Magnussen: Mogao sam ostati u Formuli 1, ali mi nedostaju pobjede

Izdvojeno

Mario Brezovečki

Prije 3 godina 2 min 6 komentara

Čini se da je vozač Haasa Kevin Magnussen sugerirao da se njegovo vrijeme u Formuli 1 možda bliži kraju, unatoč njegovim tvrdnjama da je mogao ostati.

Uoči VN Portugala najavljeno je da Kevin Magnussen i Romain Grosjean neće nastaviti s Haasom nakon kraja godine, nagađajući da bi u tim mogao ući dva novaka 2021. godine.

Na pitanje o tome je li bilo razgovora o drugim mjestima u Formule 1 Magnussen je odgovorio:

“Da, bilo je opcija koje vjerojatno ne izgledaju dostupne,”

– KEVIN MAGNUSSEN

“Postoje i bile su mogućnosti u Formuli 1 i rekao bih da sam imao mogućnosti da ostanem u Formuli 1. Ali, mislim da mi nedostaje pobjeda i nedostaje mi stvarno biti konkurentan, a to je igralo veliku ulogu u tome kako izgledam i kakva je budućnost, da mi nedostaje pobjeđivanje i želim biti u poziciji da mogu biti konkurentan i pobjeđivati na utrkama i prvenstvima.”

“Ne bih ostao u Formuli 1 pod svaku cijenu, želim biti konkurentan i želim se osjećati kao da idem nekamo sa svojom karijerom i da napredujem.”

“Proveo sam sada sedam godina aktivan u Formuli 1 pokušavajući postići uspjeh i osjećam da to moram nastaviti. Ne želim napraviti korak unatrag. Ali da, bilo je opcija, ali bilo je opcija i izvan Formule 1 koje su također bile zanimljive.”

Još uvijek nije jasno koje su to opcije izvan Formule 1, iako je Magnussen ranije nagovijestio da bi bio voljan istražiti mogućnosti u IndyCaru ako bi bile dostupne.

No, na pitanje bi li razmotrio ulogu trećeg vozača za momčad u Formuli 1, Magnussen je djelovao neuvjerljivo, pozivajući se na svoje vrijeme provedeno kao rezervni vozač McLarena u 2015. godini.

“Ovisi – imao sam godinu dana kao rezervni vozač sa strane,”

– KEVIN MAGNUSSEN

“Nisam se utrkivao ni u čemu osim u ulozi pričuvnog vozača 2015. godine kada sam bio rezervni vozač McLarena, a to je bilo teško. Ja sam vozač i moram se utrkivati, moram se utrkivati da bih ostao motiviran i da bih ostao sretan, pretpostavljam. Dakle, to bi bio prvi prioritet, negdje biti kompetitivan.”


Odgovor

6 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Nebitno je vise koji je vozac u pitanju, ali mora se priznati da je doslo vrlo nezahvalno vrijeme u Formuli 1. Potencijal za pobjede imaju vec godinama samo dva tima, a mjesta u njima nema. Zbog ove moderne politike i tzv. kapitalizma koji je nemilosrdno poharao F1 kao sportsko natjecanje, ne nazire se uspjeh bilo kojeg drugog tima jos od 2015. godine. Potpuno shvacam frustracije nekih vozaca, jer eto poput Magnussena, sedam godina biti u sportu i ne napredovati je nevjerojatno frustrirajuce za ljude natjecateljskog duha kao sto su F1 vozaci. Nadajmo se da ce uskoro doci neko novo doba koje bi moglo barem malo sliciti onim starim vremenima ?



    22
    22

    0
  2. nixon Prikaži

    Zbilja ustvari užasno, ak se gleda iz samog sportskog kuta gledišta. Nalaziš se u sportu u kojemu se još kao klinjo nadaš da upadneš u vrh – kraljevsku klasu. Gradiš karijeru, mučiš se, natežeš, možda konačno i upadneš, i onda si (najvjerojatnije) banana. Godine prolaze, ne dobiš pravu šansu, niko nit ne skuži da si možda jači potencijal, i eto…



    4
    1

    3

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.