Russell: Williams može biti korak ispred Alfa Romea i Haasa

Izdvojeno

Mario Brezovečki

Prije 3 godina 3 min 7 komentara

George Russell vjeruje da su Williamsovi nedavni napretci s bolidom iz 2020. godine mogli postaviti Williams korak ispred u borbi protiv rivala Alfa Romea i Haasa.

Williams dosad nije uspio osvojiti bod ove sezone i nalazi se na dnu konstruktorskog prvenstva, ali redovito se natjecao s Alfom Romeo i Haasom kako u kvalifikacijama tako i u utrci.

Russell je proteklog vikenda bio na putu da osvoji svoj prvi F1 bod u Imoli prije nego što je izgubio kontrolu nad bolidom te su sudario prilikom zagrijavanja guma iza sigurnosnog automobila, a u to vrijeme je bio ispred oba vozača Alfa Romea – Kimija Raikkonena i Antonija Giovinazzija.

Britanski vozač nazvao je pogrešku “najvećom pogreškom koju je ikad počinio”, ali smatrao je da ima dosta pozitivnih stvari koje su se mogle uzeti od vikenda te da je Williams napravio velik korak naprijed s razumijevanjem njihovog FW43.

“Moram uzeti nekoliko dana da nekako razmislim o onome što se upravo dogodilo. U konačnici isto tako mislim da moramo uzeti neke pozitivne stvari iz ovoga. Moram krenuti u sljedeću utrku s pozitivnim raspoloženjem, jer se moramo boriti da se ponovno vratimo u ovu poziciju.”

– GEORGE RUSSELL

“Iskreno, uvjeren sam da možemo. Mislim da smo postigli određeni napredak u postavljanju i razumijevanju bolida tijekom proteklih nekoliko trkačkih vikenda.”

“Mislim da smo u zaista dobroj poziciji da uvijek budemo korak ispred Alfa Romea i Haasa, i definitivno uzimamo mjesta kada ljudi ne optimiziraju svoje sesije. Treba mi samo nekoliko dana da nekako pregledam, prebrodim to. To je prošlost. Sada gledam u budućnost.”

Williams je radio na tome da se usredotoči na svoj tempo utrke kroz sezonu 2020. nakon što je u početku dao više pažnje svojim nastupima u jednom krugu.

Šef performansi vozila Dave Robson rekao je prije Russellovog impresivnog nastupa na VN Emilije Romagne da će solidna utrka dokazati da je momčad napravila korak naprijed.

“Razgovarali smo nekoliko puta o stvarima koje smo učinili, a neke od njih, prema dokazima, nisu uspjele. Nastavili smo pokušavati [u Portugalu] i nesumnjivo je [Russell] bio puno jači. Slijedili smo sličnu rutu [u Imoli], pa se nadam da ćemo više znati sutra.”

– DAVE ROBSON

“Bit će dobro ako smo uspjeli malo izbalansirati stvari, posebno ako smo imali dobre kvalifikacije i ako to možemo poduprijeti boljim tempom utrke, onda bismo trebali biti u prilično dobroj poziciji.”


Odgovor

7 komentara

  1. Williams
    DoDo13 Prikaži

    Stvarno su puno napredovali u usporedbi sa prošlom sezonom, još samo da se do kraja sezone uguraju među prvih deset. A vjerujem da će se i to dogoditi, možda već na slijedećoj utrci



    3
    2

    1
  2. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    Od napredka svih timova koje ne pokreću Ferrarijevi motori (osim Merca i RB-a) treba oduzeti upravo gubitak snage tih Ferrarijevih motora, možda bi se i Haas borio za bodove da motor nije užas…



    14
    14

    0
  3. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Pve godine jedino ste u kvalama nekad brzi, u trci truba a kad dobijes sansu za bod falijes, do kraja sezone ima jako malo a sljedece ce uz novi ferkanov motor i oni bit puno konkuretniji, cak i ako u hasu budu dva bez iskustva



    9
    9

    0
  4. Fernando Alonso 14
    Hyper markoni Prikaži

    Williams se definitivno može natjecati s Haasom i Alfom, nekad su i brži od njih, jedino nedostanje malo sreće i još koja nadogradnja da bih i redovno dobijali



    1
    0

    1
  5. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    nažalost Williams ne koristi kikseve Haasa i Alfe Romeo, dok Haas i Alfica koriste svaku mogućnost da ulove bod.



    4
    4

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.