Wolff: Mercedes nije stjeran u kut u pregovorima o ugovoru s Hamiltonom

Izdvojeno

Mario Brezovečki

Prije 3 godina 2 min 3 komentara

Izvršni direktor Mercedesa F1 Toto Wolff odbacio je prijedlog da bi Mercedes mogao biti “stjeran u kut” u pregovorima o ugovoru s Lewisom Hamiltonom, rekavši da postoji “dobar balans” između dviju strana.

Postojeći Hamiltonov ugovor s Mercedesom istječe na kraju sezone 2020., ali šesterostruki svjetski prvak rekao je da je željan obnoviti ugovor s Njemačkim timom.

Obje strane su zauzele opušten pristup kako bi se dogovorile nove uvjete, a iako je Hamilton rekao nakon posljednje utrke u Imoli nema “nikakvih jamstava” da će se on utrkivati sljedeće godine, očekuje se da će ipak potpisati novi ugovor.

Hamilton je ranije ovog tjedna rekao da njegov novi ugovor s Mercedesom mora uzeti u obzir širu sliku izvan trkačkog tima, rekavši da im želi “pomoći u potrazi za promjenom” u cijeloj tvrtki.

Wolff nije bio voljan odrediti datum kada će započeti pregovori o ugovoru s Hamiltonom, ali rekao je da je dogovoreno da započnu tek nakon što se podmire oba naslova – što bi se moglo ostvariti ovoga vikenda u Turskoj, nakon što je Mercedes svoju titulu konstruktora osvojio prije dva tjedna.

“Ne želim ovdje reći datum jer, ako to učinim, svi će pitati na svakoj utrci, ali ovo smo se dogovorili. Mislim da je bilo važno osigurati da imamo osigurana oba naslova, a zatim i opušteniji pristup raspravi o budućnosti.”

– TOTO WOLFF

Mercedes je jedan od četiri tima koji tek trebaju finalizirati svoju postavu za iduću godinu, a najave će još dati Red Bull, AlphaTauri i Haas.

Na upit koliko bi mogao biti opušten, pošto je ostalo još manje od sedam tjedana u godini, i je li se osjeća stjerano u kut u pregovorima s Hamiltonom, Wolff je odgovorio:

“Ne, uopće. To je dobra ovisnost jedno o drugome. Voljeli bismo ga u autu i mislim da želi voziti Mercedes jer je konkurentan. Dakle ne, mislim da postoji dobar balans.”

– TOTO WOLFF

Hamilton će u nedjelju biti sedmi put okrunjen svjetskim prvakom ako njegov timski kolega Valtteri Bottas ne uspije završiti utrku ispred njega s 8 bodova prednosti.


Odgovor

3 komentara

  1. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Malo im “rasteže” živce….ko Trump Bidenu ??



    5
    4

    1
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ma cirkus za javnost. Prave se vijesti gdje ih nema. Sasvim je jasno da izjednačiti rekord nije dovoljno treba ga nadmašiti, prema tome ide se dalje; samo je pitanje za koje novce, ostalo je bullshit.



    11
    10

    1
  3. Mclaren
    raca Prikaži

    Koliko mi je poznato, Merc traži Lewisov potpis na tri godine, dok on želi na jednu. Ko veli da Merc ne može stjerat u kut Hamiltona i ne produžit mu ugovor na jednu godinu. Oni i dalje imaju najbolji bolid i za pojedinačni naslov mogu se posvetit Bottasu, a drugi vozač neka skuplja ostale bodove za konstruktorski naslov tako da mi ta teorija kako je Mercedes stjeran u kut, nikako ne drži vodu. Mislim da to i Hamilton zna. I to jako dobro



    6
    6

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.