Grosjean prvi favorit Haasa?

Vijesti

Luka Maloić

Prije 9 godina 2 min 3 komentara

Romain Grosjean

Romain Grosjean se, navodno, isprofilirao kao prvi kandidat za mjesto u Haasovoj F1 ekipi za 2016. Francuz je nesiguran u budućnost zbog trakavice između Lotusa i Renaulta – prenose britanski mediji. Romain je još jednom podsjetio ljude na svoju brzinu i talent na VN Belgije u kojoj je osvojio sjajno 3. mjesto. Ranije je jasno dao do znanja kako bi volio biti dio novog Renaultovog projekta, ali nove komplikacije u preuzimanju Lotusa očito su ga natjerale da razmotri i druge opcije.

Romain nema garanciju da će se spomenuto preuzimanje i zaista dogoditi. U tom slučaju, radije bi sjedio u Haasu nego u Lotusu ili čak ostao bez mjesta. Haas je već prije govorio da treba vozača s iskustvom, a Romain to sigurno jest.

Haasov kolega i suradnik, Gunther Steiner, rekao je novinarima u Italiji da će se odluka objaviti ovog mjeseca.

“Mislimo da ćemo rješenje imati u rujnu. Za nas je to veoma važna odluka i ne želimo nepotrebno požurivati, ali i dalje mislimo sve objaviti u rujnu. Svi znamo kako tržište izgleda, stvara se poznati “domino-efekt”. Razgovaramo sa mnogo vozača koji imaju iskustva i želimo donijeti pravu odluku.”

Gene Haas je javno priznao da unatoč velikoj želji, ne može pronaći američkog vozača koji je spreman za utrke F1. Alexander Rossi koji se natječe u GP2 seriji sigurno nije dobro primio ovu vijest.

Haas je u razgovoru sa novinarima izjavio:

“Nakon ove velike pauze ostali smo iznenađeni koliko velikih imena ostaje na kraju sa svojim momčadima. Bilo bi sjajno imati Amerikanca u momčadi. Na žalost, trenutno ne vidim nikoga na radaru. Mislim da SAD trebaju bolji program razvoja mladih vozača kako bi imali natjecatelja u F1. Naša postava iz snova će biti netko iz Ferrarijeve ekipe i netko sa F1 iskustvom.”

Kandidati, oni najrealniji, su dakle: Esteban Gutierrez, Jean-Eric Vergne, Romain Grosjean i Kevin Magnussen.


Odgovor

3 komentara

  1. Blackhawk Prikaži

    j način biti bliže Ferrariju, ali to je totalna glupost. U Ferrariju dobro znaju koga žele i kakav je tko, tako da ne treba biti bliže ukoliko nekoga žele angažirati…


    0
    0

    0
  2. Marros Prikaži

    Ovo postaje sve zanimljivije. Haas očigledno misli sasvim ozbiljno, jer imena kandidata su vrlo dobra. Ja, osobno, malo bi se klonio Gutierreza i ako bi bila mogučnost izbora od “Ferrarijevih testera” rađe bi uzeo Vergnea. Za Magnussena bi Haas bio ok, jer je izjavio da ne želi još jednu ovakvu godinu. Grosjean? Rekao bih šteta. Jer kolikogod Haas na papiru izgleda solidno, vjerovatno na početku neće krojiti vrh. A Romain je čovjek koji zaslužuje borbu za prva mjesta. No izgleda da je trenutačno, ne svojom krivnjom, u škripac situaciji.


    0
    0

    0
  3. ClarenceF1 Prikaži

    Neka uzmu buttona ili nekog drugog pred mirovinu za iskustvo…a romain kao francuz savrsen za lotus renault


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.