Sauber i Alfa Romeo potvrdili nastavak suradnje

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 2 min 2 komentara

Jutros je potvrđeno kako će se momčad u vlasništvu Sauber Motorsporta barem još jednu sezonu natjecati pod imenom Alfa Romeo.

Njihova suradnja započela je 2018. godine, kada je Alfa postala naslovni sponzor Saubera, a onda je prošle godine momčad u potpunosti preimenovana u slavnu talijansku marku automobila.

“Utrkivanje i performanse nalaze se u srži Alfa Romeovog DNK-a. Marka je praktički rođena na stazi i danas se nastavljamo natjecati u tehnološki najnaprednijoj razini motosporta”, rekao je Mike Manley, izvršni direktor Fiat Chrysler Automobilesa.

“Partnerstvo sa Sauber Groupom omogućava našim kupcima koristi od ekskluzivnog trkaćeg znanja, kao što je slučaj s potpuno novom Giulijom GTA i GTAm, koje inkorporiraju tehnički input Sauber Engineeringa, posebice u vezi napredne aerodinamike.”

Alfa zasad nije potvrdila nijednog vozača za 2021., no očekuje se kako će treću sezonu zaredom zadržati Kimija Raikkonena i Antonija Giovinazzija, suprotno ranijim nagađanjima kako će barem jednog od njih dvojice zamijeniti neki od Ferrarijevih juniora iz Formule 2 – Mick Schumacher, Callum Ilott ili Robert Švarcman.

U objavi je dodano kako će na Velikoj nagradi Emilia-Romagne u Imoli koristiti “posebnu livreju” povodom 110. godišnjice marke, što je zapravo standardna livreja s malenim talijanskim zastavama na vrhu pokrova motora i bočnih ploha stražnjeg krila, s jednako sitnim natpisom “welcome back Imola”.


Odgovor

2 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Odlične vijesti, jedino šteta što produžili samo 1 godinu, očekivao sam barem do 2025.



    2
    2

    0
  2. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    da, meni je ovo top kombinacija. još da je kakvih rezultata bilo bi divno



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.