Kevin Magnussen dogodine u IndyCaru?

Izdvojeno

Ivan Barin-Turica

Prije 3 godina 3 min 4 komentara

Karijera Kevina Magnussena u Formuli 1 jako je blizu kraju. Prije nekoliko dana iz Haasa su objavili kako za 2021. ne namjeravaju nuditi nove ugovore ni njemu ni Romainu Grosjeanu, a njihova se imena jako rijetko spominju u kontekstu nekih od ostalih momčadi koje dogodine imaju slobodnih mjesta na gridu.

Kevin je u Formuli 1 debitirao 2014. godine, a osim Haasa vozio je za McLaren i Renault. Sin je Jana Magnussena, danskog vozača koji je 90-ih odvozio 24 F1 utrke.

Otac Jan nikad nije spadao u sam vrh F1 svijeta. No, ubrzo se pronašao u utrkama izdržljivosti, i danas se redovito natječe u sličnim kategorijama, dok se može pohvaliti činjenicom da je čak četiri puta slavio na utrci 24 Sata Le Mansa te jednom i na 24 Sata Daytone. Jedan dio karijere proveo je i u IndyCaru, a ljubav prema istom prenio je na svojeg sina.

O mogućnosti prelaska Magnussena mlađeg u IndyCar već se pričalo i pisalo, a u nekoliko navrata i sam je izjavio da bi se jednog dana volio okušati i u toj vrsti automobilizma:

„IndyCar me oduvijek zanimao. Moj otac je 90-ih bio vozač IndyCara i uz njega sam kao mali provodio vrijeme prateći takvu vrstu utrka. Uvijek sam mislio da je to super i volio bih se jednom okušati.“

KEVIN MAGNUSSEN

No, Magnussen je još uvijek mlad i ipak mu je primarni cilj što prije osigurati novi ugovor u Formuli 1. Iako je sve očitije da se to neće ostvariti dogodine, postoji mogućnost da se vrati nakon godinu dana izbivanja, kao što je to bio slučaj u sezoni 2015., koju je odradio kao McLarenov testni vozač.

„Imam samo 28 godina i još uvijek osjećam kako mogu puno ponuditi F1. No, vidjet ćemo.“

KEVIN MAGNUSSEN

Kao potencijalni razlog prelaska u neku od drugih automobilističkih kategorija svakako je konkurentnost, jer, malo je vjerojatno da će, i da se vrati u F1 u skoroj budućnosti, dobiti mjesto u jednoj od momčadi s vrha.

„Nedostaje mi osjećaj pobjede i to je nešto o čemu sam posljednje vrijeme puno razmišljao. Vidjet ćemo hoće li mi se i gdje otvoriti prilika da nešto i osvojim.“

KEVIN MAGNUSSEN

A okus pobjede nije osjetio još od 2013. i natjecanja u Formuli Renault 3.5. Zanimljiva je i činjenica da je u F1 karijeri jedan jedini put završio na pobjedničkom postolju – na svojoj prvoj utrci, 2014. godine u Australiji.


Odgovor

4 komentara

  1. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Prva utka u F1 i postolje.
    Vjerojatno je puno više očekivao ali to je bila početnička sreća.
    Sretno KMag.



    3
    3

    0
  2. Aston Martin
    JB005 Prikaži

    Bit cu gotov ako dobije. ;)


    0
    0

    0
  3. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    nemam ništa protiv, samo nek vozi za powered by honda momčad.



    2
    2

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.