
          0

          0
  24. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Kako ih je sve Strollo ?



    10
    10

    0
  25. Fernando Alonso 14
    Hyper markoni Prikaži

    Dugo nisam gledao ovakve kvalifikacije, mislim da je Turskoj mjesto u stalnom F1 kalendaru, čestitke Strollu, Maxu, Perezu te vozačima Alfe Romeo, očekujem jako dobru utrku ako bude kiše



    8
    8

    0
  26. Marlboro
    opiate Prikaži

    Pratim ovaj site od osnutka (F1 gledam/pratim 30+ god,) i ovo mi je prvi te ujedno i zadnji komentar ovdje; ono sto zelim ovom prilikom reci, je, da tu ima toliko pametologa da je to nevjerovatno!
    Sretni i zdravi bili!
    Lijepi pozdrav



    11
    4

    7
  27. Charles Leclerc
    Leclerc1978 Prikaži

    Nadam se da je ovim pole-om mnogim mrscima začepio gubicu.



    3
    3

    0
  28. OnlyAlonso Prikaži

    Bravo mali,odlican krug



    1
    1

    0
  29. F1puls
    ivanh Prikaži

    Lance Stroll vs “magic Senna” .. + 4.792….živio Lance,?? uživaj u trenutku i spoznaji da si nokautirao sve na stazi uključujući i sedmerostrukog prvaka sa stotinjak pobjeda i pp…?.???

    + 4.792 …naklon do neba??



    5
    3

    2
  30. Alfa Romeo
    laky614 Prikaži

    Svaka čast, maksimalno je iskoristio ove lude vremenske neprilike, dao sve od sebe i uzeo pole. Sasvim zasluženo ?



    4
    4

    0
  31. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Jel moguće da nema @avalona ?! :prcnjau:



    2
    2

    0
  32. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Za gledatelje vrhunske kvale. Ali mislim da vozacima nije bas bilo veselo. Mozda Kimmiju posto jedini ima iskustva iz rallya i po mom misljenju lakse od ostalih barata s bolidom koji se klize po stazi (dokazao to prole godine u Njemackoj kada je jedini izvukao bolid kod izletanja). A i njegova guzica je najvise puta vidla ☺️
    Cestitke Lanceu, prvi PP. ?
    Vec su mnogi komentirali, tesko da je samo zbog njega. Ima puno vise u bolidu i postavkama.
    Ferrari se moze komotno spakirati nakon sto ih je i Alfa ostavila iza sebe ?‍♂️
    Ne znam kakva je prognoza za sutra, ali s ovakvim startnim gridom i ovakvom stazom nas sigurno ceka veselje u trki. Ako ne cijelu, barem prvih 10-20 krugova


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.