Puls2020: Filipić odnio pobjedu nakon izvrtanja FrankyPi u Ferrariju, sjajna utrka u Bahreinu

Izdvojeno

Pulsmedia portal

Prije 4 godina 4 min 17 komentara

x1

Prva utrka ovog turnira donijela nam je odlične borbe po cijelom gridu. Čini se da je vozačka selekcija izvrsna i da ćemo u naredne četiri utrke uživati u sjajnim čistim borbama.

Kvalifikacije

U kvalifikacijama koje su trajale 18 minuta je Filipić odmah postavio sjajno vrijeme 1:25.0 koje je tada bilo za pola sekunde brže od bilo kojeg drugog vozača. Međutim, Ferrarijev FrankyPi se u drugom pokušaju očekivano približio unutar jedne desetinke sekunde. Filipić je potvrdio sjajnu formu novim krugom gdje je dobio još tri desetinke i pole position je bio odlučen.

Iza njih je odličan krug složio DarrianAlfy u AlphaTauriju, i to samo pola desetinke ispred Djotunovića u Renaultu. Iza njih se nanizala grupa od čak 6 vozača s nevjerojatno sličnim vremenima. Miljević1, xEmperor, Almighty, Meks, Duy i Mario su vozili vremena između 1:25.414 i 1:25.594, čime se zatvorio top 10. Od Marija se u kvalifikacijama očekivalo puno više, ali je sve to kasnije nadoknadio u utrci.

U donjem dijelu poretka bili su RoyalMaro, DarMaar, mikadin, BEARman, RazoR, NiKra95, Marigam 3.0 i Rob1.

Utrka

Početak utrke odmah je donio dramu. U formacijskom krugu Almighty je diskvalificiran zbog dodira s BEARmanom i zbog toga je nakon gašenja crvenih svjetla napravio kaos. Naime, kad vozač ima kontakt u formacijskom krugu – igra ga automatski prebaci na startno mjesto i njegove gume su onda bez formacijskog kruga puno hladnije nego što je potrebno za start. Almighty je tako na početku izgubio kontrolu i izvrtio se u par drugih bolida. Nekoliko vozača nije moglo izbjeći sudar pa su zbog lomova prednjih krila morali odmah na početku u boks.

No, sreća u nesreći je bila ta što je izišao sigurnosni automobil pa im odlazak u boks nije bio toliko skup kao što je mogao biti. Još je jedan vozač imao nesreću na samom početku jer se tijekom SC dodirnuo s xEmperorom, a to je DarrianAlfy. Darjan je dobio kaznu od 5 sekundi za taj dodir i odlučio je otići u boks po hard gume, odraditi odmah kaznu i pokušati izdržati do kraja utrke. Njegove odlične kvalifikacije time su poništene i vratio se tek na 13. poziciju. Za Darjana to nije bio kraj muka jer nije uspio zagrijati hard gume i čim je sigurnosni automobil otišao – on se izvrtio i razbio prednje krilo. Ipak, unatoč novom odlasku u boks, Darjan je u sportskom duhu vozio do kraja utrke, na čemu mu se treba čestitati.

Na vrhu je FrankyPi imao bolji start od Filipića i zasjeo je na čelnu poziciju u prvom zavoju. No, 7. krug nam je donio napetu borbu za prvu poziciju. Filipić je u prvom zavoju napao, a FrankyPi je pokušavajući obraniti poziciju izvrtio svoj Ferrari. Tako je pao na petu poziciju i kasnije je dobrom taktikom i odličnim tempom uspio vratiti P2.

Mario se za loše kvalifikacije iskupio i također uz dobru taktiku uspio završiti na pobjedničkom postolju. Četvrti je bio Dux, a zatim Djotunović, Meks, Almighty, xEmperor, miljević1 i RoyalMaro.

Treba pohvaliti sve vozače jer su vozili čistu utrku i bez većih incidenata. Sve borbe bile su žestoke, ali su svi bili korektni pa je i ukupni dojam bio puno bolji. Online utrkivanje najveći problem ima s vozačima koji nemaju osjećaj gdje je granica mogućeg i ne znaju popustiti u napadu ili propustiti u obrani kad je to jedini mogući ishod. U ovom slučaju nitko nije primjenjivao Ferštapenovske ranije manevre nego su jedni druge gurali do ruba bez da prelaze preko njega.

Iduća utrka vozi se za tjedan dana, a koja će staza biti odabrana bit će objavljeno u petak u sudačkom uredu.

Cijelu utrku možete pogledati na našem YouTube kanalu – ovdje.

Rezultati *

#VozačEkipaKvalifikacijeZaostatak
1.ifilipic17Mercedes1/
2.FrankyPiFerrari2+11.749
3.MarioHaas10+21.741
4.DuxRacing Point9+23.984
5.Luka DjotunovicRenault4+24.657
6.MeksRed Bull8+25.327
7.AlmightyFerrari7+31.544
8.xEmperorMcLaren6+37.931
9.miljevic1Alfa Romeo5+39.343
10.RoyalMaroAlfa Romeo11+42.044
11.RazoRRed Bull15+42.470
12.DarrianAlfyAlphaTauri3+49.999
13.DarMaarWilliams12+1:02.101
14.mikadinRenault13+1:14.589
15.BEARmanHaas14+1:16.036
16.Rob1McLaren18+1:21.304
17.NiKra95AlphaTauri16+1 krug
DNFMarigam 3.0Williams17

* na rezultate mogu utjecati eventualne žalbe vozača.


Odgovor

17 komentara

 1. Mclaren
  Fittipaldi Prikaži

  Ne može bez Mercedsa – ni stvarno, ni virutalno

  Čestitke Filipiću!  10
  9

  1
 2. Dan Gurney
  Crash Donator Prikaži

  Nije da se Ferrari izvrtio u duelu s Mercedesom…  9
  8

  1
 3. Kimi Raikkonen 7
  Kos Prikaži

  Kaj nije Mario, a ne Marko. Never mind, Mario i Dux su moji favoriti, bilo ih je gušt gledati.  5
  4

  1
 4. Jenson Button
  Lotus Prikaži

  Xemperor je mogao imati dobru utrku, ali zbog krug dva previse na softvima i vrlo agresivne voznje miljevica (po meni cak i malo dirty) zavrsio je izvan bodova  1
  0

  1
 5. Fernando Alonso 14
  AlonsoForever Prikaži

  Izvinite, nisam u toku, je li ovo F1 2020 Codemasters igrica? i samo može da učestvuje onaj ko ju je kupio online na svom osobnom računalu?  2
  2

  0
 6. Fernando Alonso
  FrankyPi Prikaži

  Neman šta drugo za reć, osim – shit happens.  4
  4

  0
 7. Mclaren
  AlkY Donator Prikaži

  Pohvala svim vozacima na dosta fer utrci.
  Bilo dosta zanimljivih situacija :D.  3
  3

  0
 8. Ferrari
  Boris_CRO Prikaži

  Kao u stvarnosti kompeticija počinje od 4. pozicije prema dolje.


  0
  0

  0
 9. Ferrari
  dAr1o77 Prikaži

  ifilipic je pobjedio jer ima DAS :)


  0
  0

  0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.