Kvyat: Hrabro utrkivanje je bilo ključ četvrtog mjesta

Izdvojeno

Mario Brezovečki

Prije 3 godina 3 min 3 komentara

Vozač AlphaTaurija Daniil Kvyat je rekao da je morao biti jako hrabar na putu do četvrtog mjesta VN Emilije Romagne.

Rus je spasio dan svome timu nakon što se njegov timski kolega Pierre Gasly povukao s problemom na motoru dok je u ranom stadiju utrke bio na petom mjestu.

Kvyat je startao s osmog mjesta na gridu, te je bio na sedmom mjestu kada je utrka nastavljena nakon kasnog sigurnosnog automobila. Uz pomoć svježih guma preskočio je Sergija Pereza, Alexa Albona i Charlesa Leclerca kako bi prvi krug nakon ponovnog starta završio na četvrtom mjestu, ali unatoč snažnom naguravanju nije uspio napraviti još bolji rezultat i ukrasti treće mjesto Renaultovom Danielu Ricciardu. To je bio njegov najbolji rezultat otkako je prošle godine završio na trećem mjestu u Njemačkoj.

“Bila je to dobra utrka, bio je to dobar, jak rezultat, I da, naravno, sada pričam i razmišljam više o postolju, jer je bilo tako blizu.”

– DANIIL KVYAT

“Stvarno, jako je bilo teško na restartu, ali uspio sam napraviti nekoliko dobrih poteza. Daniel je onda zagrijao gume i to je bilo to. I da, bilo je jako teško. Vrlo blizu podija, ali svejedno, danas sam morao odraditi hrabro utrkivanje. Danas sam se malo zabavio.”

Što se tiče optužbe na njegov račun nakon razdoblja sigurnosnog automobila, vezanih uz posebno hrabar potez na Leclercu – objasnio je:

“Rekao sam – sad ću napasti i uzeti poziciji. Osjetio sam samopouzdanje, sviđaju mi se ovakve staze. Možda sam samo staromodan momak u pogrešnom vremenu!”

– DANIIL KVYAT

Kvyat je naglasio da se forma momčadi poboljšavala posljednjih tjedana.

“Vjerujem uvijek u naš potencijal. I sve se bolje osjećam u automobilu.”

“Neke stvari razumijemo – mislim, moja strana garaže sada to razumije – volio bih da smo ih malo bolje razumjeli u početku, kako učiniti da automobil malo bolje funkcionira, ali zaista smo uspjeli, od Spa smo napravili dobar korak.”

“Pierre je ove godine bio vrlo brz. Ali od Spa-a, ako pogledate, bili smo zaista bliski i vrlo konkurentni. I danas je bila dobra utrka. Jako mi je važno da skinem ovaj teret. Jedan dobar rezultat, vrlo jaka utrka, i ja sam sretan.”

AlphaTauri trenutno zauzima sedmo mjesto u prvenstvu s 14 bodova zaostatka za Ferrarijem, a pobijediti drugu Talijansku momčad i dalje je cilj:

“Nadoknadili smo danas samo nekoliko bodova. Bolje nego ništa. Naravno, mislim da će to biti vrlo bliska bitka do kraja. Čini se da je naš tempo sličan.”

– DANIIL KVYAT

“Ponekad u kvalifikacijama izgledaju impresivno, ali u utrci ih sustižemo. Pokušat ćemo dati sve od sebe da ih pobijedimo u prvenstvu. Naravno da je to cilj, ali znamo da to nije lako i ne možemo razmišljati o tome previše. Samo se moramo usredotočiti na svoj posao.”


Odgovor

3 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    dobro je odvozio utrku, mada sam očekivao podij. šteta za pierrea.
    sretno u borbi s ferrarijem!



    2
    2

    0
  2. OnlyAlonso Prikaži

    Dobro odradena utrka…keep the good work ??



    1
    1

    0
  3. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Često kritiziramo današnje vozače kako nisu ni do koljena nekadašnjim vozačima koji su bili hrabriji, odlučniji…..jednostavno – bolji!

    ALI….. – KAKO u današnjoj F1 biti hrabar, odlučan, bolji, luđi kad:
    moraš paziti da ne rasturiš bolid ako ga previše ganjaš i paziti da ne potrošiš previše goriva i paziti da ne pregriješ kočnice i paziti da se previše ne približiš (i predugo ne voziš u mjenjaču) onom ispred sebe jer ćeš pokupiti prljav zrak
    ….. i paziti na gume jer neće potrajati….
    ….. i paziti da se ne dodatneš s nekim jer ćeš dobiti kaznu i paziti da se voziš unutar linija jer ćeš isto dobiti kaznu…..
    …..i paziti na ne bi slučajno……ovo ili ono… ……??

    KAKO biti hrabriji?



    6
    6

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.