Ogorčeni Bottas: Nigdje se nisu vidjele žute zastave

Izdvojeno

Dio slomljenog prednjeg krila s bolida Sebastiana Vettela nije pogodovao utrci Valtterija Bottasa prošle nedjelje. Krhotine su bile zaglavljene ispod Mercedesa tokom cijele utrke, što je uzrokovalo gubitak dosta vremena.

Činilo se da Bottas nakon starta s pole pozicije i lošijeg starta svojeg timskog kolege Lewisa Hamiltona ima dobre šanse za pobjedu u Imoli. Međutim, u drugom krugu je pokupio dio slomljenog prednjeg krila s Vettelovog bolida, što ga je spriječilo da drži tempo.

U Mercedesu su izračunali da je Bottas gubio oko 8 desetinki po krugu. Na kraju je napravio i nekoliko pogrešaka koje su ga koštale drugog mjesta. Bottas je posebno ogorčen nedostatkom žutih zastava.

“Od svog inženjera primio sam samo upozorenje na malo šljunka u zavoju broj 7 tijekom drugog kruga. Za nas vozače nigdje se nisu vidjele žute zastave.”

Valtteri Bottas

Mercedes nije vjerovao senzorima na Bottasovom bolidu, ali uzrok štete je i više nego očit. Bottas sada traži pojašnjenje prije sljedeće utrke.

“Bilo bi dobro znati zašto nije postojao znak upozorenja za tako velik komad krhotine. To je opasno, pogotovo ako dijelovi lete okolo. Osim toga, to mi nije baš puno pomoglo u utrci.”

Valtteri Bottas

Odgovor

9 komentara

  1. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Mileni nekako se stiće dojam da i bolje da je ovako jel i da je bilo sve ok rijetko tko bi vjerovao da bi ostao naprijed.Istina da si sad ispao baksuz ali i inaće lako prokockaš poziciju



    5
    3

    2
  2. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    Zar si tek sad skužio da su nesposobni? Eh Valteri ti kao da voziš u nekom drugom sportu….
    Pogledaj Vettela, njegovi nisu ni služili da mu fali dio, znači da je sljepoća česta u F1…



    15
    15

    0
  3. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    gledaj buraz Bottas, da je Hamsta bio negdje u blizini ulaska u boks siguran sam da bi oni i VSC upalili samo za tebe :)



    10
    7

    3
  4. Ferrari
    Turbo00Kinka Prikaži

    Prema izjavi i dobivenom upozorenju od inženjera, vjerojatno je bila prije krhotine zastava žuto-crvenih linija kao i za ulje, vodu, šljunak, sve nečistoće.
    A da je netko od sudaca izvan izletnih zona mogao vidjeti ravnu ploču karbona da leži na asfaltu – teško.


    0
    0

    0
  5. Dan Cooper Prikaži

    Isto kak si ti napravio sranje sa SC kad si naglo usporio a drugi se razbili. Sami su si bili krivi pa si i ti sad sam sebi kriv.



    1
    -8

    9

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.